Cum am petrecut în vacanță

 


   M-am întors din prima vacanță în afara țării din 2014. Am tăiat Grecia de pe listă, iar acum pregătesc pușculița pentru Turcia. Și, bineînțeles, lista mea este foarte lungă, dar este suficient și dacă reușesc să mai ies o singură dată din țară până la sfârșitul anului. Nu știu dacă v-am povestit, dar am mai avut un city break programat pentru sârșitul lunii martie, la Bruxelles, dar din pricina multor belele venite pe cap în acea perioadă n-am mai avut bani suficienți pentru a supraviețui acolo. Și tocmai de aceea am plecat cu avânt la greci, cu mari așteptări și poftă de trăit o vacanță așa cum trebuie. Am plecat prin prietenii de la MiniPrix Voyage, și-am avut parte de un sejur perfect organizat, fără niciun fel de probleme din acest punct de vedere.


  În prima parte a vacanței am petrecut în Paralia Katerini, celebra stațiune din Pieria, considerată a fi cea mai frumoasă din întreaga zonă. E foarte aproape de Muntele Olimp și de Meteora, motiv pentru care e o locație excelentă dacă aveți de gând să vizitați aceste zone turistice. De asemenea, aveți curse directe către Atena de aici, cu prețuri pornind de la 40 euro. Această Paralia Katerini este ok ca și prețuri de cazare (de la 30-40 euro/cameră/noapte), hotelurile arată frumos și oriunde ați fi cazați puteți ajunge în maxim 5 minute la plajă, căci toate străzile sunt paralele și orice hotel/vilă are drum liber către mare. În schimb, mie nu mi-a plăcut aspectul stațiunii, e un fel de Mamaia, cu prețuri foarte ridicate la mâncare (și mâncare nu foarte bună) meniuri nu foarte stufoase, pline mai ales cu mâncăruri grele. Cocktailuri, deserturi, mai rar în meniuri. Majoritatea restaurantelor oferă desertul gratis, dar acesta este reprezentat de clasicele lor gogoșele cu scorțișoară ori fructe proaspete. Nimic deosebit, nimic atractiv pentru un iubitor de dulciuri. Nici înghețata grecilor nu mi-a plăcut prea mult, are un gust intens de lapte praf. În schimb mi-a plăcut cafeaua lor, am cumpărat multă pentru acasă, brânza feta și foietejele cu feta. Vinul lor e iarăși bun, berea e oribilă, fără multă spumă, asemănătoare celei pe care am băut-o în Budapesta. Berea lor neagră e ceva mai răsărită, dar nici ea nu depășește berea brună românească. De Guinness nici nu se poate pune problema. Am mai încercat niște băuturi de-ale lor, metaxa și ouzo, nu-mi pot da cu părerea despre ele căci nu-mi plac alte băuturi cu excepția vinului și a berii negre.
   Vești bune pentru iubitorii de fructe de mare. Aici găsiți de toate, cu prețuri pornind de la 8-10 euro. Din nefericire sunt și restaurante în care fructele de mare vin direct, nu de la sursă, ci din conservă. Noi am pățit-o cu o doamnă caracatiță. N-a fost a mea, nu-mi plac fructele de mare, eu fiind amatoare numai de mâncăruri simple. Numai la dulciuri ce-s mai pretențioasă, în rest nu strâmb din nas. Vă imaginați așadar ce-ar zice un adevărat gurmand despre meniurile de aici.





   Lucrurile s-au schimbat când am părăsit Paralia și am plecat în insula Skiatos. Noi am ajuns acolo cu vaporul, însă se poate opta și pentru avion, căci insula are și aeroport. Prețurile la cazare în Skiatos sunt mai măricele față de Paralia Katerini, însă merită efortul financiar. Zona e divină, nisipul nu este auriu ci super-auriu, fundul mării se vede perfect chiar și la mare distanță de țărm. Am înotat printre mii de pești, caracatițe mici și sperioase și...lebede. În spatele plajelor se trece direct în păduri de pin, iar pe undeva prin spatele pădurilor se găsesc lebede negre.
    Deși Skiatos e considerată o zonă fancy, prețurile în restaurante sunt aproape la fel ca cele din Paralia Katerini. Așadar, mai bine mai plătiți ceva bani în plus pentru cazare și vă alegeți cu o vacanță întradevăr spectaculoasă. Când am părăsit țărmul, am cam oftat. Cu mare drag m-aș întoarce acolo, chiar dacă temperaturile sunt insuportabile pe insulă chiar și în această perioadă.





    După Skiatos ne-am întors în Katerini și de data asta mi-am luat adio de la plajă (era prea cald, n-am rezistat să stau la soare mai mult de 3 zile. A fost foarte puternic soarele și m-am bronzat în doar câteva ore) și ne-am îndreptat către oraș. Am întâmpinat mici probleme căci grecii nu prea le au cu engleza. Și nici cu franceza. Și nici cu spaniola. Numai cei mai în vârstă vorbesc limba germană, dar p-aia n-o știam noi. Am luat-o pe sora mea cu mine și-am vizitat orașul. Foarte frumos în zona centrală și complet diferit, subdezvoltat, pe străduțele ce duceau înspre periferie. În oraș sunt multe magazine de ceasuri, haine și obiecte decorative de lux, dar și multe terase. Mult mai agitată e zona decât Lipscani, spre exemplu. Și, la fel, extrem de cald comparativ cu vremea din România.
   Ne-am cam pierdut mințile într-un magazin cu ciocolată și cafea, de unde am plecat cu ciocolată caldă granulată, ciocolată caldă cu aromă de căpșuni, banane, cafea grecească ultra stong, dar și cu una aromată (un sortiment propriu), bomboane delicioase, nuga cu cireșe confiate. Toate mai accesibile decât cele din România disponibile în magazinele noastre mai pretențioase. În jur de 10 lei costa o pungă de cafea, iar bomboanele cam 40 lei/kg. Iar la gust mi s-au părut mult peste cele achiziționate de la Dalles, care-s și de 3-4 ori mai scumpe. Cafea am luat și din Paralia, mult mai scumpă, dar foarte bună și aceea, nimic de comentat. Dacă ajungeți cumva în zonă și doriți să cumpărați ceva spectaculos pentru prietenii de acasă, nu ezitați să intrați în acest magazin, situat fix în centrul orașului, foarte vizibil. Absolut gratuit puteți încerca bomboanele lor, ciocolata homemade, castanele trase în ciocolată, dulcețurile disponibile.  A fost, să zicem, cireașa de pe tort a vacanței.
   La finalul vacanței am avut parte și de un cutremur de 7,2 grade, cu epicentrul în zona în care ne aflam. Deși credeam că mi-e frică de cutremure, pot spune că mi-a plăcut senzația. N-a fost o zdruncinătură puternică ca cea simțită în timpul liceului, ci parcă mă legăna cineva. Câteva minute mai târziu, aveam mesageria de Facebook plină, prietenii mei știind că mă tem de cutremure. Numai că în mintea mea, cutremurul arată puțin diferit, probabil așa cum s-a simțit în orașele depăratate de țărm, cu clădiri dărâmate și răniți. Prietenii noștri de călătorie, aflați pe plajă, nici nu l-au simțit măcar, unii n-au crezut până n-au citit presa.


   Acestea fiind, dragilor, eu vă salut și vă recomand încă o dată Skiatos. Paralia Katerini, nu. E mult prea scumpă pentru ce oferă, cu banii cheltuiți acolo puteți foarte bine să faceți o vacanță la turci+una la frații noștri bulgari. C-a venit vorba de ei, la dus am făcut o oprire și în Sofia. Mie îmi place mult Bulgaria, din ce în ce mai mult, aproape la fel de mult ca și România. Cred că de vină sunt dulciurile lor, asta s-ar putea să fie!


   Pentru cei care vor intra pe blog în căutarea unor liste de prețuri las mai jos ce-mi amintesc și ce consider că ar fi util:

preț excursie Meteora: 25 euro (plus încă 20-25 euro pentru mâncare și bilete pentru intrarea în mănăstiri. În unele mănăstiri nu o să aveți ghid, chiar dacă plătiți cei 3 euro la intrare. Noi am pățtit-o la o mănăstire de măicuțe. Apoi, fetelor, dacă purtați pantaloni, vă vor da ei niște fustițe la intrarea în mănăstiri. Dacă aveți rochiță pe voi, nu vă mi trebuie neapărat fustița primită)
preț vapor Skiatos: 35 euro
preț șezlong cu umbrelă: 5 euro în Skiatos (fără nimic inclus. În stațiunile din Pieria costă 6-8 euro toată distracția, dar primiți și două băuturi)
preț excursie Atena: între 40 și 100 euro. Noi am găsit cu 40, dar n-aveam cum să ajungem de la Skiatos. Excursia la Atena durează aproape 2 zile, se călătorește aproape 1000 km dus-întors cu autocarul. Și acolo aveți nevoie de niște bani extra pentru mâncare.
preț bilet autobuz: 1,5 euro către Katerini. Dacă nu vă descurcați cu automatele de bilete, puteți cumpăra bilete de la șofer și veți plăti pentru ele ceva mai mult. Atenție, șoferii nu prea le au nici ei cu engleza, trebuie cumva să comunicați cu ei prin semne.
preț bilet către Muntele Olimp: 15 euro. O să vedeți pe unde se scălda Zeus cu muierile sale, iar dacă plecați la Meteora o să vă puteți bălăci și-n apa în care se băga Afrodita pentru a se face și mai frumoasă. Eu mi-am dat pe păr, acum să vedem cât de frumos o să se facă :D!
preț seară grecească: 15 euro. Eu am zis pas, căci nu-mi place muzica grecească. În general aici vin mulți oameni mai în vârstă. Ca și la noi, dealtfel, fiind un fel de tradiție veche grecească, cu muzică și dansuri populare. Din ce-am pescuit de la niște domni, nu e nimic spectaculos la aceste seri și ei s-au declarat nemulțumiți de meniu. O fi ceva cu noi, românii, om fi prea mâncăcioși!
orientativ, la un restaurant cu tarife medii, se lasă cel puțin 10 euro de persoană pentru un fel de mâncare și o băutură simplă (suc, cafea, bere) și undeva la 15-30 euro dacă vă aruncați la fructele de mare. Au și homar grecii, cam 50 euro costă un kg și îl cântăresc cu tot cu uriașii săi clești și cu celelalte patru perechi grele de picioare.
O înghețată costă între 1 și 3 euro. Mai au un fel de shaorme și niște chifteluțe la 2-3 euro, pentru cei care preferă mâncarea de tip fast-food.
suveniruri :de la 0,5 euro magneții, de la 2 euro cănuțele, de la 3 euro icoanele/statuetele, de la 6 euro cupele lui Pitagora. Puteți negocia prețurile, dacă îndrăzniți și vă pricepeți.
bijuteriile suflate cu aur: care se vând la cm și sunt făcute din diferite aliaje, nu sunt rezistente la apă și parfum. Cel puțin așa ne-au zis niște femei care cumpăraseră în anii trecuți. Și-am stat deoparte.
hainele din piele: cam de la 60 de euro pornesc, preț foarte bun după părerea mea.
cele de blană: cam de la 100 euro, dar pot sări și de 500, în funcție de model și blana folosită. Găsiți înclusiv modele pentru copii foarte mici.




   Eu n-am venit cu nimic prețios de-acolo, numai cu cafea, ciocolată și dulciuri, căniță, plus cadouri pentru prieteni. Dar dacă aveți ceva mai mult capital, sigur găsiți lucruri interesante de achiziționat, pornind de la haine până la bijuterii și ceasuri foarte scumpe.







Comentarii

Ramy's Blog a spus…
Eu am mers in Grecia acum multi ani, pe insula Lefkada, apoi in Kalamata...insula superba, chiar daca nu toate plajele erau pe placul meu, multe fiind cu pietre. Eu prefer nisipul.
Kalamata, frecventata de foarte multi greci, nu avea o plaja si o apa speciala, dar se manca mult mai bine si la preturi mult mai ok.
Oricum, despre mancare si bautura pot spune acelasi lucru ca si tine.
Imi doresc sa merg pe insula Zakynthos, dar am zis pas si anul acesta.... mi se par preturile unui sejur putin cam mari...la banii aia prefer mai mai adaug ceva si sa merg putin mai departe de grecia.
Sa vedem, poate da norocul peste mine si dau peste vreo super oferta si ajung eu si in zakynthos:))))
Olivia Boros a spus…
Am fost si eu in Paralia acum 2 ani, de fapt intre Paralia si Olympic Beach era hotelul Mediterranean Princess unde ne-am cazat. Daca nu ar fi fost situat hotelul in afara statiunii, am fi regretat alegerea zonei, Paralia mi s-a parut foarte aglomerata si fara ceva anume care sa ma atraga, iar plaja foarte ingusta. In schimb, unde am stat noi era plaja lata, aproape goala, iar hotelul era foarte frumos. Din pacate, nu am vizitat Meteora ca eram cu copii mici si ar fi fost greu, in schimb am fost pana in Salonic sa caut MAC-ul :D. Si eu as alege sa platesc mai mult, dar sa am ce vedea :*
Dorina a spus…
Ce dragut Aurora! <3
Trebuie sa merg neaparat cu tine in vacanta candva :))
Pai si salatele? Nu ai zis nimic de salate? Stiu ca grecii au o gramada de salate speciale. Sau la salate nici nu te-ai uitat? :))) Decat la dulciuri! Ntzzz, ntzzz!!
Asteptam cu nerabdare postarea, inca de cand am vazut pozele pe Facebook acum cateva ore.
Am ramas surprinsa sa vad ca tu, mare fana a soarelui si a bronzului, nu ai putut sta pe plaja decat putin.
E clar, cred ca eu nu as fi rezistat nici cateva ore, din branzoaica deveneam ardei rosu :))
Oricum ma bucur ca ati avut o vacanta frumoasa, pacat ca perioada petrecuta in Paralia nu a fost asa frumoasa ca si cea din Skiatos. Dar lasa, ca e bine ca ai incercat, pe viitor stii unde sa nu te mai duci :)
Te pup! :*
Anonim a spus…
Foarte frumoasa descrierea vacantei tale, m-ai facut sa visez cu ochii deschisi, imi doresc sa ajung si eu in insulele grecesti.
Iti doresc sa ai parte si de sejurul mult-dorit in Turcia (am fost acolo acum cativa ani si mi-a placut foooarte mult) si de cat mai multe vacante!

Anca
Unknown a spus…
sa iti fie de bine excursia....e tare frumos ce ai povestit tu
fashion doctor a spus…
foarte frumos, mersi pentru descriere.eu recomand thassoa, cea mai apropiata insula si e superb acolo.pup
M and M a spus…
Ce frumos ! Postarile de genul sunt preferatele mele .P.S. Specific ca doar pe blogul tau se intampla asta pentru ca ai un dar al povestirii !
Imi place ca in fiecare an strangeti ceva banuti si plecati amandoua la pas . Daca nu o faceti acum atunci cand ? Asta vreau si eu sa fac incepand cat mai curand.
Apropo, cat a costat cazarea si unde ai gasit oferta ?

Era sa uit , ce tari ai mai vizitat pana acum ?
te pup:*
Ladybug a spus…
Mi-e tare dor de Grecia si-am oftat de multe ori citind articolul... Iar tu, esti... mult prea bronzata. Eu sunt o branza feta :))
Ira a spus…
Ce poze frumoase!
Nu ma asteptam sa fie soarele asa puternic in perioada asta! O sa iau in calcul si luna mai daca voi mai merge candva in Grecia.
Cutremurul s-a simtit si la Bucuresti, iar eu chiar m-am speriat. Intr-adevar, a fost diferit de ceea ce stiam eu..miscarile parca erau mai slow, dar mai ample..urata senzatie oricum :))
Mihaela Pojogu a spus…
Mi-a placut descrierea calatoriei, am gustat din plin si mi-a adus multe amintiri, trebuie sa vad din nou pamantul grecesc. Pe tuk tuk am citit despre cateva insule cu zone frumoase. Eu am carat si lamai. :D
Maya Secret a spus…
Fetele spun ca s-ar fi simtit si in Bucuresti, ei bine eu nu am simtit nimic. Ma bucur ca ai avut parte de o vacanta atat de frumoasa si abia asteptam sa te intorci ca sa ne povestesti mai multe. :*
Miu Miu a spus…
Ce frumos, cred ca ai avut parte de momente atat de frumoase...as avea mare nevoie si eu de o vacanta acum, dar se mai amana putin, sper nu mult ;))

te pup, draga mea.

http://miu-miu.ro/
Toma Aurora a spus…
Ramy, eu n-am de gând să mai merg la greci prea curând. Poate doar pe insule, dar cum spui și tu e destul de scump și cu banii ăia poți alege chiar și-o destinație exotică. În Skiatos, cel mai ieftin ajungi la 500 euro, deci mai pui ceva în plus și pleci de pe continent. Eu am zis că vara asta la turci mai merg numai și poate, printr-un noroc, mai dau o tură pe la bulgari. Am pus ochii pe o insuliță de-a lor, mai ferită de ochii lumii. Abia aștept să văd ce vei alege pentru vara asta, sigur va fi ceva spectaculos!
Toma Aurora a spus…
Olivia, da, da, foarte aglomerat. Și încă de la primele ore ale dimineții. Dacă te trezești pe la 11 abia dacă mai găsești un loc mic liber pe plajă. Ha, tare treaba cu MAC-ul! Eu am dat în nas cu Stila prin Skiatos, dar nici nu mai aveam prea mulți bani și nici nu aveam de gând să mă întorc acasă cu produse cosmetice sau haine.
Toma Aurora a spus…
Dorina, am mâncat și salată. Sunt mari salatele lor, cu mult ulei de măsline, și sunt servite, de obicei, cu pâine prăjită, cu mult ulei de măsline turnat pe deasupra și ceva ierburi presărate. Cam 5 euro era o salată, dar eu nu m-am putut sătura dintr-una singură. Dacă venea și un desert după, era altă treabă :))
Îți zic că după primele 2-3 zile îmi venea să merg să trag lumea de pe plajă, nu înțelegeam cum pot rezista unii să stea în căldura aia. Cătălina s-a făcut ca un rac pe spinare și eu m-am ars puțin, mă ustura seara spatele, deși am consumat un tub de loțiune în cele 2 zile în care am făcut plajă. Nu mi se pare vremea bună de mers acum, poate pe la sfârșitul lui septembrie. Nici nu vreau să-mi imaginez ce-o fi în iulie acolo. Localnicii ne-au atentionat să ne dăm cu cremă încă de la 8 dimineața, că nu-i ca la Marea Neagră.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Și da, aș merge și eu în vacanță cu voi, poate v-aș convinge să facem mai multe lucruri împreună decât am reușit s-o conving pe Cătălina. Acum abia am reușit să mimez pe salvamarul, dar când am vrut să fac windsurf, a început că nu-s întreagă la cap, că o să pic și-o să mor, că nici nu prea știu să înot. Ea mereu e așa, pune numai răul înainte.
Toma Aurora a spus…
Anca, toată lumea laudă Turcia, trebuie să ajung să văd cu ochii mei ce este acolo. Recent am văzut la niște prieteni poze cu leagăne în camerele de hotel. De atunci numai la leagănele alea mă gândesc :D. Mulțumesc pentru urare, să fie!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Irina! :D
Toma Aurora a spus…
Doamna Stella, dacă mai merg în Grecia voi lua în considerare și Thassoa. Oricum, doar insulele le mai iau în calcul, partea continentală fiind cam similară României (cu excepția vegetației și a drumurilor bune :D). Vă pup!
Toma Aurora a spus…
M&M, dacă am fi strâns noi bani pe parcursul anului ce bine ar fi fost :)). Dar banii nu-s prea mulți și se duc foarte repede, din nefericire. Noi nu am plătit practic cazarea, dar acolo unde am stat în Paralia prețul pe cameră este de 50 euro/noapte (doar in full season urcă la 70), iar în Skiatos prețurile sunt aceleași pentru hotelurile de 2/3 stele. În preț nu este inclusă nicio masă, însă din auzite nici nu se merită să ai mesele incluse, acestea nefiind foarte consistente. Sigur la 5 stele stau altfel treburile, însă acolo deja vorbim de prețuri mult mai mari.
Eu n-am vizitat decât statele din jurul României (apar niște etichetări pe fb din Londra, dar acolo n-a fost vorba de vacanță). Cătălina a fost în multe țări europene și mă enervează că nu vrea să mai meargă și cu mine în ele, dar tot găsesc eu pe cineva cu care să mă duc până la urmă. Suntem și firi diferite, nu prea avem aceeași definiție pentru cuvântul vacanță. Eu aș vrea să fac tot felul de lucruri, iar ea e mai mult cu testatul mâncării locale. Și eu sunt și mai zgârcită, în timp ce ea nu prea ține socoteala banilor.
Toma Aurora a spus…
Gărgărițo, dacă stau la umbră nu mă mai văd :)). Mi se pare că m-am bronzat prea tare, abia aștept să se mai ducă. Partea bună e că economisesc fond de ten și nici nu trebuie să mă mai machiez. Nici nu știu ce s-ar putea vedea pe o piele așa închisă. M-am dat o dată cu pudră bronzantă și era mai albă decât tenul meu :))
Toma Aurora a spus…
Ira, mi s-a părut c-a durat foarte mult, în rest nimic de speriat. Dar în orașe sigur s-a simțit altfel. Nici nu avea ce să se miște acolo unde eram, doar se legăna puțin plaja. Dacă eram acasă sigur mă speriam, chiar dacă intensitatea lui ar fi fost mai mică :D
Toma Aurora a spus…
Miha, de unde ai cules lămâile? Eu niște portocale mici am văzut într-un pom și câteva lămâi într-o curte, dar erau încă verzui.
Toma Aurora a spus…
Maya, te pup! :*
Toma Aurora a spus…
Miu, lasă că ai fost în Târgoviște, nu-ți mai trebuie altă vacanță :D. Eu acum aș pleca din nou, dar n-am cu ce și trebuie să mai muncesc pentru următoarea rundă de distracție.
Te pup și te aștept cu poze din vacanță. La momentul potrivit, of course! :*
cris a spus…
Ce frumos ai povestit, parca chiar am fost acolo cu tine <3
Chiar ati avut parte de o vacanta frumoasa!
si eu sunt uneori asa mai fricoasa si nu o las pe Dorina sa faca anumite chestii, dar nu ma asculta mereu, asa ca te-ai potrivi cu Dorina :))))))))
Dorina a spus…
Daca vrei pe cineva, ne oferim noi :)) Nu prea am fost pe nicaieri, dar suntem dornice sa mergem.
Si sa stii ca eu sunt zgarcita si nu imi place sa cheltui aiurea pe mancare. Imi dati mie banii cand mergeti in excursie si va dau "cu portia" din ei :)))
Ar fi in siguranta la mine :P
Nu stiu de ce, dar eu credeam ca e exact invers. Ca tu esti mai cheltuitoare si Catalina mai zgarcita la punga :))))
Pupici!

Descude a spus…
Hihi,ce dragut!
Cred ca ai venit cu bateriile incarcate,mi-e dor de acel sentiment!
Unknown a spus…
De abia aștept să merg și eu în vacanță ! În fotografiile tale recunosc câteva locuri, fiindcă am avut plăcerea de a vizita o părticică din Grecia. Mi se pare o țară superbă, unde mi-ar plăcea și să locuiesc pentru o scurtă vreme.

Cât de cutremur...wow, puternic ! A fost inclusiv în Hațeg recent unul, dar slab și de scurtă durată și am crezut că mor...Mie mi-e foarte frică de ele...
Alina a spus…
la mine paralia katerini a fost prima iesire din tara si-ti dai seama ca am fost foarte entuziasmata :))). m-as mai duce acum sa vad cum mi se pare.

mancarea nu mi-a placut nimic mie, ca nu-mi plac chestiile uleioase. am mancat mai mult pe la mc :)). inghetata in schimb mi-a placut la nebunie, dar imi luam de la supermarketuri.

mai, nu te sperii tu la un cutremur asa mare?? :)
Alexandra a spus…
Paralia Katerini ramane statiunea mea de suflet, a fost prima mea iesire din tara si locul in care mi-am petrecut prima luna de miere (am facut cununia religioasa la distanta de 2 ani de cea civila, deci am avut 2 luni de miere :D). La vremea respectiva mi-a placut mult de tot, imi amintesc de kyros, la care tanjesc de atunci. Ai mancat?
Toma Aurora a spus…
Dar de unde? Mi s-a părut prea scurtă, abia am avut timp să mă acomodez :(. Aș mai vrea în vacanță, să vedem dacă și domnul portofel este de acord, căci bateriile încă nu s-au încărcat pe deplin :D.
Toma Aurora a spus…
Larisa, știam deja de pe fb că ai fost la meteore :D. Și mie mi-e frică de ele în mod obișnuit, dar pe ăsta chiar nu l-am simțit ca fiind unul periculos.
Toma Aurora a spus…
Alina, de la supermarket n-am luat înghețată, numai un tip de profiterol, căci deja eram cu nervii la pământ negăsind decât gogoșele d-alea mici cu miere peste tot. Îți dai seama că dacă eram în ro și simțeam cutremurul așa cum trebuie, aveam coșmaruri o lună :)).
Toma Aurora a spus…
Alexandra, tare norocoasă ai fost cu 2 luni de miere. Ia să copiez și eu rețeta :D. Kyros e un fel de kebab, nu? N-am mâncat dar l-am văzut primul în listele de la fast food. M-a întrebat cineva dacă e cu carne de miel și n-am știut ce să-i zic. E cu carne de miel, știi cumva? :D
Toma Aurora a spus…
Nu, Dorina, ea nu e deloc zgârcită și mărturisesc că mereu profit de lucrul ăsta. Am niște tehnici mârșave :))
M and M a spus…
Haha:)). Mi-am dat seama ca ea e mai zgarcita ca mereu ziceai ca apelezi la resursele ei :)))