Vacanța ca o aventură



   Marea majoritate a oamenilor vede în fiecare vacanță un moment prielnic de relaxare și recunosc că și mie îmi face plăcere să stau la plajă pe un sezlong, cu o băutură răcoritoare altături și să privesc jocul valurilor în imediata apropiere. Ori să mă plimb ore întregi prin magazinele din orașele vizitate, ceea ce repezintă tot o activitate recreativă, la fel de reconfortantă pentru trup și spirit precum trândăvitul pe plajă.
   Însă de la o vreme mi-am tot imaginat un alt tip de vacanță, cel în care aventura se încununează regină, iar peripețiile se țin lanț. Fiind amatoare de jocuri și fiind cucerită de aproape orice lucru nou ce-mi iese în cale, a început să crească în mine dorința de a avea o vacanță diferită de tot ceea ce am încercat până acum. Și pentru că aventura poate fi întâlnită la orice pas și nu e nevoie să apelăm la un pachet turistic foarte scump pentru a ne satisface poftele, iată care ar fi alegerile mele pentru o vară de vis, cu adevărat distractivă!


   Aș face sărituri direct de pe prispa unei căsuțe precum cea de mai sus, în Normandia. Nici un traseu cu bărcuța, la orele proaspete ale dimineții, nu ar fi exclus din program. Se poate oare considera vreun loc mai deschis aventurii decât acest ținut în care și-a petrecut o bună parte din viață neînfricata Ioana D'Arc? Simt deja cum feminista din mine iese la rampă, numai la ideea călcatului pe deasupra pașilor faimoasei eroine.



   Nu mă pot considera un windsurf-er experimentat, dar n-aș refuza niciodată o invitație făcută în acest sens. Unele dintre cele mai bune zone din Europa indicate pentru amatorii acestui sport de apă sunt plajele din Santorini. Dragostea mea pentru insulele grecești e la început, însă o simt ca fiind foarte puternică și cu siguranță am să bifez și Santorini într-una dintre vacanțele vieții mele. Ideea de echilibru între un oraș frumos, care nu te lasă seara să te plictisești și o plajă ce permite, la fel, petrecerea timpul liber într-un mod cât mai plăcut, m-a atras dintotdeauna și consider că turismul grecesc rămâne unul de succes tocmai din acest punct de vedere.


    Vehiculele pe două roți sună automat a distracție, pentru că nu asigură un echilibru 100%, iar libertatea de mișcare este la discreție. Un skateboard electic mi-ar umple multe ore libere în weekend și ar fi un bun tovarăș pentru ieșirile prin parc. E ideal pentru deplasări prin oraș și asigură un confort mai mare decât un skateboard clasic. Dacă nu aț testat încă unul, o puteți face în marile lanțuri de magazine cu articole sportive.



    Cititul a fost și continuă să fie o aventură pentru mine. Sunt pretențioasă când vine vorba de cărți și le etichetez fără milă, deși simțul meu critic nu e prezent în alte situații. În vara aceasta mi-am propus să citesc măcar 10 titluri din lista de 100 de lecturi recomandate oricărui muritor. Luna aceasta am bifat două, ieri m-am apucat de a treia (Împăratul muștelor) și sper să-mi mențin ritmul până la finalul verii. Cititul e o aventură prea puțin costisitoare și pentru mine e pe picior de egalitate cu o vacanță la mare sau o zi distractivă pe două roți.

Comentarii

ViataAreGust a spus…
Foarte frumos ai descris pasiunea pentru citit si intr-adevar este o mare si nesfarsita aventura.
degeneres a spus…
Multumesc draga mea pentru Imparatul mustelor. Alte carti? Ce-mi mai sugerezi?
Toma Aurora a spus…
Bună!

Dintre cele incluse în top 100, am citit și mi-au plăcut:
Război și pace/ Idiotul- F.Dostoievki
Magicianul- J. Fowles
Marile Speranțe- C. Dickens

Din ce am citit recent, mi s-au părut interesante Chipuri ascunse (Salvador Dali) și Istoria celor 13 (Balzac).
Din literatura română aș recomanda, pentru vacanță, Maidanul cu dragoste (G. Zamfirescu) și Voica/Pontiful (Y. Stahl).

Toma Aurora a spus…
Andreea, te îmbrățișez!