Review: Mască pentru păr uscat L'Oreal Nutrifier


   Este pentru a doua oară când achiziţionez masca Nutrifier, iar asta cred că spune multe despre calităţile sale. Pe blog îmi amintesc că am scris şi despre şamponul din această gamă, l-am folosit întreaga vară a anului trecut şi mi-a plăcut pentru că era hidratant fără a încărca sau îmbâcsi în vreun fel podoaba capilară. Masca mi-a plăcut la fel de tare aşa că am hotărât să o cumpăr din nou, părul meu având nevoie de un plus de hrănire pe timpul verii.
     În acest moment, din pricina soarelui, părul meu a început să se usuce puţin înspre vârfuri. A crescut foarte mult şi mi-am propus ca până la toamnă să îl tot las să crească, fără a-l mai tunde. Din septembrie până în martie m-am tuns de 5-6 ori, încercând să scap de porţiunile de păr vopsit pe care le aveam şi care arătau teribil, precum o măturică. Ca s-o citez pe Geta Voinea, serul de foarfecă este singura soluţie pentru părul deteriorat, iar un big chop nu a omorât pe nimeni, luaţi în calcul că părul oricum creşte chiar dacă o face mai repede sau mai încet.
   


   Masca profesională din gama Nutrifier are o consistenţă medie, nefiind nici foarte vâscoasă dar nici lejeră precum un balsam. Pe ambalaj se recomandă a fi aplicată pe părul proaspăt spălat şi uscat puţin cu prosopul, de la ureche în jos şi lăsată să-şi facă treaba între 3 şi 5 minute. Eu stau mai mult cu ea în păr, cam 10 minute, fiind un produs pe care am plătit mai mulţi bani prefer să-l las să acţioneze la capacitate maximă. 
   O scurtă paranteză: balsamul sau masca nu se aplică niciodată pe părul îmbibat cu apă. Fiind plin de apă el nu va mai putea absorbi nutrienţii din produse. Apa fiind un excelent hidratant nu va permite un alt adaos, iar la final, după ce părul se va usca şi implicit apa se va evapora, ne vom trezi cu un păr la fel de aspru ca înainte de spălare. Nu uitaţi să tamponaţi părul cu prosopul măcar pentru un minut, iar apoi să vă răsfăţaţi cu produsele voastre hidratante sau hrănitoare.
   Revenind la mască, eu o aplic doar o dată pe săptămână, într-o cantitate generoasă, o las să acţioneze cam 10 minute, după cum scriam mai sus. Se clăteşte foarte uşor din păr şi oricât de încâlcite aţi avea şuviţele le descurcă cu uşurinţă. Eu port părul prins în creştet, se încurcă când stă prins într-un astfel de moţ şi de aceea evit să-l pieptăn înainte de spălare, pentru a nu-l rupe. Masca Nutrifier mă ajută să-l descurc perfect, cu un efort minim.
    Părul rămâne foarte moale în urma folosirii produsului şi nu-şi pierde deloc din volum. Spun asta pentru că acum câteva săptămâni mi-am luat o mască Matrix, tot pentru păr uscat, şi îmi lăsa părul uşor umed, fără vlagă, chiar dacă o clăteam foarte bine din păr. Iar dacă din greşeală atingeam rădăcinile, era musai ca a doua zi să îmi spăl iar părul căci arăta murdar. Cu Nutrifier acest lucru nu se întâmplă, ştiam acest lucru încă din vara trecută şi de aceea am luat din nou aceeaşi mască.
   Tehnologia care stă la baza măştii face în aşa fel încât părul să absoarbă doar o anumită cantitate din nutrienţi, evitându-se astfel îmbâcisirea sa. Toată gama Nutrifier are această tehnologie în spate şi ea justifică preţurile ceva mai mari faţă de restul produselor profesionale L'Oreal. Masca nu conţine silicon. Mirosul său este discret, plăcut, floral.
    Există două variante ale acestei măşti, una în ambalaj deschis la culoare şi cealaltă în flacon auriu închis. Eu am folosit-o doar pe prima, nu ştiu în ce măsură cele două variante se aseamănă între ele sau dacă sunt identice ca formulă.
    
   Mie îmi place mult masca şi o recomand fetelor cu un păr fin sau mediu ca grosime, căci nu răpeşte din volum şi lasă părul moale şi uşor de aranjat. În saloane costă 75 lei, iar online o găsiţi AICI la 47 lei. 
    

Comentarii

yanna a spus…
Interesant produsul! Ma mir ca lasa parul foarte matasos si nu incarca, desi nu are siliconi...de obicei ei sunt responsabili cu asta. Ai putea sa pui o poza cu ingredientele, te rog?
Toma Aurora a spus…
Bună!
Acestea sunt ingredientele: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Glycerin, Caprylyl Glycol, Benzoic Acid, BHT, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Arginine, Glutamic Acid, Benzyl Alcohol, Serine, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, CI 19140/Yellow 5, CI 15985/Yellow 6, Citric Acid, CI 17200/Red 33, Parfum/Fragrance.
Din câte am mai citit proteinele din compoziţie ajută la hrănirea părului şi tot datorită lor masca nu trebuie aplicată mai des de o dată pe săptămână.