Cadoul căzut în eternitate


    Cadoul a reprezentat dintotdeauna o monedă universală cu ajutorul căreia s-au cumpărat inimile, favorurile, recunoștința, încrederea, devotamentul celorlalți. Mai presus de orice, cadoul este un simbol, indiferent de forma sa. El trebuie să întrupeze perfect măcar o scânteie din personalitatea celui căruia îi este oferit, altfel darul rămâne fără ecou, destinatarul este dezamăgit, iar cel care îl oferă fie este dezinteresat, fie nu cunoaște îndeajuns preferințele celuilalt.

   Mereu mi-a fost greu să aleg cadoul ideal, temându-mă ca nu cumva alegerea mea să nu fie pe placul persoanei căreia îi ofer pachetul perfect amabalat. Mi-a fost teamă de acele secunde de dezamagire pe care mi le va transmite indirect prin privirea sa atunci cand va îndeparta funda lucioasă din satin, hârtia imprimată cu flori pastelate, cutia bej de carton. Persoana cea mai exigentă din viața mea, atunci când vine vorbe despre cadouri, este de sex feminin. Întotdeauna mă simt prinsă în zidul neputinței turnat de un Manole neînduplecat atunci când se apropie Crăciunul sau ziua ei. Este, aș putea spune, una dintre cele mai dificile sarcini pe care trebuie să le îndeplinesc nu o dată, ci de două ori anual, rugându-mă ori să fiu suficient de inspirată ori să nu fiu de față în momentul desfacerii pachetului.

   Persoana în cauză are o siluetă de invidiat deși este o gurmandă din cale-afară. Ca și mine, dealtfel. Este unul dintre punctele forte care ne unește, așa cum puii de vrabie se prind tovarăși chiar dacă sunt hrăniți de o altă mamă iar trufandalele pe care le primesc din ciocul blând reprezintă ceva mai presus de sânge, de rudenie și de orice alt lucru lumesc. Ce să mai discutăm în cazul unei casete extravagante, în care s-au adunat toate delicatesele lumii, numite aristocratic și intenționat Best of Saveur d'Yveline, ca și cum toate dulciurile favorite ale unei domnițe pariziene s-ar fi adunat laolaltă în acest coș magnific, gourmet!
    Și care să fi fost ele delicatesele preferate ale Yvelinei, dacă nu o casetă cu praline fructate și o gamă de gemuri de cireșe, mentă, grapefruit, kiwi, portocale și ghimbir. Dincolo de gustul rafinat al dulciurilor din pachet, ambalajele cu aspect vintage vor cuceri garantat inima destinatarei. Borcanele shabby, din sticlă groasă, accesorizate cu etichete oldies și capace aurii, prețioase pot cuceri mințile zeilor, darămite inima unui muritor!
   Pentru ca sufletul îi va fi deja mângâiat de savoarea pralinelor zaharisite și a dulcețurilor fine, nu există o completare mai bună decât un set boem cu produse pentru baie.Setul Poetica, lansat de Scottish Fine Soaps conține produse prețioase ca un poem vechi, nesemnat de autor, care lasă femeia liberă să decidă cine i l-a dedicat.
   Esența de baie și gelul spumant vor transforma fiecare îmbăiere într-un ritual distinct. Notele fructate de portocale se vor amesteca romantic cu notele florale de trandafir și pachouli. Un strop plăpând de vanilie va completa totul, desăvârșind lirismul texturilor fine, catifelate. Pentru a păstra aroma gingașă pe piele, în set a fost strecurat și un recipient cu unt hrănitor pentru corp.
   Produsele vin ambalate într-o cutie deosebită, în tonuri pastelate, decorată cu o fundă asortată. Orice alt ambalaj suplimentar ar fi de prisos și nu ar putea egala aspectul diafan al cutiei frumos decorate cu numele setului, Poetica. Însuși titlul colecției reprezintă un mesaj de apreciere adresat mijlocit unei persoane dragi. Fie că este vorba de mamă, soție, soră, prietenă, cred că orice femeie își dorește să fie considerată poetică, asemenea unei muze mult căutate de o minte de geniu.



   Iar în loc de o bijuterie aș opta pentru....un ceas ca o bijuterie! Ceasurile, spre deosebire de cercei si coliere, sunt tovarăși de drum lung. Unii dintre noi nu renunță la ceas decât înainte de culcare și nu îl schimbă decât atunci când se defectează și nu mai poate fi reparat. Cureaua din piele roz este elementul care transformă acest ceas într-un acesoriu exclusiv feminin. Pudrata parcă cu petale rose de trandafir, cureaua va înfășura grațios o încheietură delicată, parfumată cu esență florală. Cadranul, încrustrat cu elemente strălucitoare, transformă ceasul clasic, de zi, într-unul prețios, perfect chiar și pentru petrecerile exclusiviste.

   Spirit Ladies Chrono va fi ultima partitură din aria cadoului ideal pe care îl voi oferi acestei persoane dragi mie, pe care o știu de o viață și alături de care mi-am petrecut unele dintre cele mai profunde momente, fie ele fericite sau dureroase. Îi voi oferi, sper eu, nu doar niște bunuri materiale efemere ci o simfonie de sentimente și mulțumiri mascate sub forma unor delicatese, a unui set luxuriant pentru baie sau a unui ceas trandafiriu. Prin bucuria pe care aceste surprize i-o vor produce îmi voi hrăni sufletul și voi regăsi înăuntrul meu acea senzație de împlinire pe care o ai doar atunci când faci un gest deosebit, bine intenționat și ajungi să te încarci sufletește doar cu mulțumirea celorlalți.



    Articol scris pentru SperBlog 2012! Temă propusă de Borealy România.



Comentarii

Raluca a spus…
sa stii ca ti-am citit toate postarile pt super-blog...toate mi-au placut..toate m-au facut sa ma simt altfel...toate mi-au amintit de ceva: de prietena mea cea mai buna, de copilaria petrecuta la tara, de atmosfera magica de Craciun..toate au adus in sufletul meu emotii...Imi place atat de mult sa ”te citesc”...tu semeni in sufletul tuturor emotii, dorinte...Chiar daca nu iti las mereu comentarii( uneori chiar nu pot...am un mic spiridus mereu langa mine) sa stii ca te admir foarte mult si imi place tot ceea ce faci..tot ceea ce spui...(zilele trecute te-am visat..eram ama2 la un interviu de angajare, discutam...ce vis ciudat nu?? chiar ciudat)
te pup draga mea!
Toma Aurora a spus…
Raluca, nu trebuie sa imi lasi mereu comentarii. Nici eu nu las de fiecare data,desi citesc cam tot ce scriu fetele pe blogurile lor (e asa de relaxant :D). Eu ma bucur ca am reusit sa iti transmit ceva anume și cred ca m-am inrosit de-a binelea cand am citit comentariul tau.
Si eu visez uneori persoane pe care le cunosc doar virtual si la fel ca si tinema simt ciudat cand ma trezesc, dar mi se pare și foarte interesant, in acelasi timp, sa ajunga in subconstientul tau o persoana cu care nu ai interactionat fizic. Mare enigma este mintea umana! :))

Te pup si pe tine si pe spiridus si iti urez un debut de saptamana in forta!