Discuții dulci despre miere



   Recunosc că am aflat de Apimond în urmă cu câteva luni, atuni când am prezentat pe scurt, pe blog și pe pagina mea de Facebook fotografiile gamei cu venin de albine. Am fost impresionată de ambalajele produselor și de inovația adusă în cadrul cosmeticelor antirid. Am citit cu atenție articolul dedicat acestei game fiind interesată de modul în care veninul este recoltat de la albine.

   Apoi am primit o invitație de participare într-o campanie ce își propune informarea cât mai multor români cu privire la calitățile mierii bio și a produselor de îngrijire pe bază de miere, produse în țara noastră. Nu vreau să abuzez în explicații pe care deja presa online și fizică le-a tot prezentat în cadrul publicațiilor, vă spun doar, pe scurt, că un produs bio trebuie să fie certificat de un centru de control internațional pentru a primi acest statut. Acest lucru nu înseamnă că mierea produsă de un întreprinzător local nu poate fi bio, dar legal, produsul său nu este garantat de niciun act.

   Experiența mea cu mierea brută, de consum, a avut suișuri și coborâșuri. Cu cea cumpărată din piața am riscat cel mai mult, dar vina a fost și a mea deoarece am fost încântată de prețul mic afișat la tarabă. Tatăl unei colege de facultate este pasionat de apicultură și astfel am aflat că hrănirea corectă a albinelor este un porcedeu anevoios, care implică un mediu curat și o floră cât mai naturală cu putință. Dânsul avea puțini stupi, întreținuți numai pentru consumul familiei. Am auzit apoi despre hrănirea artificială a albinelor, cea mai răspândită fiind cea în care se utilizează zahărul. Practic, stupii sunt plasați uneori chiar în apropierea orașului iar albinelor li se oferă zahăr pentru a se hrăni. Automat dispare din ecuație strângerea polenului din flori, iar mierea rezultată are o vâscozitate redusă, o culoare foarte deschisă și un gust dulce, dar lipsit de aromă.

   Alt tip de miere cu care ne putem păcăli, de data asta chiar și în supermarket, este cea fabricată din glucoză industrială. Eu zic ca aceasta este cel mai lesne de depistat, având un preț de 2 ori mai mic decât restul variantelor din magazine. Evident, există și cazuri în care mierea mai scumpă este o combinație între cea naturală și cea rezultată prin diverse trucuri. Teoretic, numai certificatul înscris pe etichetă ne poate convinge că ceea ce alegem este un produs sigur, curat.

  Magazinul online Apimond  ne propune sortimente certificate de miere bio, în diverse sortimente: cu batoane de vanilie, de tei, de pădure, de albăstrele, de zmeur, de fâneață, de pădure, etc. Un adevărat răsfăț pentru iubitorii de miere! Eu abia aștept cele două borcănele pe care le voi primi pentru testare pentru a vă prezenta idei și rețete rapide pe bază de miere. Vă voi vorbi despre vâscozitate, despre puterea sa ca îndulcitor natural și despre aroma caracteristică (în funcție de sortiment). De mică am fost prietenă bună cu borcanul de miere și reușesc să deosebesc un sortiment bun de altul ceva mai slab. Nu sunt chiar un connoisseur, dar imediat recunosc gustul celei naturale deoarece, ca mulți alți copii crescuți la țară, am gustat de mică miere făcută de vecinii ce aveau un stup-doi ascunși în grădina cu trandafiri sau lângă salcâmii din grădină. Tradiția pot spune că s-a pierdut la noi în zonă, deoarece piața a fost monopolizată de cei care vindeau cel mai ieftin.



   Iar pe final va invit la un concurs ale cărui premii sunt inspirate de albinuțele harnice, care pregătesc în stupi numai bunătăți pentru trupul și pielea noastră : o fustiță peplum cu margarete, măsura S/M (talia este elastică) și un colier cu albinuțe și floricele, ambele create de mine și de sora mea. Tot ce trebuie să faceți este să îmi lăsați un comentariu în care să îmi precizați ce produs de pe site-ul Apimond vi se pare inovativ sau tentant (poate fi un tip de miere sau un produs cosmetic).  Pot participa și persoanele care sunt doar cititori, lăsând un comentariu anonim, cu condiția să se semneze la finalul comentariului (cu nume real sau nickname). Random va alege peste fix o săptămână încotro va pleca premiul oferit!


Comentarii

Anemona a spus…
Superb premiu <3<3

Produsul care mi se pare tentant: http://apimond.ro/miere-padure (Mierea de padure.. hmm suna atat de delicios, deja salivez.. imi place mult mierea)
Irina a spus…
Adorabila fustita :)
Pe apimond imi fug ochii ,dar cum in ultimul timp caut o crema hidratanta mi-am zis ca aceasta imi face cu ochiul :
http://apimond.ro/ingrijirea-fetei/crema-hidratanta-miere-si-aloe-vera
Imi imaginez mirosul de miere....
Sunt curioasa oare parfum care sa miroase a miere exista ?
Iulia a spus…
http://apimond.ro/ulei-argan-bio-anti-imbatrinire-anti-rid
Ulei de argan bio.
Iulia (Deepred)
Cherry Queen a spus…
sunt foarte frumoase produsele... :)
felicitari pentru relizarea lor :)

te pup!
andreeabacau a spus…
nu m-am putut abtine sa nu ma inscriu desi nu imi place culoarea galben,colierul si fustita sunt adorabile

De pe apimond mi-as lua de toate,dar mi-a atras atentia acest ulei http://apimond.ro/ulei-inca-omega-3-anti-rid-anti-imbatrinire,nu am mai incercat pana acum acest tip de ulei si din descriere pare tentant si ca majoritatea uleiurilor este bun si pentru par
Anonim a spus…
Produsul care mi-a facut cu ochiul este acesta : http://apimond.ro/ingrijire-intima/gel-igiena-intima-finina (gelul pentru igiena intima)chiar as vrea sa il testez . (Anamaria)
Florina Pandrea a spus…
Este unul dintre cele mai dragute premii pe care le-am vazut vreodata!!super giveaway <3.

Produsul care mi-a atras atentie este : http://apimond.ro/pentru-plaja/ulei-monoi-rocou-plaja-bronzare ,deoarece nu am mai auzit de uleiul de monoi de recou si pare interesant.
ramy a spus…
nu particip pt ca banuiesc ca acest giveaway este valabil doar pe teritoriul Romaniei dar trebuie sa iti scriu ca imi place fffff mult colierul :) dulce dulce ca mierea :P
IULIA SAVA a spus…
Produsul este http://apimond.ro/ingrijirea-corpului/unt-corp-esential-shea-cacao-avocado
Raluca a spus…
e superba fustita....superba.....pot participa si eu da? poate mosu face o minune si mi-o pune in cutiuta postala!

eu sunt foarte incanta de mierea de zmeura! de-abia astept sa o degust http://apimond.ro/apicole-bio/miere-flori-zmeura
Unknown a spus…
Imi atrag atentia cam toate produsele de pe site, insa cel mai mult m-ar tenta lotiunea demachianta cu aloe vera si ulei de argan (http://apimond.ro/demachiere/lotiune-demachianta-aloe-vera-si-ulei-argan), atat pentru ca are in compozitie ulei de argan (eu fiind o mare fana a acestui ulei), cat si pentru faptul ca e 100% fara sapun si alcool.
CUVINTE RATACITE a spus…
uuu painea albinelor e super misto http://apimond.ro/painea-albinelor-miere-polen-pastura-propolis - are un amestec tare bun de ingrediente, unul mai bun decat celalalt si combinate ar lucra de minune la diversele probleme din viata fiecaruia.
colierul cu albinutze mi se pare genial de simpatic!
Adina Aruştei a spus…
Foarte faina fustita!
Mierea de albastrele as incerca-o, suna foarte interesant :) http://apimond.ro/miere-flori-albastrele?keyword=miere&category_id=0
Merci pentru concurs!
Oana a spus…
Produsul care imi atrage atentia este untul de corp esential cu shea, cacao si avocado : http://apimond.ro/ingrijirea-corpului/unt-corp-esential-shea-cacao-avocado deoarece
promite rasfatul de care pielea mea are nevoie iarna si anume hidratarea intensa. Ingredientele naturale sunt un mare plus.
Diana a spus…
Cel mai tare mi-as dori sa incerc mierea de zmeura. :) Suna foarte tentant... http://apimond.ro/apicole-bio/miere-flori-zmeura
Kisstyana a spus…
Mierea de albastrele suna mai mult decat tentant:)
Toma Aurora a spus…
Anemona si eu sunt fan miere. Intr-un timp chiar mi se spunea ca parca as fi un urs pofticios caci mereu bagam lingura in borcanel :D
Toma Aurora a spus…
Iris, cei de la Yves Rocher aveau apa de toaleta cu aroma de miere, dar a fost o editie limitata iarna trecuta. Probabil se mai gaseste in unele locuri (ma gandesc la okazii.ro). Eu am avut lumanarea parfumata din set si miroase superb!
Toma Aurora a spus…
Hello, Iulia! Si eu am pus ochii pe uleiul de argan, mai ales ca este foarte bun pentru varfurile uscate.Te pup!
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Cherry Queen! :*
Toma Aurora a spus…
Andreea, eu pentru hidratarea parului as alege un ulei :D Si, bineinteles, seara mi-as rasfata si tenul cu un ulei bogat, antirid.
Multumesc pentru aprecieri!
O zi buna!
Anca Marina a spus…
Adorabil premiul :)
Produsul care imi atrage atentia , printre multe altele , este untul de corp esential cu shea, cacao si avocado: http://apimond.ro/ingrijirea-corpului/unt-corp-esential-shea-cacao-avocado .Ar fi perfect pt perioada asta friguroasa a anului :)
Toma Aurora a spus…
Anamaria, am bagat de seama produsul pe site. Are si un pret foarte bun si merita incercat.
Toma Aurora a spus…
Florina, a fost prima data si pentru mine cand am citit numele sau. Auzisem doar de uleiul de monoi ca fiind bun pentru plaja! Te pup si iti urez bafta!
Toma Aurora a spus…
Ramy, ai intuit corect. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si albinutele de pe colier te saluta :D
Toma Aurora a spus…
Iulia, unturile naturale sunt foarte hranitoare si economice, in sensul ca o cantitate mica este suficienta pentru intreg corpul. Alegerea ta mi se pare foarte inspirata pentru sezonul in care ne aflam, in care pielea are nevoie de o buna hidratare si de protectie contra frigului si vantului.
Toma Aurora a spus…
Raluca, desigur ca poti participa! Cine stie, poate Mos Craciun o sa te auda :D
Eu tocmai ce am primit mierea. Cea e zmeura este deosebita, are o aromă aparte (potrivita pentru cei mici as spune sau pentru zilele calduroase). Cea cu batoane de vanilie e fix pe gustul meu, fiind foarte,foarte aromata si dulce. Este cea mai buna miere pe care am gustat-o vreodata alaturi de cea de la Mos Costache. Are un pret mai mare decat cea din magazinele apicole, dar e o diferenta notabila intre ele.
Toma Aurora a spus…
Adela, multumesc pentru inscriere. In cazul in care voi castiga aceasta campanie promit sa organizez un giveaway nou, cu premii de pe site. De aceea m-au interesat preferintele voastre! :)
Toma Aurora a spus…
Painea albinelor am mai vazut pe la targuri de bunatati si am vazut ca toata lumea se ingramadea sa o cumpere. Si pe site vad ca este produsul cel mai indragit si imi amitesc ca am ascultat o emisiune radio despre beneficiile ei (chiar si impotriva cancerului).
claudia_mami a spus…
buna !frumos premiu ,mie imi atrage atentia de pe sait acest produs,nu lam incercat niciodata -http://apimond.ro/painea-albinelor-miere-polen-pastura-propolis cred ca ar fi atat de buna pentru gatul meu care mia papat vocea ,mai binbe spus sunt ragusita rau de tot .
Diana a spus…
imi plac mult produsele cu cafea, mirosul lor ma face sa ma topesc pur si simplu :x deci cel mai tentant mi se pare sa-mi cumpar acest sapun cu cafea
http://apimond.ro/esther/sapun-cu-cafea
Toma Aurora a spus…
Eu am primit azi cele doua borcanele pentru testare (cu zmeura si vanilie) si sunt yummi. Absolut delicioase! Cu siguranta si cea de albastrele este deosebita.
Toma Aurora a spus…
Inca un vot pentru untul de corp :D
Toma Aurora a spus…
Diana, este delicioasa. Are o aroma de flori de zmeura si o culoare rose. Este ceva mai (nu stiu cum sa-i zic exact) fructata decat mierea clasica ceea ce o face ideala pentru deserturi de vara.
Toma Aurora a spus…
Yummy! Multumesc pentru alegerea exprimata!
Toma Aurora a spus…
Se pare ca acesta a fost produsul care a atras cel mai mult atentia, alaturi de miere (doar ca aici fiecare si-a ales o varianta preferata) :D
Toma Aurora a spus…
Claudia, ai racit cumva? :(
Sa stii ca cel mai bun tratament este cel pe baza de miere: lapte +miere pentru usturaturi și miere aplicata pe piept seara pentru tusea uscata. Ti-o spune cineva care a patimit mult din cauza tusei magaresti.
Toma Aurora a spus…
Diana, ne potrivim. Si mie imi place aceasta aroma, mai ales in cazul produselor destinate ingrijirii corpului :D Te pup!
Enchanted Ana a spus…
N-am eu de felul meu bafta la concursuri random, dar nu rezist la fustita asta!E prea frumoasa!

Eu cel mai mult vreau apa florala cu musetel.Trec prin momente grele cu tenul si musetelul chiar ma mai ajuta.
http://apimond.ro/apa-flori-musetel-bio
Ladvi a spus…
Buna! Eu vreau sa incerc http://apimond.ro/ingrijirea-parului-tratament/sampon-otet-de-cidru . Ma spal pe cap o zi da, o zi nu pentru mi se ingrasa repede parul si pe frigul asta nu e tocmai ok. Sper ca samponul asta sa ma ajute cu excesul de sebum.
Anonim a spus…
Mmm,miere! Eu am inceput sa ma reorientez cat mai mult spre produse bio si mi-a facut cu ochiul acest sampon cu miere si lavanda, doua ingrediente preferate : http://apimond.ro/esther/sampon-mier-si-lavanda
Iulia Popescu
Toma Aurora a spus…
Ana, foarte potrivit musetelul pentru tenul capricios. Eu uneori imi fac baie de aburi cu ceai de musetel si imediat mi se calmeaza iritatiile.
Toma Aurora a spus…
Ladvi, am si eu aceeasi problema. Mi se ingrasa parul mai repede decat pe timp de vara. Si exact la fel am patit si iarna trecuta si chiar ma intreb care sa fie cauza, mai ales ca pana acum nici nu am purtat căciulă decât o dată, maxim de două ori pe săptămână :(
Toma Aurora a spus…
Iulia, multumesc pentru alegerea exprimată. Te pup!
Fuchsia a spus…
Nu ma pot hotari la un singur produs, m-au atras mai mult pe site. As cumpara untul de corp cu shea, cacao si avocado pentru ca as avea nevoie de el in sezonul rece. In plus, am mai avut produse de ingrijire cu unt de shea si imi place mirosul acestuia. http://apimond.ro/ingrijirea-corpului/unt-corp-esential-shea-cacao-avocado
De asemenea, as incerca mierea cu baton de vanilie. Trebuie sa mentionez ca nici nu stiam de existenta ei pana sa citesc pe blogul tau (pe aceasta cale iti multumesc ca ne tii informate in legatura cu astfel de produse). Cu siguranta voi comanda un borcan dupa ce ma intorc din vacanta (acum nu prea are rost, avand in vedere perioada aglomerata s-ar putea sa ajunga cand sunt plecata din tara si, de aceea, prefer sa mai astept putin).
Anonim a spus…
Superba fustita!
As dori tare mult sa incerc serul impotriva caderii parului http://apimond.ro/ingrijirea-parului-tratament/ser-impotriva-caderii-parului-natural-plante deoarece as avea mare nevoie de un tratament natural pentru parul meu care se incapataneaza sa nu mi mai stea pe scalp:(. Sunt sigura ca ingredientele naturale o sa ma ajute! Mai sunt si ale produse care imi fac cu ochiul dar asta imi place cel mai mult.
Nicorici Madalina
Anemona a spus…
:)) asa fac si eu
Toma Aurora a spus…
Fuchsia, iti urez sarbatori fericite si sper ca mierea sa fie pe placul tau. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Madalina, am observat si eu ca in sezonul rece imi cade mai mult par decat de obicei.Imediat cum vine toamna incepe sa cada si se ingrasa si mai rapid. Sunt curioasa daca cineva a încercat deja tratamentul și dacă a observat vreun rezultat. Poate citeste comentariile si ne lasa un raspuns :d
Unknown a spus…
Masca de fata cu venin este cea care ma atrage cel mai tare de pe site si pe locul doi se află mierea de fâneață. Kate Midelton am inteles ca foloseste produse pe baza de venin pentru a-și mentine tenul în permanență proaspăt și întins.
Toma Aurora a spus…
Da, am citit si eu pe site-ul lor despre ducesă, că folosește tratamente cu venin de albine. Și mai era și Posh menționată pe acolo :D Efectul se spune că este similar cu cel al botoxului!
Unknown a spus…
Minunat premiul !
Anonim a spus…
Draga mea, din pacate am facut o greseala si am deschis din graba si neatentie cu totul altceva.
De abia pe urma mi-am dat seama ca acest concurs este vechi ......vechi.
Sa nu mai publici comentariul ca nu are sens , multumesc .Apropo....pacat ca nu aveti si de vanzare fustite si coliere de genul. sunt absolut adorabile.
(Ana)
Toma Aurora a spus…
Hey, Ana! Nu-i nimic, stai liniștită!
Te rog să-mi lași adresa ta pe mail (lace.bunny (arond) yahoo.com ) și am să-ți trimit un colier cu albinuțe drept cadou. :*
Anonim a spus…
Iti multumesc foarte mult , mi-ai facut o surpriza placuta, ti-am lasat mesaj pe mail :) Te pup