TAG: How much is my face worth


   Laura m-a nominalizat să completez acest tag, drept urmare încep prin a-i mulțumi ei pentru provocare. Tag-ul presupune să facem un calcul estimativ al produselor pe care le folosim în mod obișnuit pentru a ne machia, așa că am selectat din trusă cosmeticele pe care le utilizez aproape zilnic. Menționez că uneori se mai strecoară și altele, cum ar fi un fard de obraz sau o pudră, însă destul de rar.

   Lista produselor:
-fond de ten Double Wear Estee Lauder (review aici): îl folosesc de luni bune. Nu pot spune că este fondul meu de ten preferat, însă e un produs bun, care acoperă bine imperfecțiunile și arată natural pe față dacă este aplicat în cantitate mică. Preț aproximativ: 175 lei
-BB cream matifiant Eveline (review aici): un produs colorant cu acoperire mică, ce uniformizează nuanța tenului și-l face să pară sănătos și luminos. Poate fi folosit pe post de bază pentru machiaj ori ca fond de ten, însă pentru cel de-al doilea caz vă recomand să-l aplicați în două straturi, pentru a obține o acoperire mai bun. Preț aproximativ: 23 lei
-mascara 2000 Calorie Max Factor (review aici): eu folosesc varianta cu periuța curbată și-mi place pentru că oferă mult volum genelor și le ondulează puțin. Prețul său este de cca. 25 lei.
-creion dermatograf L'Oreal (review aici); deși nu este un creion foarte rezistent, l-am cumpărat de două ori în ultimul an pentru că are mina foarte moale și nu trebuie să insist atunci când îmi conturez pleoapele. Prețul său: 25 lei.
-paletă de farduri Nina Ricci (review aici): o trusă travel size ce conține 8 nuanțe mate, ultra-rezistente, în culori diafane. Nu folosesc decât trei dintre acestea- bej, maro, negru, de restul nu m-am atins. Prețul paletei este de cca. 150 lei.
-kit pentru sprâncene ELF (review aici): îl cumpăr regulat din 2011. Inițial foloseam ambele părți, atât pe cea pudră cât și gelul pentru conturare, însă în ultimul an am utilizat doar pudra maronie. Preț: 22 lei.

   Totalul este de 420 lei. Fondul de ten și paleta ridică costul machiajului, însă ambele sunt două produse pe care le folosesc de vreme bună. Produse pentru buze nu folosesc, nici pentru colorarea obrajilor. Uneori, seara, le mai strecor în ritualul de înfrumusețare. De asemenea, uneori înlocuiesc creionul de ochi cu un tuș cremă, atunci când am mai mult timp la dispoziție pentru a-mi contura ochii. Deși nu le-am inclus în listă, consider că și șervețelele matifiante fac parte din trusa mea de machiaj, pentru că mă ajută să păstrez pielea cât de cât mată până la finalul zilei. În cazul acestora apelez la variantele accesibile vândute de Oriflame sau Beauty Formulas (10-15 lei).

Comentarii

MayDay a spus…
Mascara aia e pe lista mea de cativa ani, tot nu am reusit sa o incerc!:)

http://the-may-day.blogspot.ro/
All that beauty a spus…
Ce tag interesant! Mi-a facut placere sa citesc despre produsele folosite de tine. Fondul de ten imi face cu ochiul, insa pana in prezent nu mi l-am achizitionat. Sper ca in viitorul apropiat sa mi-l iau. Pupici!
ColourMePretty a spus…
Fondul de ten a fost si va fi mereu cea dintai alegere a mea dar nu mi l-as permite constant si in plus eu am testat vechea formula, despre care se spune ca matifia si acoperea mai bine. Folosesc Bourjois Flower Perfection care mi-a parut a avea cam aceeasi consistenta si acelasi grad de acoperire. Diferenta a fost la rezistenta, Estee Lauder se comporta mai bine pe termen lung si parca nu se lua asa rau pe tot ce atingeam.
Rimelul a facut istorie, am mai auzit de el si cred ca l-am si avut candva cadou la Beau Monde parca. Am o prietena ce si-ar permite orice alta mascara si de cand o stiu tot pe acesta in foloseste - Raluca Afronie, poate o stii.
Si eu ma impac bine cu trusa de sprancene elf, am recumparat-o de cateva ori.
Blush nu am nici eu si habar nu am sa il aplic, dar rujuri folosesc asa ca lips stain tapotate, fiindca dintotdeauna am avut buzele cam palide si parca-s bolnava cand nu le patez un pic.
Alina a spus…
nici tu nu folosesti multe produse, ma bucur sa vad ca nu sunt singura :)).
Ella a spus…
Ai o față valoroasă, chiar dacă nu folosești un număr foarte mare de produse! :D
Eu sunt exact invers cu kit-ul Elf, folosesc doar ceara din el.
Dorina a spus…
Cum poti sa nu folosesti blush si ruj? Eu ador sa ma imbujorez :)))
Dupa fdt sau la egalitate cu el la mine e blush-ul (roz in special). Mi se pare ca nu e machiajul complet fara blush :)
De cand tot vreau si eu sa incerc mascara asta de la Max Factor, dar n-am mai ajuns.Si de Double Wear sunt curioasa, dar am tenul uscat si nu stiu daca mi s-ar potrivi, asa ca nu ma avant sa dau banii pe el :P
Te pup! :*
Georgiana a spus…
Putin si bun! :) Eu cred ca am o fata mai "ieftina" :)) Fond de ten, concealer, pudra, blush, rimel si rimel pt sprancene, maxim 200 de lei :D
Toma Aurora a spus…
Georgiana, tu compensezi la capitolul îngrijire ten :D. Dar se și văd rezultatele, n-am nimic de reproșat ritualului tău!
Toma Aurora a spus…
Dorina, cred că din pricină că am pielea mai închisă sar adesea peste fardul de obraz. Cătă e ca tine, nu poate zice că s-a machiat dacă nu-și trage repede doi bujori în obrăjori :D.
Să știi că Double Wear face cojițe pe zonele cu pielea uscate, așa mi-a transmis sora mea. Și mie mi se mai întâmplă. Atunci când îl aplic zi de zi, îmi usucă puțin pielea de pe nas.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, ia să încep să mă agăț și eu iar de ceara aceea colorată. Poate mă voi obișnui din nou cu ea.
Toma Aurora a spus…
Alina, când eram adolescentă foloseam mult mai multe. Cred că numai pentru buze aveam vreo 4 (balsam, creion, ruj, gloss). Apoi, corector, pudră, blush, iluminator. Cu timpul mi-am dat seama că pentru zi sunt suficiente mai puține.
Toma Aurora a spus…
Ramona, am citit și eu că varianta veche a Double Wear-ului era mai bună ca și calitate, mai rezistentă și cu o acoperire de vis. Aceasta pe care o am eu acoperă acceptabil dintr-un singur strat. După două straturi ascunde absolut tot, dar fața pare tencuită bine :(.
Prima oară am avut rimelul de la o revistă! Se poate ca de la Beau Monde să fi fost, nu mai știu exact dar rețin că am cumpărat revista special pentru rimel și a costat 15-16 lei atunci. Pe mine mă bucură faptul că nu s-a scumpit rimelul de-a lungul timpului. Mă mai uit la preferatul meu de la LOreal, Volume Collagen, cum bate 85 lei în DM și îmi amintesc că mai ieri era 35-40 lei.
Toma Aurora a spus…
Simona, te invit să-l completezi pe blogul tău! :D
Toma Aurora a spus…
Într-o zi poate va veni și vremea sa. Eu sunt încântată de ea, am s-o folosesc și pe viitor!