Timpul bărbaților



   Când Dumnezeu a făcut bărbatul, l-a pus stăpân pe timpul său. Pentru a-și ușura munca, bărbatul a inventat ceasul și a scăpat de o grijă. De-a lungul istoriei acest instrument de măsurare a timpului s-a dovedit mai mult decât un simplu indicator și a slujit bunăstării inventatorului său, după cum urmează.

   Încă de la apariția sa, bărbatul a fost o ființă înfometată, iar mamele, soțiile și surorile știu cel mai bine acest lucru. Chiar și atunci când nu se preocupa decât cu vânatul, bărbatul a vrut să știe când trebuie să ia o pauză pentru a îmbuca ceva gustos. Așa că a înfipt un băț în pământ și a pus cap la cap sistemul celor 3 mese zilnice, binecunoscut nouă astăzi. Primul său ceas rezolva așadar principala grijă a bărbatului preistoric.
   Bărbatului i-a plăcut mereu să se joace, nu-i de mirare că a născocit clepsidra. Frumoasa invenție îi amintea pe deasupra și de corpul femeiesc perfect proporționat, e lesne de înțeles de ce masculii încă prefereră să țină prin casă câte o clepsidră.
   O altă plăcere vinovată a bărbatului este muzica. Bărbatul iubește să se distreze și dorește să petreacă cât mai multă vreme. De aici și până la apariția ceasului cu cuc n-a fost decât un singur pas... Astfel, la fiecare oră din zi, bărbatul se delecta în muzica vioaie a jucăriei cântătoare.
    După mâncat, joc și cântec, nimic nu merge mai bine decât un somn odihnitor. Bărbatul înțelege perfect asta și e de părere că o odihnă neîntreruptă este binemeritată. Așa că să nu ne mire că Nică a furat pupăza din tei din pricină că-l trezea în zorii zilei. A avut ciudă pe acest ceas viu și a dorit să-l controleze.
    S-a întâmplat ca bărbatul, deși foarte obosit, să nu se poată odihni în voie. Și pentru asta avea nevoie de ceva care să-l adoarmă ca pe un prunc, așa că o nouă idee năstrușnică i-a trecut prin minte: ceasul cu pendulă. Bărbatul se așeza pe un fotoliu comod în fața acesti ceas, urmărea cu interes mișcările line ale pensulei și aluneca în cel mai îngeresc vis.
    Când femeia a început să critice bărbatul pentru că-i leneș și nu face nimic toată ziua, acesta a început să se folosească de ceas pentru a da valoare timpului în care nu făcea nimic concret. Așa au apărut ceasurile în camerele Parlamentului. 
   Tot din cauza femeii, bărbatul a inventat și ceasul de buzunar, cu lănțișor elegant. I s-a năzărit pe colierele frumoase pe care damele le purtau cu stil și a decis să nu se lase mai prejos.
    Bărbatul modern își dorește aceleași lucruri ca și strămoșii săi de la Adam încoace, doar că a evoluat și a vrut să facă imposibilul. Așa că a pus mâna pe timp la propriu, agățându-l de încheietură. Ceasul de mână e dovada că bărbatul își dorește să nu rateze nicio întâlnire importantă, că-i place să se accesorizeze cu ceva ce corespunde stilului personal și că, evident, vrea să știe în permanență câtă vreme mai are până la servirea mesei.
   WatchShop înțelege dorințele bărbatului modern și de aceea s-a repoziționat ca fiind singurul magazin online din România cu ceasuri și accesorii pentru publicul masculin. Îl așteaptă cu peste 9000 de modele Tissot, Casio, Fossil, Sekonda, Suunto, Accurist, Vostok Europe, Festina, Citizen, Junkers, Zeppelin din care să-și aleagă preferatul în funcție de stilul vestimentar și de buget.






Comentarii