E prima data cand fac tiramisu acasa! E atat de simplu de facut, incat parca si clatitele devin greu de pregatit in comparatie cu acesata delicioasa prajitura. Acesta este unul dintre singurele deserturi pe care le-as manca la orice ora- este foarte usor (cca. 200 de kcal/100 grame) si are un gust atat de fin si de nobil!
Eu l-am preparat din produse exclusiv cumparate din Lidl:
Ingredientele necesare pentru prepararea a 12 portii de 125 de grame (sau 8 portii XXL pentru marii pofticiosi) sunt:
-400 grame piscoturi ( 5 lei);
-250 grame mascarpone (5 lei);
-10 grame cacao (0,25 lei);
-4 oua (2 lei);
-200 grame frisca (2 lei);
-400 ml cafea preparata (1 leu);
-4 linguri zahar (0,5 lei).
-un plic gelatina (1 leu);
-esenta rom (1 leu).
Totalul pretului celor 12 portii este de cca. 18 lei. Un pret foarte convenabil avand in vedere ca intr-un restaurant cu acesti bani va puteti cumpara maxim 2 portii, iar de la cofetarie in jur de 4-5.
Modul de preparare este foarte simplu:
-frecati galbenusurile cu zaharul pana acesta din urma se dizolva;
-adaugati frisca lichida si puneti la incalzit;
-lasati pana se incalzeste usor apoi adaugati gelatina inmuiata in apa;
-bateti albusurile spuma si amestecatile cu crema de galbenus si cu crema mascrpone;
-inmuiati rand pe rand piscoturile in cafeaua neindulcita,amestecata cu cativa stropi de esenta de rom;
-asezati un strat de piscoturi intr-o tava patrata, apoi puneti jumatate din crema peste, adaugati iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea si la final puneti restul de crema;
-pudrati pe deasupra cu cacao, cu ajutorul unei site mici/stecuratoare;
-lasati la frigider cel putin 6 ore.
TIPS: Pentru cei care nu au tava patrata lunga si lata: folositi o cutie de carton pe care o inveliti in staniol. Eu asa am procedat, folosind o cutie cu lungimea de 50 cm , latimea de 15 cm si inaltimea de 15 cm.
Timpul de preparare este de cca. 30 de minute. Un desert super usor de facut, potrivit chiar si pentru cele mai pretentioase momente!
Comentarii
Arata super al tau:X
Nu se compara nimic calitate/pret cu ceea ce faci in casa.
Arata delicios!
:*
te pup!
reteta mea este usor diferita si ca mod de preparare, dar mai ales ca si proportii ale ingredientelor. mie imi place sa fie cu muuulta crema si atunci fac aceeasi cantitate de piscoturi (mi-au iesit 2 casolete uriase) dar cu 2 cutii de tiramisu, 6 oua si aproape 500 de ml de frisca.
si imi place ca ultimul strat sa fie de crema, nu de piscoturi :)) iuuuum-iummmm (*deschide frigiderul*) :)))
pofta buna!
Te pup!!!!!!
Si confirmi mereu!:*
M-ai convins, voi nota Tiramisu pe lista cu deserturi pentru sarbatori!
arata bine, poate totusi voi incerca intr-o zi :)
te pup
Da, sa o faci....poti incerca sa inmoi piscoturile in cacao/ciocolata calda ca sa fie pe masura Diei :D
Te pup!
Te pup!
Trimiteți un comentariu