duminică, 4 decembrie 2011

Reteta zilei: Tiramisu :X


E prima data cand fac tiramisu acasa! E atat de simplu de facut, incat parca si clatitele devin greu de pregatit in comparatie cu acesata delicioasa prajitura. Acesta este unul dintre singurele deserturi pe care le-as manca la orice ora- este foarte usor (cca. 200 de kcal/100 grame) si are un gust atat de fin si de nobil!

Eu l-am preparat din produse exclusiv cumparate din Lidl:


Ingredientele necesare pentru prepararea a 12 portii de 125 de grame (sau 8 portii XXL pentru marii pofticiosi) sunt:

-400 grame piscoturi ( 5 lei);
-250 grame mascarpone (5 lei);
-10 grame cacao (0,25 lei);
-4 oua (2 lei);
-200 grame frisca (2 lei);
-400 ml cafea preparata (1 leu);
-4 linguri zahar (0,5 lei).
-un plic gelatina (1 leu);
-esenta rom (1 leu).

Totalul pretului celor 12 portii este de cca. 18 lei. Un pret foarte convenabil avand in vedere ca intr-un restaurant cu acesti bani va puteti cumpara maxim 2 portii, iar de la cofetarie in jur de 4-5.

Modul de preparare este foarte simplu:

-frecati galbenusurile cu zaharul pana acesta din urma se dizolva;
-adaugati frisca lichida si puneti la incalzit;
-lasati pana se incalzeste usor apoi adaugati gelatina inmuiata in apa;
-bateti albusurile spuma si amestecatile cu crema de galbenus si cu crema mascrpone;
-inmuiati rand pe rand piscoturile in cafeaua neindulcita,amestecata cu cativa stropi de esenta de rom;
-asezati un strat de piscoturi intr-o tava patrata, apoi puneti jumatate din crema peste, adaugati iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea si la final puneti restul de crema;
-pudrati pe deasupra cu cacao, cu ajutorul unei site mici/stecuratoare;
-lasati la frigider cel putin 6 ore.



 TIPS: Pentru cei care nu au tava patrata lunga si lata: folositi o cutie de carton pe care o inveliti in staniol. Eu asa am procedat, folosind o cutie cu lungimea de 50 cm , latimea de 15 cm si inaltimea de 15 cm.


Timpul de preparare este de cca. 30 de minute. Un desert super usor de facut, potrivit chiar si pentru cele mai pretentioase momente!




23 de comentarii:

  1. e unul dintre deserturile mele favorite desi nu am facut niciodata eu.mama face si-i iese super!
    Arata super al tau:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Efectiv imi ploua in gura:)) Trebuie sa o fac si eu neaparat. Nu aveam idee ca se pregateste atat de usor. Ador retetele tale:X Nu ne arati si ceva mancarica? eu sunt mereu in pana de idei..:(

    RăspundețiȘtergere
  3. E o prajitura foarte buna. Am facut-o si eu de Revelion anul trecut, dar am folosit pachetul de la Dr.Oetker.
    Nu se compara nimic calitate/pret cu ceea ce faci in casa.

    Arata delicios!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm,arata minunat, insa nu pot sa nu observ si farfuriuta superba, sunt sigura ca esti genul de persoana atenta la cele mai mici detalii si iti pui putin din personalitatea ta in cele mai marunte aspecte ale vietii...
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica - Pisica albastra4 decembrie 2011, 14:31

    arata tare bine tiramisu tau! :)
    reteta mea este usor diferita si ca mod de preparare, dar mai ales ca si proportii ale ingredientelor. mie imi place sa fie cu muuulta crema si atunci fac aceeasi cantitate de piscoturi (mi-au iesit 2 casolete uriase) dar cu 2 cutii de tiramisu, 6 oua si aproape 500 de ml de frisca.
    si imi place ca ultimul strat sa fie de crema, nu de piscoturi :)) iuuuum-iummmm (*deschide frigiderul*) :)))
    pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Marra, multumesc! Ti-am spus ca si prajitura ta arata grozav si ai aranjat-o intr-un mare fel!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ionny, in ultima vrema nu am mai facut mancaruri. Mai mult o pun pe mama mea sa faca. De vreo luna de zile cred ca am mancat numai mancare de cartofi/fasole cu muraturi. Parca nu ma mai satur o data de ele:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ginutza si eu cred ca o sa o fac de Craciun. Am vazut si eu pachetul de la Dr. Oetker, dar am zis ca e mai complicat decat sa il fac dupa reteta clasica. Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Simona, multumesc ca ai surpins si acest detaliu. Imi plac mult farfurioarele care sunt/par vintage. Mi se par mult mai frumoase decat tipurile acestea SF de farfurii care se gasescprin supermarket: in forme bizare si contraste de culori.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pisicuto si eu am pus crema deasupra dar s-a cam lasat pentru ca nu am asteptat sa se lege bine gelatina. Am pus crema cand era inca calda, dar sunt multumita de cum a iesit. Sunt sigura ca si varianta ta a iesit fabuloasa: si mie imi place cu extra-crema, dar din pacate sunt singura amatoare din familie. Trebuie sa fac prajituri care sa impace si capra si varza: cu crema, dar nu in exces!

    Te pup!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiam eu ca esti o fata fenomenala!
    Si confirmi mereu!:*
    M-ai convins, voi nota Tiramisu pe lista cu deserturi pentru sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu pap tiramisu, dar nu am facut niciodata. ma retin ouale-galbenusurile - crude.
    arata bine, poate totusi voi incerca intr-o zi :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Ilduta, multumesc mult!


    Da, sa o faci....poti incerca sa inmoi piscoturile in cacao/ciocolata calda ca sa fie pe masura Diei :D


    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Meg, eu galbenusurile le-am fiert practic (se numesc rascoapte) tocmai din cauza ca sora mea e anti galbenusuri crude. Albusul nu prea se simte la gust....e ca si cum n-ar fi!


    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Natat si eu!! Sper ca de data asta sa iasa,ceva bun!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am incercat si eu reteta.A iesit foarte buna si este foarte ieftina!Mi-ar placea foarte mult sa mai vad retete pe blogul tau:D!

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi poti spune, te rog, de ce ai folosit gelatina? in lipsa ei, crema iese mult prea fluida?

    RăspundețiȘtergere
  18. Am folosit gelatina pentru ca frisca pe care am utilizat-o nu se bate, ramane lichida. Daca folosesti frisca batuta nu mai e nevoie de gelatina!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ah, arata delicios!Mi se face pofta!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...