Iată de ce aveți nevoie pentru realizarea desertului numit prăjitură-jeleu cu miere, portocale și nuci caramelizate (inspirată după o rețetă din culegerea Dulciuri- colecția Adevărul):
Pentru 4 porții:
o portocală mare (sau două mai mici)
două linguri zahăr pudră
150 ml apă
2 linguri miere
1/2 plic gelatină
sâmburi de nucă
Cum procedăm? Punem gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece, timp de 10 minute.În acest timp tăiem portocala cuburi mici, într-o farfurie adâncă, pentru ca sucul prelins să nu se risipească. Apoi turnăm sucul de portocale peste gelatina dizolvată și completăm cu 100 ml apă caldă. Amestecăm ușor, pentru a dizolva gelatina și când amestecul începe să se răcească adăugăm zahărul pudră și o lingură de miere (în cazul de față cea de la Apimond, cu aromă de vanilie).
În forme mici de silicon (sau într-o tavă de chec căptușită cu folie de aluminiu) punem portocala tăiată cuburi și peste ea turnăm amestecul de gelatină. Dăm la rece pentru câteva ore.
Nucile caramelizate se prepară foarte simplu. Nu avem nevoie decât de sâmburi de nucă și de o lingură de miere. Prima oară dăm nucile la cuptor pentru 10 minute, așezate într-o tavă învelită în folie de aluminiu. Apoi le scoatem, le amestecăm cu mierea și le punem din nou la cuptor pentru 5 minute. În timpul amestecării cu mierea putem adăuga vanilie, scorțișoară sau alte condimente, după plac. Aveti grijă să amestecați din când în când nucile aflate în cuptor, pentru a nu se arde.
Combinația dintre jeleul fresh de portocale și nucile caramelizate foarte consistente reprezintă un echilibru ideal pentru un desert, iar aroma de miere, vanilie, portocale și nuci fac preparatul potrivit pentru sărbători!
Comentarii
Nucile cu miere sunt desertul meu preferat. Sunt delicioase si nu imi ia mai mult de 10 minute sa sparg nucile si sa le ameste cu miere.
MAi ales ca sunt si super sanatoase.
Mi-e imi plac spaghete cu nuca si cu miere :P
Pupici :*
Bravo, Aurora!
Poate mergi sa animi si rubrica cu pricina de pe forum!:)
Trimiteți un comentariu