Top 5 produse favorite de la Apimond


   Cunosc produsele Apimond destul de bine, am încercat foarte multe cosmetice ale acestui brand autohton dar și câteva tipuri de miere, cea cu baton de vanilie fiind preferata mea, am menționat acest lucru de mai multe ori pe blog. Produsele cosmetice Apimond nu se numără printre cele mai acesibile însă nici nu ating prețurile celor de lux. Sunt bio iar pentru prepararea lor s-au folosit doar ingrediente sigure pentru sănătatea pielii noastre. Consider că prețurile sunt justificate de calitate în acest caz. Mirosurile lor diferă de cele ale produselor bio cu care am mai intrat în contact, nu au acea notă medicinală prezentă în majoritatea, ci sunt florale, fructate sau foarte discrete.
   Am pregătit pentru azi un top al produselor Apimond pe care le îndrăgesc cel mai tare. Mi-a fost greu să fac o selecție pentru că aproape tot ce am încercat mi-a plăcut, cu excepția a două șampoane ce mi-au uscat părul pe lungime și a uleiului inca cu mirosul căruia nu m-am împăcat, însă în cele din urmă am reușit să fac o clasificare.


1. Primul loc este rezervat produselor hidratante cu venin de albine, ce ajută la regenerarea pielii și la reducerea ridurilor. Crema este intens hrănitoare și se adresează în special tenurilor mature, serumul este foarte ușor ca și consistență iar tenul meu gras s-a înțeles perfect cu el. Deși conțin venin, produsele nu irită pielea. La primele utilizări aceasta s-a înroșit puțin, însă s-a calmat rapid.
   Recenzia dedicată cremei pentru reîntinerire este cel mai citit articol despre un produs pentru îngrijirea pielii, de pe blogul meu, dacă nu ați parcurs-o o puteți face aici.



2. Masca cu venin de albine m-a ajutat să scap de urmele arsurilor de pe mâini. Nu le-a eliminat instant, a fost nevoie de luni bune pentru ca acestea să dispară complet. O găsesc bună și pentru urmele lăsate de acnee ori alt gen de cicatrice superficială. De asemenea, ea vine în completarea produselor hidratante pentru ten. Are o textură de pastă densă, se absoarbe aproape complet în piele, iar dacă tenul vostru e foarte ridat sau uscat o puteți folosi inclusiv pe post de cremă de față, aplicând-o în strat subțire.
   Produsele cu venin de albine se folosesc mai ales în lunile reci, pentru a regenera pielea după zilele de expunere la soare. Ele sunt o alternativă naturală a botoxului, la prețuri mai prietenoase (ser 86 lei, cremă de față 129 lei, mască 121 lei).



3. Bifazicul e tipul de demachiant ideal pentru pielea din jurul ochilor mei. Datorită formei acestora de mic copil am avut riduri de expresie sub ochi și intuiesc că aceasta va fi zona mea problemă după ce pielea o să înceapă să îmbătrânească. Bifazicul conține, pe lângă demachiantul lichid, un ulei, iar astfel zona din jurul ochilor nu se mai usucă în timpul demachierii.
   Loțiunea demachiantă bifazică de la Apimond conține ulei de argan, iar din compoziția sa lipsesc săpunul și alcoolul. Primește o bilă albă și pentru faptul că are pulverizator și astfel nu se irosește când e turnată pe discheta din bumbac.
   Bifazicul poate fi înlocuit cu o dischetă îmbibată în apă pe care puneți câteva picături de ulei. Eu procedez astfel când rămân fără demachiant, iar uleiurile mele preferate în acest scop sunt cel de cocos și cel de migdale dulci.



4. Apa florală de trandafiri nu e ceea ce aș numi un must. Loțiuni și ape florale folosesc mai rar, însă aceasta mi-a plăcut mult datorită mirosului natural, de trandafiri. Nu de trandafiri bulgărești ci din aceia mari, roșii, cu petale catifelate. Pentru că și recipientul ei era prevăzut cu pulverizator, uneori o răceam în frigider și o foloseam în locul apei termale, în zilele calde. Funcția sa de bază era însă alta, o amestecam cu fond de ten mineral și apoi aplicam amestecul cu o pensulă pe față. Puteți folosi în acest mod fondul vostru de ten pudră, amestecându-l cu doar câțiva stropi din apa florală pe care o preferați.
   O să observați că în acest mod economisiți multă pudră, produsele minerale consumându-se foarte repede în mod obișnuit, folosite în formă uscată.


5. Voi încheia topul personal cu gelul de igienă intimă. După mine, mirosea identic cu compotul de vișine, însă acest lucru e discutabil, oamenii percep mirosurile uneori diferit. Gelul Apimond e dens și foarte economic. Poate fi utilizat doar extern iar ph-ul său a fost creat special pentru a se potrivi pielii delicate din zona intimă.
   Azi are un alt tip de flacon, opac, însă îl găsiți pe site-ul Apimond sub același nume: gel igienă intimă feminină (22 lei).



   În prezent testez varianta pentru igienă intimă cu apă de mare și propolis, un produs nou lansat de Apimond ce poate fi folosit inclusiv de fetițele cu vârsta de peste 7 ani, dar și de către bărbați. Voi reveni cu o prezentare detaliată înspre finalul lunii octombrie, pentru moment mi-a lăsat impresia unui produs spumant delicat, cu parfum de flori de câmp.

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
nu am testat nici un produs de mai sus dar suna tentant
Unknown a spus…
Nu cred ca am auzit de acest brand in alta parte (in afara de blogul tau), dar desi ai vorbit despre cosmetice mie tot la mierea aceea cu vanilie mi-a ramas gandul!
bydee-make-up a spus…
Sa stii ca ma cam tenteaza produsele cu venin de albine.
Cred ca ne-am intelege destul de bine. :)
Sa le folosesti cu placere in continuare.
Rokolla a spus…
Ai folosit ceva produse apimond. Si eu testez gelul de igiena intimă si dupa cateva folosiri pot spune ca este un produs interesant!

www.rokolla.blogspot.ro
Ladybug a spus…
De cand zic sa dau si eu o comanda pe Apimond... dar produsele pe care le voiam eu nu erau pe stoc la momentul ala...
Toma Aurora a spus…
Bianca, sper să o faci într-o zi și să ți se potrivească produsele.
Toma Aurora a spus…
Adelina, e divină!
Am încercat și eu să fac acasă, am pus baton de vanilie într-un borcan cu miere de salcâm, însă nu a ieșit chiar ca aceea, nu era la fel de densă.
Toma Aurora a spus…
Diana, mulțumesc!
Și eu cred la fel. Veninul e destul de bine tolerat de piele, inclusiv de cea sensibilă, de asta cremele cu venin de albine ori de șarpe au devenit populare.
Toma Aurora a spus…
Ramona, mă bucur să aflu că primele impresii sunt pozitive. Aștept să citesc recenzia ta completă!
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Gărgăriță, într-o zi sper să găsești tot ce vrei pe site.
Te pup, draga mea!