Ceaiul ideal pentru sărbători: Arome sălbatice în ceașcă

 

    Iarna prefer ceaiurile gurmande pe post de desert. Reprezintă modul ideal în care poți închia o masă bogată sau un mic dejun la care nu ai avut un apetit prea mare. Pentru că sora mea a avut drum pe la Cărturești am rugat-o să îmi cumpere o infuzie de fructe cât mai puternic aromată. Nu aveam nimic stabilit în minte, dar mă gândeam la cireșe, zmeură, afine, mure, cam tot ce ține de partea wild a pădurilor noastre românești. Sora mea a ales sortimentul Black Forest Cherry (10 lei/50 gr), un amestec bogat de stafide, soc, migdale, cirese, afine și hibiscus. Teoretic sunt fructe pe care le putem culege si usca pe timp de vară, doar că mereu uit să pun la uscat câteva, în podul casei.

   Am îndulcit ceaiul cu  o linguriță de miere bio, aromată în același ton: Mierea de zmeură Apimond (22 lei/ 350 gr), care a completat perfect aroma dulce-sălbatică a ceaiului. Iar la final bineînțeles că am ronțăit toate fructele zemoase, îmbăiate în miere delicoasă. Ceaiul Black Forest Cherry poate fi infuzat de două ori, repetat, aroma fiind la fel de intensă și la o a doua infuzare. Un plic este suficient pentru 6-8 căni de ceai (12-16 dacă îl preparăm de două ori) și se găsește în librăriile Cărturești sau online, pe site-ul lor. Mierea Apimond o puteți procura din magazinul virtual al firmei.


Comentarii

Abyukina a spus…
e ceaiul meu favorit de la Carturesti. Problema e ca nu il gasesc mereu.
Unknown a spus…
Imi place aroma fructelor de pădure în ceai. Din păcate în ziua de azi ceaiul de fructe e mai mult cu numele natural, fiind plin de arome, dar sortimentele din ceainarii sunt chiar foarte gustoase și contin fructe intregi.
Folosesc tot miere pe post de îndulcitor. Nu am de zmeură, dar sună ispititor.
Dana M a spus…
Exact ceaiul acesta l-am cumparat si eu acum cateva saptamani ei e incredibil de bun, iti mai recomand si Rose Lips pt care am avut o mica obsesie acum un an :)
Ladybug a spus…
Imi plac ingredientele, cred ca o sa il caut si eu cand ajung la Carturesti:)
Ana Q. a spus…
Vai, rusine sa-mi fie ca ma plangeam ca n-am timp sa ajung in Bucuresti la Carturesti (ies la ora 18 de la serviciu si am tren spre Ploiesti la ora 18:30) si cand colo este si magazin online de unde pot sa-mi achizitionez ceaiurile preferate!
multumesc, Aurora! dumb me!
Alice wonders a spus…
Ce bine suna, trebuie sa il incerc si eu! De cand cu temperaturile astea, numai ceaiuri am pe wishlist!
Anonim a spus…
Ce bine arata ceaiul indulcit cu miere. Miam!
Ebony Vintage a spus…
Să nu uiti si de cel cu portocale si capsuni. Este foarte bun combinat cu miere de salcam si cu putin lapte. Pup.
Unknown a spus…
Eu prepar ceai de fructe acasa, din fructe uscate pe gratie: mere cretesti, coacaze negre, fragi, capsuni. Daca vreau un adaos medicinalpun si tei sau soc pentru ca sunt dulci si aromate si pastrez pentru iarna un sac de hartie plin cu ceai.
Unknown a spus…
Eu prepar ceai de fructe acasa, din fructe uscate pe gratie: mere cretesti, coacaze negre, fragi, capsuni. Daca vreau un adaos medicinalpun si tei sau soc pentru ca sunt dulci si aromate si pastrez pentru iarna un sac de hartie plin cu ceai. Sănătate!
Alina a spus…
eu mi-am luat azi ceaiul de iarna de la Fares, maine il inaugurez :)).
Cherry Queen a spus…
mi-ai facut pofta de ceai.. cred ca merg sa imi fac unul.. :D

pupici!
adnia a spus…
Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!
Toma Aurora a spus…
Eu mai am un sortiment preferat, Red Fruit Jelly, dar nu ma era disponibil in magazinul fizic din zona Universitate-Romana.
Toma Aurora a spus…
Citeam intr-o zi lista de ingreediente de pe ambalajul unui ceai cumparat de mama mea din supermarket și primele erau trecute aromele. E adevarat ca era un sortiment ieftin, dar eu una nu inteleg de ce sunt puse la vanzare. Macar ceaiul ar trebui sa fie sigur in ziua de azi :/
Toma Aurora a spus…
Acum am cautat Rose Lips pe site si cand am vazut petalele de trandafiri in compozitie stiam ca trebuie sa il incerc. Am mai cumpărat un ceai cu o denumire legata de trandafiri (rose), dar nu avea deloc trandafir in compozitie :))
Toma Aurora a spus…
Mie mi se pare ca seamana cu Hubba Bubba mov ca si miros și gust :D E foarte bun, aromat!
Toma Aurora a spus…
Ana si eu am aflat fix acum o saptamana, cand cautam lista lor de ceaiuri pe google.Din cate am inteles au si transport gratuit acum, de sărbători! Pup!
Toma Aurora a spus…
:d Same here! Stau pe Iherb si ma uit la toate cutiile de ceai:ops
Toma Aurora a spus…
Iti ofer o ceașcă virtuală! :D
Toma Aurora a spus…
Cel cu portocale mi se pare putin mai amarui. Are nevoie de mai multa miere, dar are aroma aceea de cetină (parcă!) care il face ceaiul zilei de Crăciun.:D
Toma Aurora a spus…
Alina, l-am încercat si eu, in vinul fiert. Era tare condimentat :)
Toma Aurora a spus…
Să îl savurezi cu plăcere, draga mea! :*
Toma Aurora a spus…
Multumesc mult, Adnia! Îți urez, de asemenea, sa ai parte de sarbatori cat mai fericite!
Dana M a spus…
Apropo de trandafiri, mi-am aminit ca o tipa mi-a adus din Anglia mai multe pliculete de ceai de la twinnings si 4 dintre ele erau de trandafiri, era combinatie de ceai negru cu trandafiri, cand am facut ceaiul era ca si cum as fi avut in cana un bughet de trandafiri din aceia de dulceata, geniala aroma!
Toma Aurora a spus…
Am gasit si pe Iherb.com ceai negru cu trandafiri, dar nu stiam cum o fi in combinatia aceasta. Nu am baut niciodata ceai negru, mereu m-a tinut deoparte numele sau (ma duce cu gandul la cafea) dar la urmatoarea comanda iau un sortiment. Si pe Iherb au si ceaiuri de la Twinings. Poate gasesc si sortimentul cu trandafiri. :)Multumesc mult pentru sugestii.
Unknown a spus…
Hmm..mi-ai facut pofta, eu ador ceaiurile,zilnic beau:d. Craciun fericit iti doresc!
ralucatm25 a spus…
SARBATORI FERICITE,voie buna si bucurie iti doresc,Aurora.Pusi.
Adina Aruştei a spus…
mmm ce gustos trebuie sa fie!
Unknown a spus…
Deci să înţeleg că gustul ceaiului este dulce?
Toma Aurora a spus…
Așa mi s-a părut mie. Și fructele, în special cireșele, sunt foarte dulci și pot fi consumate la final, după ce s-a băut ceaiul.
Unknown a spus…
Îţi mulţumesc, chiar acum am terminat de savurat o ceaşcă din acest ceai. Delicios!
Toma Aurora a spus…
Pentru puțin! Mă bucur să aud că îți este pe plac! :)