Si Lolita!


   În wishlistul pentru ziua mea am inclus și apa de parfum Si Lolita, de la Lolita Lempika. 
   De acest parfum mă leagă, indirect, mai multe lucruri. Primul ar fi faptul că tatăl meu așa îmi zice, Loli/Lolita, și automat când am auzit numele parfumului n-am putut rezista să nu-l miros. Apoi, mi-a plăcut la nebunie sticluța. Aveam salvată o fotografie din campania de promovare de multă vreme (obișnuiesc să fac asta de multe ori+ să urmăresc spoturile video ale parfumurilor. Am și una preferată, cea de la Sicily- D&G, cu superba Monica Belluci, protagonistă a unei scene senzuale din timpul unor funeralii ). Și-ntr-un final ar mai fi vorba despre Lolita lui Nabokov, unul dintre cele mai sofisticate romane ca și subiect și, mai ales, ca scriitură.  După primul puf mi-am dat seamă că el s-ar putea să fie. Una dintre acele arome pe care nu le uiți, puternice, dulci- piperate. Cu nota de  masculinitate pe care obișnuiesc să o apreciez la un parfum. 
   După câteva ore de la prima aplicare a început să mai ia o ușoară durere de cap și-atunci am știut că trebuie să-l am. Nu vă imaginați o migrenă, ci o durere plăcută, o ușoară amețeală care uneori mă curpinde atunci când îmi place parfumul pe care îl port.

   Pentru că am o fobie, ca mulți cumpărători online, ca parfumurile pe care le comand să nu cumva să nu fie originale, m-am orientat către o casetă-cadou. Nu am auzit ca cineva să fi luat un set contrafăcut, de obicei se falsifică numai sticlele de parfum, nu se complică nimeni cu geluri de duș, loțiuni, pudre de corp în diferite forme și ambalaje (+ cutii de carton care de care mai fistichii). Chiar și așa, după ce am primit pachetul de la Strawberry, am intrat repede să verific codul de autenticitate de pe sticla din set și-am răsuflat ușurată când am văzut că figurează în data de baze:



   Pe CheckFresh, ca și pe CheckCosmetics, puteți verifica aproape orice parfum existent pe piață. Aflați, în cazul în care produsul e original, data producției (în cazul meu, martie 2011) și detalii suplimentare despre valabilitatea codului (cum un parfum e estimat că stă maxim 10 ani în casa unei femei, după care începe să-și schimbe proprietățile, codurile se tipăresc iar ,pe sticluțe noi, după acestă perioadă).

   Abia după ce m-am liniștit că nu m-am pricopsit cu o replică, am deschis parfumul, l-am folosit și mi-am zis în gând : Ăsta e! Și pentru că se cuvine, atunci când vorbim despre un parfum, să-i amintim și notele, spun atât: piper roz, rășină, flori de mazăre dulce, patchouli, tonka, ambră.  Nu cred că are un corespondent în paleta parfumurilor, nici voturile de pe Fragrantica nu zic clar că există o altă esență care să-i semene. E clar un parfum semnătură, nu știu dacă neapărat pentru mine, asta voi vedea cu timpul, însă e genul pe care să-l recunoști pe stradă, dintr-o sumedenie de alte arome. Are și ceva masculin la bază iar acest lucru se poate deduce din lista notelor ce-l alcătuiesc.

   Ce-aș mai putea adăuga este că am fost absolut vrăjită de modul de ambalare al setului și de numele pe care-l poartă caseta: Le Theatre a Parfum/ The Theatre of Perfume. Magic! Decorul imită o cameră din secolele trecute, cu vedere la Turnul Eiffel. Iar în cameră, parfumul se personifică, într-o atmosferă de boudoir, și întâmpină femeia ce se pregătește să-l poarte. La gât are o eșarfă îmbulinată și-un ineluș detașabil, pe care l-am scos, după fotografiere, pentru că mi s-a părut că împopoțonează prea mult sticla prea deosebită ca și format.



  Laptele pentru corp din set, foarte parfumat și el, reprezintă baza perfectă pentru aplicarea parfumului. Doar aplic câteva picături pe gât, apoi dau două pufuri de parfum și aroma persistă pe piele până a doua zi. Un parfum rezistă mai bine pe o piele hidratată, asta știm deja din abc-ul tehnicilor de înfrumusețare feminină!


  ***Parfumul, la 80 ml, costă în Sephora în jur de 400 lei (85 euro)
        Pe Strawberry, setul format din parfum-80 ml și loțiune de corp-75 ml m-a costat 300 lei.


Comentarii

Alexandra a spus…
Nu stiam de site-ul acela unde poti verifica daca un produs e original ori ba; bine de stiut. Multumesc de pont.
Anka a spus…
In legatura cu siteul acela de autentictate a produselor,ce cod trebuie sa introduc?
E scris pe sticla parfumului sau pe cutie?
Toma Aurora a spus…
Anka, îl găsești pe fundul sticlei, scris de obicei cu negru. Eu așa mi-am dat seama că mi-am luat o mică țeapă cu Aoro, dar măcar era vorba de un parfum ieftin, sub 100 lei.
aura a spus…
woow, cat de frumos vorbesti! :-) aproape vrajita ti-am citit postarea :-)
Anonim a spus…
Si eu l-am avut, dar atat asta cat si Bulgari Jasmin Noir, desi imi plac amandoua ca si miros, imi dau o senzatie cam aiurea de greata, ceva ciudat, asa ca " le-am maritat "!
De la Lolita imi plac: originalul mov, Forbidden Flower si L.
Sa il folosesti cu placere!
Brindusa.
Toma Aurora a spus…
Pentru puțin, Alexandra!
Toma Aurora a spus…
Aura, când e o pasiune la mijloc cuvintele frumoase vin de la sine. Chiar m-a fascinat acest parfum, nu doar ca aromă ci și ca formă de prezentare. :)
Toma Aurora a spus…
Brindușa, bună! :) Mă bucur să te regăsesc!
Eu am o slăbiciune pentru aromele mai grețoase, pe restul nu le simt pe pielea mea. Trebuie să-mi dea dureri de cap, altfel nu mă pot lipi de ele :D
L mi-a plăcut și mie când l-am mirosit în magazin, eu îi zic în continuare „sirena”. Să nu mai zic ceva despre sticluța cu zdrăngănele aurii, care e așa prețioasă.Trebuie să încerc Forbidden Flower!
Te pup, Brindusa!
haine dama a spus…
Multumesc Aurora pentru detalile pe care le postezi despre anumite produse, eu am gasit recent blogul tau si am citit cateva articole... voi continua sa le citesc si pe restul ;)
Alina
Alice wonders a spus…
Asa de frumos l-ai descris, ca musai trebuie sa il miros si eu. Si e minunat ambalajul, am cumparat si eu dintr-un duty free Nina Ricci Nina intr-o cutie de poveste, ma durea inima sa o arunc.
Criss a spus…
Nu stiam ca exista o pagina unde se pot verifica parfumurile, am si intrat sa le verific pe ale mele :P Sa il folosesti cu placere :*
Am cumparat de pe aoro de doua ori si am verificat pe un alt site recomandat tot de tine si ambele parfumuri erau originale.unul era fabricat in 2008 si altul in 2006.Poate o fi avand si fake-uri dar eu am avut noroc sa nu nimeresc....In legatura cu parfumelul, intr-adevar arata extrem de bine, si parca te transpune intr-o lume magica d fiecare data cand il privesti, ce sa mai zic cand il folosesti... :)Sa te bucuri de el si sunt curioasa si de urmatoarele achitizii in materie de parfumuri, cu ajutorul tau am descoperit unele parfumuri care ma definesc extrem de mult...se pare ca avem gusturi aproximativ asemanatoare in materie de parfumuri :)Te imbratisez cu drag! :*
Toma Aurora a spus…
Alina, îți mulțumesc și eu pentru vizită! :)
Toma Aurora a spus…
Alice, eu am avut o boală cu Nina, l-am avut eu de două ori, soră-mea la fel. Dar în ambalajele normale. Am văzut niște variațiuni, niște scticle cu sclipici roșu, unele albe, lucioase- să înnebunesc, nu alta! Și cutiile, pe măsură!
Toma Aurora a spus…
Criss, de acum înainte le poți verifica oricând :D. Mulțumesc!
Toma Aurora a spus…
Cleo, nici eu nu am avut probleme cu ei, cu această excepție (dar cum spuneam, e vorba de un parfum sub 100 lei, codul lui nu a fost detectat... nu pot să bag mâna în foc că e fake, dar nici nu-mi apărea codul ca fiind valid).
Și eu am observat acest lucru, ne asemănăm destul de bine și din acest punct de vedere :D. Cu Si Lolita ești pus în situația aia de love/hate. Sora mea deja îl detestă, a zis că nu vrea să-l mai simtă în veci. Daă apuci să-l miroși, chiar sunt curioasă ce părere vei trage despre el. Pupici! :*
Alice wonders a spus…
Ehe, la mine e tot rebuy, e in top 3 all time favs. Sticluta aia alba imi pare rau ca am ratat-o, gotta have them all!
Maya Secret a spus…
Din cate am mirosit de la Lolita Lempika, cam de la toate ma lua durerea de cap chiar daca imi doream mult de tot sa gasesc unul pe gustul meu. Sa stii ca nu ma las, sunt persistente si atat de fain vin ambalate incat pana la urma ceva, ceva tot voi gasi. Apropo de gasit, uite http://www.fragrancedirect.co.uk/lolita-lempicka/lolita-lempicka-si-lolita-eau-de-parfum-spray-50ml/invt/0031173 50ml la 110 lei, stiu ca vine mai greu dar diferenta de bani eu zic ca merita asteptarea. :D
Toma Aurora a spus…
Maya, tocmai mi-a ajuns o comandă de pe Fragrance Direct. Mi-am luat un set de la Ck și niște produse cosmetice. E scumpicel transportul (cam 35 lei), asta e partea mai proastă a site-ului, dar au prețuri bune. Parfumul pe care l-am luat eu de la Strawberry are 80 ml, așadar e aproape dublu ca și cantitate, iar prețul a fost oricum mai bun decât în Sephora. Nu știu dacă am fost prea inspirată să iau o cantitate așa mare, pe viitor nu o să mai trec de variantele de 30-50 ml, pentru că există posibilitatea să mă satur de el.
Iar pachetul de la FD a ajuns în același timp cu cel de la Strawberry, 6 zile lucrătoare. Am citit însă pe multe bloguri că pachetle FD se rătăcesc foarte des, eu sper să n-am probleme căci am pus ochii pe niște scruburi aflate la promoție :D.
ilda76 a spus…
Ptiii, ce postare parfumata si ispititoare! :) M-a trezit din reverie pretul... Sunt sigura ca il merita dar pentru mine e prohibitiv!

Pup, Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
miss. overspender a spus…
hmm nu stiam de checkfresh.. l-am verificat si eu: al meu e din 2009:)
eu mi l-am luat de pe carespot (pt sticluta!:D), de obicei nu prea cumpar parfumuri online sau din magazine, dar de la ei am avut incredere. notele de inceput st putin cam tari pt mine, insa apoi e placut. doar ca nu ma indur sa-l folosesc datorita sticlutei:))
miss. overspender a spus…
eu l-am luat de pe carespot si a costat undeva la 130+ ron sticluta de 80ml.
stiu ca atunci erau reduceri, dar merita sa arunci un ochi:)
Toma Aurora a spus…
Miss Overpender, mulțumesc pentru informație!
La început, ai dreptate, notele sunt foarte puternice, piperul parcă te lovește dintr-o dată. Însă apoi se mai domolește și devine interesant. Sticluța e de nota 10+, îmi vine mereu să o trag de eșarfă :))
Toma Aurora a spus…
Ilda, uite că există și variante mai accesibile, măcar în perioada reducerilor! :D
Veronica Picioroaga a spus…
Descrierea ta ma face sa fug in prima parfumerie ca sa-l miros si eu :-)