5 produse pe care nu le-aş mai cumpăra



    Ar fi ideal să dăm tot timpul peste produse minunate, care să se potrivească perfect tipului nostru de ten sau de păr dar se mai întâmplă ca uneori să o dăm în bară, oricât de informate am fi şi oricât de mult am consulta părerile altor consumatori. Ştiu că vă plac aceste postări, că vă sunt de folos şi de aceea mă străduiesc ca din când în când să grupez într-un articol cosmetice care nu mi-au plăcut. 
   Voi începe cu demachiantul Bi-Facil de la Lancome, un produs bifazic pe care eu l-am primit cadou atunci când mi-am cumpărat mascara Grandiose. Mi se pare un demachiant mediu ca eficienţă însă pentru asta nu i-aş fi putut da bulină neagră. Mi-a displăcut faptul că lăsa o peliculă uleioasă după demachiere, neapărat trebuia să trec cu o dischetă cu apă micelară pe deasupra iar apoi să folosesc un gel de curăţare. Eu am avut varianta de 50 ml, nu mi-a plăcut şi în niciun caz nu aş plăti 154 lei pe varianta full size.






       O altă dezamăgire marca Lancome este apa micelară Eau Micellaire Douceur, un produs prea parfumat, cu performanţe mediocre. Îndepărtează machiajul ca orice apă micelară obişnuită, ba chiar aş spune că în cazul folosirii unui fond de ten rezistent la transfer nu face faţă chiar la fel de bine. M-aş fi aşteptat ca măcar să fie foarte concentrat, să mă ţină o jumătate de an, însă se consumă în acelaşi ritm ca o micelară la 20 lei. Dând un search pe Google am aflat că această apă micelară costă peste 200 lei, eu am primit-o într-un pachet alături de o cremă de ochi Genifique (foarte, foarte bună crema), un preţ pe care nu l-aş plăti nici dacă aş fi milionară.



   Următorul produs pe care o să-l prezint este tot unul high-end, mai exact fondul de ten Forever de la Dior, un fond de ten pe care ţineam neapărat să-l testez. Pe acesta nu l-am avut personal, ci l-am testat în duty free şi în Sephora, tot sperând să se producă un miracol. De ce? Pentru că acest fond de ten arată fenomenal după aplicare, efectiv îţi face un ten de păpuşă, luminos, sănătos şi perfect neted. Nu am întâlnit un alt fond de ten care măcar să ducă înspre un rezultat similar. Am fost dezamăgită când după nici 2 ore acest fond de ten a ieşit la suprafaţa tenului meu gras, având un aspect brânzit şi o nuanţă mult mai închisă. Pe deasupra, la cea mai mică atingere se transfera.
   Un alt minus primeşte pentru mirosul său puţin cam strident.
   


    Am zărit pudra de la Taft pe multe bloguri iar majoritatea părerilor despre ea erau negative. Cu toate acestea m-am lăsat convinsă să o cumpăr după ce fata care m-a tuns mi-a dat cu pudră pentru volum la rădăcini şi mi-a plăcut efectul. Doar că ea mi-a dat cu o pudră profesională de la Matrix. Nemaiavând răbddare să o comand pe cea de la Matrix de pe internet, am intrat în DM şi am luat pudra de la Taft cu vreo 20 lei. Mi-a lăsat părul lipicios şi murdar şi pe deasupra mirosea puternic şi parfumul său mă deranja. După câteva folosiri i-am dat-o surorii mele şi, ce credeţi, ei îi place. Ei, poftim situaţie! Pudra de la Matrix costa sub 35 lei pe net, deci mai bine mai puneam 10 lei peste şi aşteptam 2-3 zile să-mi sosească comanda.




    Voi încheia nu cu un produs cosmetic, ci cu nişte multivitamine despre care cu siguranţă aţi auzit: Centrum pentru femei. Le-am cumpărat la recomandarea farmacistei care probabil a dorit să-mi vândă ceva cât mai scump atunci când i-am cerut nişte multivitamine. Un tubuşor cu 30 de pastile costă cam 40-45 lei şi frumoasele pastile mov pastel trebuie luate câte una dimineaţa, după masă. Le-am luat doar timp de 4 zile, timp în care am avut probleme foarte mari cu stomacul şi ameţeli. Am aflat că organismului îi trebuie în jur de 15 zile pentru a se obişnui cu aceste multivitamine (sintetice, dealtfel) şi că efectele sale adverse se pot ameliora prin consumul a minim 3 litri de apă pe zi. 
    Mi-a fost imposibil să rezist mai mult de 4 zile, nu înţeleg cum astfel de produse se vând fără reţetă ca şi cum ar fi nişte drajeruri cu fructe. Mi-am promis că va fi ultima oară când mai plec urechea la ce-mi recomandă o farmacistă, mai ales una cu impresii de medic generalist.

Comentarii