Review: Vopsea Igora Royal Absolutes (Schwarzkopf)


   În articolul de aici vă povesteam cu entuziasm despre experiența mea fericită cu vopseaua Igora Royal, un produs profesional ce mi-a colorat părul întocmai eșantionului din catalogul firmei. Pe vremea respectivă foloseam o nuanță medie de ciocolatiu (6.5), însă acum am zis să-mi deschid puțin părul și să încerc un ton mediu de blond, cu reflexii aurii. Am schimbat gama și am optat pentru o nuanță Royal Absolutes. Rezultatul a fost complet neașteptat, în primă fază părul a fost negru și abia după două săptămâni a ajuns așa cum în vedeți în fotografia de mai sus, șaten.


   Am cumpărat vopseaua în nuanța 7.60 (blond mediu natural), știind că părul meu se decolorează repede cu ajutorul vopselei mai deschise cu câteva tonuri. Am amestecat pasta colorată cu oxidant Igora, în proporțiile menționate pe cutie, 1:1. Am aplicat vopseaua cu ajutorul unei pensule și am lăsat-o să acționze timp de 30 minute.
   Culoarea inițială a părului era cea din fotografia de aici, pe care am postat-o atunci când am făcut recenzie vopselei Garnier Olia. Ințial am observat că părul se deschide la culoare în primele minute, după care devine tot mai închis. După ce m-am clătit, am observat că devenisem...brunetă!
    Spre deosebire de Igora Royal, gama Absolutes colorează pielea și se curăță ceva mai greu din păr. Explicația aveam s-o aflu mai târziu, din clipurile unor stiliști. Se pare că Igora Royal Absolutes a fost creată în primul rând pentru acoperirea de durată a firelor albe și că s-au folosit de două ori mai mulți pigmenți pentru a atinge scopul urmărit. Un stilist afirma că el n-ar folosi niciodată o astfel de vopsea pe părul natural pentru că nuanțele sunt foarte închise. Cu toate acestea, de la blond mediu la șaten închis mi se pare o cale foarte lungă. Imaginați-vă că în tabelul nuanțelor 7.6 este apropiat de 9 (blond foarte deschis) și e destul de departe de 3 (șaten închis). Iată cum arată nuanța în catalogul oficial:



    După spălări dese și măști la fel de frecvente cu ulei de cocos, am reușit să scot o parte din vopsea și să ajung la un rezultat mulțumitor. Uleiurile de păr scot cu rapiditate vopseaua din firul de păr, iar dacă le încălziți înainte de aplicare, rezultatele se văd și mai rapid. Dintre toate uleiurile vegetale, cel de măsline este cel mai eficient, acesta fiind similar uleiurilor secretate de scalpul uman. Așa că dacă vă place mult nuanța vopselei voastre, folosiți cât mai rar măști cu ulei vegetal.
   Pe lângă acest incoveninent, vopseaua mi-a uscat destul de tare părul, acesta era frizat și tare la atingere în primele zile. Explicația a venit tot de la stiliști! Vopseaua conține foarte mulți nutrienți ce oferă vigoare firelor albe. Cum aceste fire nu există în cazul meu, bănuiesc că părul a fost întărit de respectivele susbstanțe. Ca atunci când folosim prea des măști cu ou, iar părul devine aspru din pricina proteinelor în exces.

   Deși cealaltă vopsea Igora încercată mi-a plăcut mult, variantei Absolutes îi oferă o bulină neagră și nu intenționez să o mai cumpăr pe viitor. Prețul său este de 26 lei și separat trebuie cumpărat oxidant, pentru a o amesteca. Deși nu îmi place să scriu recenzii negative, am considerat că produsul trebuie tras puțin de urechiușe pentru ca alte persoane să nu treacă printr-o experiență similară.

Comentarii

Cherry Queen a spus…
imi pare rau sa aud de aceasta experienta neplacuta.
sper sa gasesti produse care sa ti se potriveasca mai bine.
si eu am vrut sa imi deschid un pic nuanta parului dar nu am gasit un produs adecvat :)
pupici!
Anonim a spus…
Ce oxidant ai folosit? Eu m-am facut si cu 7.3 si cu 8.3, 3 este auriu, dar intre ele sunt o diferenta mare daca 8.3 mi s-a parut prea deschis pt mine, 7.3 parea ca mi-a inchis parul cu 2-3 tonuri. Mie ciudat mi se pare ca 6 nu trebuia sa fie auriu ci un rosu, chiar nu se vede nuanta de auriu si clar parul este mult prea inchis.
Solutia ar fi sa folosesti un produs care indeparteaza vopseaua si lasa parul cu pigmentul natural cum este Color B4 sau sa incerci data viitoare o vopsea deschisa si un intesificator de decolorare.
Eu personal am mai scapat intr-o oarecare masura de o culoare nedorita cu sampon amestecat cu bicarbonat lasat 30 de minute pe par, poti cauta pe you tube sa vezi, metoda chiar functioneaza cel mai bine cat mai rapid in termen de 48 de ore dupa vopsit, pt ca in aceste 48 de ore vopseaua se fixeaza pe par.
Pt un par deschis eu clar zic ca ar trebui sa folosesti ceva incepand de la 8 in sus si sa te feresti de nuantele de cenusiu care este 1, pt ca si acelea chiar daca sunt blond ies inchis.
Toma Aurora a spus…
Am folosit oxidant Igora 4%/13 vol. M-am vopsit cu 7.6, ma asteptam macar la un saten deschis, dar iata ce a iesit. S-a dus din ea între timp, momentan sunt împăcată cu nuanța și mai aștept 2-3 săptămâni până la următoarea vopsire.
Mulțumesc mult pentru sfaturi, sunt binevenite, ca întotdeuna!
Toma Aurora a spus…
Data viitoare sper să nimeresc mai bine!
Te pup cu drag!
Toma Aurora a spus…
Thank you, Melody!
Anonim a spus…
Se explica atunci... a fost prea mic oxidantul, trebuia oxidant mai puternic pt ca el ajuta la deschiderea culorii, eu as fi mers pe 9 %. Nr vopselei trebuie sa fie cat mai aproape de nr oxidantului, deci pt 7 trebuia oxidant de mimim 6, maxim 9.
Poti folosi si oxidant diferit fata de vopsea, eu nu am vazut diferente.
Cu placere!