Review: Gel-crema dupa epilat Epifin (adio, iritatii!)

  
    Nu as fi scris aceasta postare chiar acum, daca nu as fi fost impinsa de sora mea, indragostita iremediabil de acest produs, pe care prima oara l-am primit cadou in urma unei comenzii de pe site-ul Dacic Cool. Pentru ca mai aveam inca un produs conceput special pentru calmarea iritatiilor dupa epilare, mi-am permis chiar sa fac o comparatie intre cele doua. Dar sa va dezvalui identitatea produsului de care vorbeam: Hidratantul 2 in 1 importiva cresterii parului de la Yves Rocher, un produs foarte bun, care reuseste sa imi calmeze imediat pielea iritata si sa o hidrateze. Însa, pretul  sau este usturator: 58  lei. 
   Varianta Hofigal vine sub forma unui tub simplu, de 50 ml ,cu ambalaj fara pretentii și un pret mic (6 lei). Textura produsului este sub forma unui gel consistent, cu aroma de lavanda si menta. Spre deosebire de lotiunea YR, gelul Epifin se intinde mult mai usor si se absoarbe aproape instant. Trebuie sa precizez ca si produsul Yves Rocher are o textura ultra-lejera in comparatie cu lotiunile de corp clasice (Nivea, spre exemplu).
   Atat eu cat si sora mea l-am folosit dupa epilare in zona axilei, pe picioare, pe maini si in zona intima. Metodele de epilare au fost variate: aparat de ras, epilator, ceara, crema epilatoare. De fiecare data rezultatul a fost acelasi: o piele perfect neteda, foarte fina si nici urma de iritatii. Cel putin in partea de jos a picioarelor, de la genunchi inspre glezne incepusem sa ma irit groaznic, pentru ca renunatasem la epilator si ma faceam cu lama de ras (imi crescusera zeci de fire pe sub piele din cauza epilatorului, asa ca trebuia sa renunt la el macar pentru o vreme). Firele smulse de epilator cresc mult mai subtiri, de aceea nu mai au puterea sa strapunga toate straturile pielii si ne trezim cu firisoare crescute pe dedesubt.  Daca folosim lama de ras, cu timpul eliberam fierele de par de sub stratul subire de piele de deasupra si scapam de aceasta problema. O alta solutie este exfolierea puternica, dar in cazul meu nu a dat rezultate prea bune. Iar scoaterea firelor de par cu un obiect ascutit de sub piele trebuie evitata, pentru ca ne vor ramane mici semne inestetice.

   Revenind la Epifin, este cu siguranta un produs ce merita incercat. Nu numai ca regenereaza si calmeaza pielea iritata dupa epilat, dar o hidrateaza  si o lasa  moale si catifelata. Online nu este disponibil in magazinul Dacic Cool, dar le puteti trimite un mail pentru a intreba daca produsul poate fi expediat prin posta. Eu asa am facut si am primit raspuns pozitiv. Daca nu, puteti cauta produsul in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.


   V-am atasat lista cu ingrediente! Referitor la benzyl alcoolul din compozitie, am cautat pe internet si am aflat ca este un lichid cu proprietati deodorizante, cu un nivel de toxicitate foarte scazut. El este considerat ca fiind un ingredient sigur chiar si pentru copiii cu varsta de peste 6 luni si in urma studiilor nu a fost catalogat drept un factor iritant pentru piele si organism. FDA l-a inclus in lista ingredientelor sigure pentru ingrijirea pielii, a parului si a igienei orale. Triethanolamine   face parte tot din categoria ingredientelor sigure pentru piele, conform constatarilor FDA și CIR Expert Panel. Restul ingredientelor le cunoaste toata lumea, fiind naturale (apa, extracte si uleiuri din plante). Comparativ cu lista de ingrediente YR aceasta este chiar idilica, mai ales ca produsul nu contine parfum sau parabeni.

    In 2006 Epifin a fost premiat cu medalia de argint la Salonul de Inventica de la Geneva, un lucru interesant pe care l-am aflat de pe Google. Este admirabil ca un produs atat de ieftin a reusit sa se ridice la standarde asa inalte.

  

 Cum am spus mai sus, am primit raspuns pozitiv din partea celor de la Dacic Cool si astfel am intrat in posesia a mai multor tuburi de Epifin, opt la numar, pe care le-am impartit cu sora mea. Am platit numai 4 pentru ca am prins promotia de ziua numelui, ceea ce inseamna ca am facut o mica afacere. Momentan, pe site sunt valabile ofertele onomastice pentru numele Valerian si Dumitru (+derivate). Promotia de ziua numelui presupune dublarea produselor comandate, plus alte cadouri surpiza din partea shopului online.
Eu sunt fericita sa descopar ca unele produse romanesti chiar se ridica deasupra altora celebre si mai scumpe, fabricate peste granite. Cel putin momentan, din tot ce am incercat de la Hofigal si Gerocossen toate produsele mi-au fost pe plac si pe multe dintre ele le-am cumparat din nou si voi continua sa le achizitionez si pe viitor.

Voi ati incercat gelul Epifin? Va intreb pentru ca nu am gasit niciun review pe internet si chiar m-a surprins acest lucru. Sa fie oare un produs atat de bun evitat doar din cauza pretului mic si a ambalajului neatractiv?

Comentarii

Alexandra a spus…
Foarte bine suna ce promite produsul asta...ma tenteaza foarte mult, mai ales ca am o piele care are tendinta sa se razvrateasca dupa epilat.

O mica intrebare: dupa ce ai inceput sa folosesti acest gel, ai observat vreo imbunatatire in ceea ce priveste firele crescute sub piele? Ma lupt cu problema asta de ceva timp...
Foarte interesant review-ul. Voi cauta si eu acest produs; ma irit in special in zona axilei, o sa-l incerc!
Criss a spus…
Pare interesant, dar cam scumppppp :P
Dorina a spus…
Nu l-am incercat, dar am nevoie de el.
si eu ma epilez cu epilatorul, mi-au crescut multe fire sub piele si ma irit, mai ales daca incerc sa le scot cu un ac.
O sa mi-l cumpar si eu cu siguranta.
Momentan folosesc crema Bubchen, care e destul de buna, dar vreau sa-l incerc si pe acesta.
Deena a spus…
Suna bine. Eu tras o gramada cu foliculita pe picioare. Inca am perioade foarte proaste mai ales cand ma fac cu epilatorul. Si fara exceptie la epilator ma umplu de bubite rosii pe picioare. Am avut la un moment dat un produs similar de la Farmec dar nu mi-a placut deloc. Tin minte ca lasa o pelicula lipicioasa si efectiv aveam impresia ca imi astupa porii proaspat deschisi de epilat. Nu mi-a agravat problemele dar nici nu m-a ajutat. Chiar o sa il caut pe acesta sa vedem la mine ce rezultate da!
Alice wonders a spus…
Nici n-ai idee ce bine imi prinde review-ul asta, m-a nenorocit epilatorul pe picioare. Am ajuns sa ma fac cu lama, desi o urasc...
Toma Aurora a spus…
Alexandra, eu am scapat de firele crescute pe sub piele dupa ce am renuntat la pilator si am trecut la lama. Dar pielea se irita mai tare de la lama, pentru ca ca aceasta indeparteaza si o parte din piele (ca o razatoare) o data cu firele de par. De aceea am nevoie de un produs care sa calmeze imediat pielea agresata.

Dr. Oz primise aceasta intrebare legate de firele crescute pe sub piele si el a recomandat utilizarea repetata a lamei.
Toma Aurora a spus…
Este foarte bun si pentru axila. Eu ma dau seara de obicei, iar peste 10-20 de minute ma dau si cu deodorant sau eventual, astept pana dimineata, caci nu transpir pe parcurul noptii daca nu ies nicaieri.
Toma Aurora a spus…
Cristina, costa 6 lei. Cel de la Yves Rocher costa mult, acesta mi se pare foarte ieftin.
Toma Aurora a spus…
Dorina, am avut si eu Bubchen si Bbaylove din DM, variantele mici, dar mi s-au parut bune dar prea dense si nu le-am cumparat din nou. Mie imi plac texturile foarte usoare, pe care sa le intind imediat si care sa fie absorbite rapid in piele.
Toma Aurora a spus…
Deena, gelul acesta este foarte usor. Dupa 1 minut pielea este perfect uscata, nu ramane deloc lipicioasa. Eu am si o lotiune de corp marca Hofigal, dar aceea este ceva mai grasa, in comparatie cu aceasta. Ah, am uitat sa spun ca gelul poate fi folosit si pe post de crema de maini (este specificat si pe ambalaj) :D
Toma Aurora a spus…
Alice, partea cea mai proasta legata de lama este ca parul creste imediat. Trebuie sa te faci la 2-3 zile. Si a doua parte proasta e ca firele nou crescute sunt tari si foarte vizibile :(Dar macar e o metoda rapida si ne scapa de firele crescute pe sub piele.
Dana M a spus…
O veste buna pentru pielea mea care se super irita! Zilele astea am sa merg sa il caut. Iar legat de treaba cu epilatorul cred ca majoritatea ne confruntam cu firele crescute pe sub piele.
Sincer , nu m-as fi uitat la el daca nu as fi citit review-ul tau!
ilda76 a spus…
Aurora, de la tine aud pentru prima data de Epifin! Mie nu-mi apar iritatii sub forma de bubite de la depilat, insa dupa fiecare depilare cu ceara, se ia (ca sa nu ma exprim mai plastic!) prin unele locuri un strat superficial de piele si ramane un aspect de "arsura" care dureaza cca doua zile pana se cicatrizeaza cumva si dispare de la sine...Poate ca mi-ar fi de olos acest unguent, il voi incerca!
Multumesc, te pup!:)
Alice wonders a spus…
Stiu, cred ca incep sa ma duc din nou la epilat cu ceara, ca nu am timp sau rabdare sa ma fac acasa. Iar efectul epilatorului e groaznic, degeaba am picioarele fara par, daca sunt iritate :|
Kisstyana a spus…
L-am trecut pe lista :)) Kisses!
Ela a spus…
Am constatat ca femeile si nu numai dar in special ele cauta si cumpara produse ambalate frumos si apreturi mari pentru ca par de calitate dar este o mare greseala.Nici o crema nu face ceea ce face crema de aproape 5 lei de la plafar!Si mai sunt multe alte exemple.Simplitatea este de multe ori net superioara extravagantei!

Nu am auzit de acest produs dar il voi cauta caci mai am ceva de la Hofigal de care sunt foarte multumita!
Sper ca si acesta sa fie asa cum promite caci ma irit teribil in zona inghinala dupa ras(imi ies cosulete si se inroseste zona si am mancarimi pana cand cresc la loc firele de par desi mai am neplaceri si dupa asta).

Te pup!