Cumparaturi noi


   Trei lucruri noi mi-am cumparat saptamana trecuta. Noi e un fel de a spune, caci hainele au fost luate din magazine sh. Apropo de asta, am vazut pe Romantica un documentar despre industria vintage din afara. In Paris, Milano, New York, exista magazine de profil (care nu au neaparat haine vechi, din anii 60-70) ci recent create, dar de designer. Preturile: astronomice! Daca in buticurile mai darapanate un tricou de barbati pleca de la 30 de euro (un pret foarte, foarte convenabil dupa parerea managerului care oferea interviul), in Paris era un magazin vintage de lux unde un tricou pornea de la 500 de euro. Vanzatorul chiar isi diseca tinuta sa in fata camerei si spunea reporterului cam cat costa fiecare lucru de pe el. Spunea ca sunt clienti care vin zilnic in magazin si care lasa mii de euro.
La noi, treptat (copiind cam ce fac altii prin tari straine) au crescut si preturile din sh-uri. Numai magazinele locale s-au baricadat, nefiind inca mănate de acest val de cerere si scumpire. Daca prin Bucuresti este la ordinea zilei sa fie afisat chiar si un pret de 100-200 de ron pentru o rochie sau de 90-100 de ron pentru conversi, la mine in judet cel putin preturile nu sar de 40-50 de lei la magazinele sh mai pretentioase (culmea, care au si cele mai neatragatoare produse).

   Am gasit un sacou roz cu flori albe, brodate, foarte frumos, de la Maria Bellesi. Masura imi este un pic mare, dar ii voi sumeca manecile si voi rezolva problema. Ma bucur ca nu imi este prea larg la umeri, altfel nu as fi stiut ce sa ii fac.


   Mi-am luat o bluza din dantela. V-am spus ca am cea cu dantela si cu broderiile, din nou. Initial mai insfacasem si niste bluze cu broderie, dar nu stiu cum am facut de le-am abandonat pana am ajuns la casa. A,ba da, stiu, nu prea aveam bani la mine si am zis ca intru doar sa imi iau una-doua chestii.








  Ha,  caciulita din piele intoarsa zbura din mana in mana pe motiv ca ar fi fost cam scumpa ( 10 lei). Multi cumparatori fideli vin in prima zi doar ca sa ocheasca ce vor lua in zilele urmatoare (de preferat la 50% reducere sau chiar mai mult). Bine, nu mereu, caci sunt si clienti foarte seriosi, care cum pun mana pe ceva nu se mai razgandesc si nici nu asteapta un extra-discount.


   De pe alegecartea.net mi-am cumparat trei cartulii pe care le aveam salvate in bookmark:

-Pantecele Parisului -Emile Zola;;
-Foma Gordeev- Maxim Gorki;
-Doi vagabonzi- Maxim Gorki.

   Pe ultima aproape am terminat-o. Este o culegere de nuvele foarte interesante si tragice, in stilul lui Gorki. Urmatoarea pe lista nu a fi niciuna dintre celelalte doua carti cumparate ci Cătunul de Faulkner. E mai degraba o provocare lansata de sora mea, care pariaza ca ma voi bloca pe undeva pe la jumatatea romanului. Sa vedem....

   
    De pe Asos mi-am comandat acest blugi. Initial am crezut ca li se va aplica si lor reducerea VIP de 30% (valabila, din pacate, doar pentru foarte putine articole, care se incadreaza in selectia zilnica de produse), dar nu au beneficiat de nicio reducere. Oricum, ei se aflau deja in categoria SALES si am platit pentru ei in jur de 90 de ron (15 lire). De multa vreme ii vanturasem prin wishlist-uri asa ca m-am hotarat sa ii cumpar.

Comentarii

Raluca a spus…
Vai Aurora ma inebunesti cu hainutele tale! Eu nu gasesc mai nimic! Ce e drept nici nu am timp sa caut si nu am rabdare sa le iau pe toate la rand..

ieri am gasit si eu o pufosenie foarte draguta la numai 5 lei..firma ar fi Carroll Reed( sincer nu am auzit de ea) insa am cautat pe net si am gasit ceva asemanator tot vintage la 100$...ma intreb cine o da atatia bani pe un plovaras !

superb sacoul ...

te-am pupat!
M and M a spus…
Am mai adaugat o carte pe lista :d.

Foarte finuta bluzita.Sa le porti sanatoasa :*
Sa le porti cu placere! Si eu mi-as cumpara mai multe bluze/rochite din dantela daca le-as gasi la preturi decente.
Am fost, totusi, foarte incantata ca mi-am gasit rochie pentru bal din dantela cu 110 lei de la Asos. N-am cumparat-o de pe site, am gasit-o intr-un magazin de la mine din oras. Din pacate, sunt pline magazinele de rochii prea impopotonate la preturi exorbitante.
Maya a spus…
Incurajata de tine prin articolele tale de tip haul din sh si de amici, am dat si eu iama in SH de aprox un an si in sfarsit am gasit si eu un sacou nou nout H&M care imi vine ca turnat, ba char are si 2 nasturei de rezerva agatati de eticheta in interior. Voi prinde curaj si voi pune pe blog achizitiile mele din SH de care sunt foarte mandra, fuck them all those who judge us. Imi place la nebunie sacoasul tau si astept urmatorul articol de acest gen. :*
Toma Aurora a spus…
Raluca, eu am rabdare cu carul cand vine vorba de cumparaturi. As face zilnic cumparaturi pana la epuizare, daca as avea bugetul necesar si altceva de facut :D
Toma Aurora a spus…
Ruxandra, multe haine de pe Asos (in special cele marca Asos) sunt fabricate la noi, in Romania. Eu am gasit haine Asos si pe site la Miniprix si in alte magazine de tip outlet (desi erau modele proaspat bagate pe site).Din partea mea....sper sa le gasim pe toate, intr-o buna zi, la noi in tara :))
Anonim a spus…
Daaa ai dreptate cu unele seconduri.Si la mine in oras este un 'lant' de magazine,se numeste Tabita, care si-a luat-o in cap rau de tot de cand aduc haine zara &co si ma enerveaza de mor, dar e plin la ei tot timpul, fac niste vanzari imense!
Anonim a spus…
PS: Si eu vreau o caciula deasta ruseasca!
Georgiana a spus…
Oh, cat de frumos e sacoul! Abia astept salariul urmator, mi-am propus sa iau si eu la rand 3-4 magazine SH, sa vad ce comori gasesc :)
Sa le porti cu placere!
Enchanted Ana a spus…
Ti-am mai vazut blugii intr-un wishlist, deci ma asteptam sa tii iei.
Sacoul este bestial..i hate u sometimes:))
Toma Aurora a spus…
Maya, astept poze cu achizitiile tale! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Maia, eu am unul singur mai scump in orasul cel mai apropiat, dar prin Bucuresti am admirat din vitrina unui sh niste rochii care costau cel putin 100 de ron. Posetele erau tot de ordinul sutelor de ron. Si nu erau cu nimic mai presus decat ce gasesc eu prin magazinele sh obisnuite, doar ca erau puse pe manechine si iti furau ochii.
Toma Aurora a spus…
Georgiana, chiar ca sunt adevarate comori.Si satisfactia e cu atat mai mare cu cat hainele sau accesoriile respective nu le mai vezi la nimeni pe strada si, in plus, au si niste preturi mărunțele.
Deea a spus…
Wawww,deci sacoul ala m-a dat pe spate!!! Vreau si eu!:(. Sa-l porti cu placere,e superb!
All that beauty a spus…
Imi plac mult pantalonii in combinatie cu bluzita de dantela. Au un aer romantic. Hugs!
Sa le porti cu multa placere! Eu deja stiu stilul tau vestimentar, foarte romantic si girly si cu accent pe culori pastelate si piese cu personalitate. Cu toate astea, ador postarile tale in care ne prezinti cumparaturi si wishlisturi. Cateodata imi doresc sa am si eu in garderoba piesele tale, desi nu toate sunt adaptabile stilului meu. Dar sunt asaaaa prettyyyyy! :)))
Deena a spus…
Nu stiu daca ti-am mai spus dar macar in teorie stilurile noastre sunt foarte asemanatoare. Diferenta e ca eu imi cumpar foarte rar haine. Mereu gasesc ceva mai bun pe care sa dau banii si pe urma am nervi pe mine ca umblu "rapanoasa" si neasortata. In second-uri si eu am inceput sa intru tot datorita tie dar jur ca in ultimele 3-4 luni n-am mai facut decat o captura decenta:un puloveras Orsay bleumarin cu fir auriu, cu eticheta inca pe el..15 lei:D:DAaa mint si un cardigan basic, gri, Zara, vreo 10 lei. In ultima vreme n-am mai avut noroc. E un second mai scumpicel si la noi si acolo au mereu chestii faine dar ma revolt mereu la gandul ca de 50 de lei imi iau bluza noua pana sa o iau second:)))
Ioana Rosu a spus…
Offfffff, ma apuca plansul cand vad genul asta de postari la tine. Si eu am gasit un astfel de magazin in care gasesc hainute faine la preturi ok, insa niciodata nu am gasit macar o piesa atat de faina :( trebuie sa ma apuc de facut cercetari de piata ca nu se mai poate