Caleidoscop


    În weekendul ce a trecut am fost la Dichisar, un târg la care am descoperit, din nou, mulţi designeri talentaţi. Mi-am făcut un obicei să nu plec de acolo fără ceva cu adevărat special, care să-mi amintească de eveniment, iar de data aceasta am cumpărat o geantă circulară. Una în acest stil mai am, dar aceea este micuţă şi nu-mi pot îndesa decât un portofel şi telefonul în ea. A costat 260 lei, un preţ bun. Am oscilat între ea şi un ghiozdan cu broderie de la un alt stand, mai scump, însă până la urmă am decis că nu este cazul să exagerez cu banii daţi pe o poşetă. Dacă vreţi şi voi, îi găsiţi pe creatori pe Facebook sub numele Vogel Bags.




   Pe Mara Rizea o ştiu de când avea şi ea blog şi ne citeam una pe cealaltă. O am în lista de prieteni de pe Facebook şi de acolo am aflat că face nişte accesorii foarte faine, în genul celor de la Dolce&Gabbana. M-am hotărât să ofer unei prietene dragi o pereche de cercei făcuţi de Mara, iar pentru mine, nepurtătoare de accesorii, am comandat o bentiţă. Asta pentru că bentiţă mai port uneori, la fel şi ceas.
    Mara lucrează impecabil, efectiv aveam impresia că produsele sunt făcute de un magazin specializat. Bentiţa mea e ceva mai simplă, însă cerceii...wow, luxurianţi!
    Nu are un site, însă îi găsiţi creaţiile pe Facebook (Mara Rizea), şi puteţi comunica acolo cu ea, căci lucrează doar la comandă. În ultima vreme mi s-a luat de cercei handmade vânduţi cu sute de lei, creaţi din materiale banale şi cu un minim de efort, tocmai de aceea am ţinut să vă scriu despre munca Marei.



    Când eram mititică, preşedintele ţării era Ion Iliescu. De ziua lui de naştere şi de Sfântul Ion era întrebat de jurnalişti ce anume a primit în dar, iar el spunea: cărţi. Atunci eram şocată că întâiul om din stat primeşte şi pare fericit cu atât. În mintea mea, demintarii îşi împărţeau între ei cutii cu Rolex adăpostit, cuminţenii ale pământului şi alte rarităţi. 
    Acum înţeleg de ce-l bucurau darurile mici, căci şi eu am primit cărţi de Moş Nicolae, după ce am dat şfară-n ţară că nu mai doresc haine sau cosmetice. Două dintre ele le-am prins acasă şi le-am tras în poză. Doctorul Pascal de Emile Zola a fost deja citit pe sfert, iar Când Dumnezeu era iepure o să urmeze. Pe cea din urmă ştiu că am primit-o datorită titlului, dar chiar sunt curioasă cum este, căci mi-a atras cândva atenţia coperta sa în librărie. O carte nu se judecă după copertă, dar am şi eu scăpările mele. 
    Pe lângă aceastea am mai primit o superbă carte cu ilustraţii, ele fiind o mare pasiune a mea. Admir ilustraţiile frumoase, naive, caraghioase, ca pe nişte pânze trudite luni întregi. O altă scăpare!



   Se putea să nu vă tentez şi în acest Caleidoscop cu ceva delicios? De la un târg am cumpărat dulceaţă Veronica. Muuulte borcane, dar cele două din poza de mai sus, sunt ultimele victime în aşteptare. Iniţial am vrut să cumpăr doar dulceaţă de nuci. Iubesc dulceaţa de nuci şi fac acasă, însă niciodată nu-mi iese prea bună. După cea de nuci am zis să iau şi d-aia şi d-aia şi d-aia. Şi aşa am ajuns acasă cu nimic altceva decât un pungoi de borcane.
   Cea de nuci a fost delicioasă. Am mai mâncat un borcan cu afine şi vanilie, ceva cu gust retro, dacă pot să mă exprim aşa. În genul dulceţurilor pe care doamnele fine ni le serveau când mergeam în vizită, alături de un pahar de sifon sau îngheţată făcută în casă.
    Nici cei de la dulceaţă Veronica nu au site, dar puteţi vedea pe pagina lor de Facebook (Dulceţuri naturale Veronica) la ce târguri participă. Au şi dulceaţă de lapte, a cumpărat prietena mea cea mai bună, dar şi sortimente fără zahăr.


    Într-o dimineaţă am primit un pachet de la Solaris, cu bunătăţi de sezon. Solaris trimite periodic produse bloggerilor din România cu care are o relaţie mai strânsă şi m-am bucurat că s-au gândit şi la mine. În 2016 am avut foarte puţine colaborări, am preferat să le refuz pentru că nu am mai dorit să testez anumite produse, fie ele foarte scumpe. Nu mă mai încântă ideea asta, prefer să aleg doar ce îmi convine şi de fiecare dată menţionez că am primit cutare lucru sau voucher. Pe blogul meu intră foarte multă lume direct de pe Google, oameni care poate nu citesc bloguri în mod normal şi care sunt interesaţi de un subiect anume şi nu doar de ce mai povesteşte bloggerul. Zilnic mii de persoane ajung pe blogul meu căutând o informaţie şi-mi doresc ca aceasta să fie clară şi sinceră.
    Revenind la Solaris, mi-au făcut o surpriză frumoasă acum înainte de Sărbători. Cumpăr des produse Solaris, dar la fel de des iau şi de la Sanovita. Ce se nimereşte să fie pe stoc la raft. Ce era nou în pachet şi nu încercasem? Biscuiţii ecologici cu ciocolată. Foarte buni şi săţioşi. Preţul unei pungi este de 13 lei, aceasta fiind suficientă pentru 4-5 serviri.  Ce m-a bucurat cel mai mult din pachet a fost zahărul. L-am mai avut şi este favoritul meu. Am mai încercat şi alte sortimente muscovado, însă celelalte au fost mult mai fine ca textură şi mai puţin aromate. Folosesc acest zahăr în special la îndulcirea terciului de cereale sau când fac chec. Pentru chec apelez şi la pudra de cacao de la Solaris, e super concentrată şi-mi face partea maro din chec foarte închisă la culoare şi aromată.



Comentarii

Descude a spus…
Ma bucur sa regasesc aici ieseni de-ai mei, Vogel Bags si Mara Rizea, despre ei vorbesc, si le apreciez foarte tare munca!
Te pup, draga Aurora!
www.descude.com
ilda76 a spus…
Mamma mia, ce pofta mi-ai facut cu dulceata aceea! Merg sa dau add paginilor de Fb mentionate (Mara e deja in lista mea)...
Solaris chiar e un brand... jos palaria! Voi cauta biscuitii despre care ne spui.
Fain caledoiscop, ca intotdeauna!
Mare imbratisare, Aurora!
Ilda
Anonim a spus…
Corect la partea cu blogul, ca preferi sa faci recenzii cat mai oneste. Te citesc din 2011 si n-am simtit niciodata ca as citi o reclama.
Toma Aurora a spus…
Mulţumesc mult, Liana! Asta este ceea ce-mi doresc!
Toma Aurora a spus…
Ilda, Mara e foarte talentată, sper să ajungă cât mai cunoscută şi tot mai mulţi oameni să apeleze la ea. Eu am să mai cumpăr şi pentru alte evenimente, m-a impresionat plăcut munca ei. Şi dacă cineva este curios în privinţa preţurilor, 60 lei au costat cerceii mari pe care i-am luat de la ea, adică cam cât aş da pe nişte gablonţuri chinezeşti la Accessorize.
Spor la căutat biscuiţii, sunt delicioooşi!
Te îmbrăţişez cu drag!
Toma Aurora a spus…
Simona, nu ştiam că Vogel e de la voi din Iaşi. Super! Merci pentru informaţie! La cât mai mulţi designeri talentaţi!