Iarna prefer ceaiurile gurmande pe post de desert. Reprezintă modul ideal în care poți închia o masă bogată sau un mic dejun la care nu ai avut un apetit prea mare. Pentru că sora mea a avut drum pe la Cărturești am rugat-o să îmi cumpere o infuzie de fructe cât mai puternic aromată. Nu aveam nimic stabilit în minte, dar mă gândeam la cireșe, zmeură, afine, mure, cam tot ce ține de partea wild a pădurilor noastre românești. Sora mea a ales sortimentul Black Forest Cherry (10 lei/50 gr), un amestec bogat de stafide, soc, migdale, cirese, afine și hibiscus. Teoretic sunt fructe pe care le putem culege si usca pe timp de vară, doar că mereu uit să pun la uscat câteva, în podul casei.
Am îndulcit ceaiul cu o linguriță de miere bio, aromată în același ton: Mierea de zmeură Apimond (22 lei/ 350 gr), care a completat perfect aroma dulce-sălbatică a ceaiului. Iar la final bineînțeles că am ronțăit toate fructele zemoase, îmbăiate în miere delicoasă. Ceaiul Black Forest Cherry poate fi infuzat de două ori, repetat, aroma fiind la fel de intensă și la o a doua infuzare. Un plic este suficient pentru 6-8 căni de ceai (12-16 dacă îl preparăm de două ori) și se găsește în librăriile Cărturești sau online, pe site-ul lor. Mierea Apimond o puteți procura din magazinul virtual al firmei.
Comentarii
Folosesc tot miere pe post de îndulcitor. Nu am de zmeură, dar sună ispititor.
multumesc, Aurora! dumb me!
pupici!
Trimiteți un comentariu