Favoritele anului 2016



   Înainte de toate vă urez să aveţi parte de sărbători minunate, indiferent de felul în care alegeţi să le petreceţi. Vă mulţumesc pentru minutele acordate articolelor de pe blog, pentru comentariile lăsate, indiferent dacă au fost formulate sub formă de aprecieri, curiozităţi sau au fost uşor acide. Promit să fiu prezentă pe blog şi în 2017, chiar dacă acest lucru se va petrece mai rar. Postarea dedicată preferatelor anului este una cu tradiţie, în fiecare an am selectat produsele şi magazinele care mi-au plăcut în cele 12 luni care, înşirate una după cealaltă, alcătuiesc un alt an încheiat.

    


   Lista de faţă o deschid cu şamponul şi masca de păr Nutrifier, produse profesionale marca L'Oreal pe care eu le-am cumpărat la reducere de pe eMag. Dacă nu mă înşel, câţiva bloggeri au primit produse din această gamă spre testare, eu nu fac parte dintre ei, am remarcat produsele printre noutăţile eMag, am luat mai întâi şamponul şi apoi masca de păr, fiind foarte mulţumită de cel dintâi. Din luna mai încerc să-mi las părul natural, să nu-l mai vopsesc, iar porţiunea pe care obişnuiam să o colorez este ternă comparativ cu părul natural din creştet. Nu spun că s-a reparat ca prin minune graţie produselor Nutrifier, dar a arătat decent în urma folosirii lor regulate.
    În prezent nu le mai am, s-au consumat, acum am început un şampon pentru redarea strălucirii de la L'Oreal şi o mască Matrix, din curiozitatea de a încerca şi altceva, însă au fost produse foarte bune.




    Fondul de ten Double Wear de la Estee Lauder a fost preferatul meu şi în 2015. Momentan sunt la a treia sticluţă. Este un fond de ten cu plusuri şi minusuri, dar pentru tenul meu gras este cel mai bun din tot ce am încercat. Acoperirea sa este medie, rezistenţa este de vis, de dimineaţa până seara, chiar şi în sezonul cald. Minusul lui nu este nici preţul (se consumă foarte greu o sticluţă), nici lipsa pompiţei (n-am avut nicio problemă legată de acest detaliu) ci faptul că blochează porii. Se fixează puternic, automat se demachiază greu şi uneori mă trezesc cu coşuleţe mărunte, după ce ignor o demachiere temeinică. De fiecare dată îl şterg cu un bifazic, urmat de un gel de curăţare, însă pentru a-l îndepărta perfect de pe faţă trebuie să mă spăl cu gel de două ori consecutiv, altfel tot mai rămân resturi de fond de ten pe piele. Recenzia sa completă o puteţi citi pe blogul meu, aici.
    Usucă puţin pielea de aceea este obligatoriu, chiar şi pentru tenul meu gras, să mă dau cu o cremă hidratantă înainte. Şi aşa ajung la...



    ... crema de faţă Liftactiv Supreme de la Vichy. Nu ştiu în ce măsură o fi bună pe post de cremă antirid, dar pe tenul meu de aproape 30 de ani funcţionează ca o bază perfectă pentru machiaj. E foarte lejeră, se absoarbe imediat, nu lasă pielea lucioasă sau uleioasă, nu o încarcă. Mi-a plăcut mult, am terminat-o. Nu este un produs miraculos, este doar o cremă hidratantă de calitate bună, deloc iritantă. 


***

   Nici magazinele nu scapă de o scurtă trecere în revistă. Una dintre cele mai frumoase experienţe le-am avut cu Canar, de unde mi-am luat produse de machiaj Lancome şi Estee Lauder. Preţurile sunt mai mici ca în parfumerii, de exemplu. Eu merg prima oară într-un magazin fizic, mă delectez în limita bunului simţ testerele de acolo, îmi fac cât de cât o părere, apoi încep să pun bănuţi deoparte pentru vreo fantezie de-a mea, după care o comand online. Cel mai avantajos mi se pare faptul că online, nu doar pe Canar, dar şi pe Aoro sau alte site-uri similare, găsesc pachete avantajoase. Şi dacă, de exemplu vreau rimelul X, foarte des îl găsesc în casetă alături de un demachiant, un ruj sau un creion.
    De Crăciun m-am răsfăţat cu câteva produse high-end renumite, pe care urmează să vi le prezint pe blog în lunile următoare. Nu mă las impresionată uşor de numele brandului, rar mi s-a întâmplat să găsesc ceva scump despre care să afirm că a meritat toţi bănuţii, însă de data aceasta am ales în funcţie de recenziile consumatorilor. Foarte des aud că o anumită cremă îţi face un ten de prinţesă sau cutare rimel îţi crează gene cu efect uluitor, de nu te mai recunoşti în oglindă. Nu există aşa ceva, genetica face 90% din treabă, iar dacă ea e de partea ta, atunci chiar şi un produs ieftin este suficient. Când am admirat la cineva aspectul fondului de ten adesea răspunsurile au fost: E un fond de ten Avon sau Maybelline. Iar când, la rândul meu, am fost întrebată ce fel de rimel folosesc, sau dacă port gene false, am dat numele unui rimel banal. 



    Asos rămâne magazinul meu preferat pentru îmbrăcăminte. În 2016 am cumpărat mai mult haine pentru bărbaţi de la ei, însă nu m-am neglijat total. Ultimele două colete mi-au fost trimise prin curier (DHL până la graniţă, iar apoi prin Cargus până la poartă), în 5 zile lucrătoare. Am optat pentru livrarea standard, prin poştă, nu ştiu să vă spun care a fost motivul pentru care pachetele au sosit prin curier. Cea mai recentă achiziţie este rochia French Connection pe care prietenul meu s-a oferit să mi-o cumpere cadou.
   De obicei cumpăr articole pe care le găsesc la reducere. Iubesc reducerile şi stau la pândă să le prind pe cele mai bune, iar când un cod de discount de extra 10% devine activ, pornesc la atac. Să nu vă imaginaţi că risipesc lună de lună bani pe site, însă atunci când îmi doresc ceva frumos apelez cu încredere la Asos.
    Offline, Miniprix Otopeni este oaza mea de relaxare prin shopping. Preţurile sunt ceva mai mari ca altădată, dar şi brandurile aduse sunt tot mai renumite. Nu de puţine ori am dat nas în nas cu vedete prin Miniprix-ul din Otopeni, semn că nu toată lumea este aşa snoabă cum ne-am imagina, dar şi că merită să mai faci câte un drum şi pe acolo după haine de calitate şi mai accesibile ca cele din mall.
    Aduc ultimele cuvinte de laudă librăriilor online (Libris, Elefant), care pe mine m-au ajutat să economisesc în 2016. Am observat că la fiecare 2 cărţi reuşesc să păstrez în portofel cam 40 lei comparativ cu cazul în care merg în Diverta să cumpăr aceleaşi publicaţii. Este avantajos, la finalul unui an acest lucru se simte!

 

Comentarii

MayDay a spus…
Imi place rochita. Craciun fericit, cu bucurie in suflet! :X

http://the-may-day.blogspot.ro/
AdeCriss Blog a spus…
Si pe mine ma tentează foarte mult acest fond de ten, sigur il voi cumpara cat mai curand.