Spuma de curățare și crema de față Thursday Plantation


   Am mai scris pe blog despre produsele cu ulei din arbore de ceai de la Thursday Plantation. Le-am descoperit prima oară la sora mea, le foloseam când și când pe ale ei, iar într-un final o parte din ele au ajuns la mine. În prezent le utilizez pe cele pe care le-am considerat că-și merită cu adevărat banii: spuma de curățare și crema pentru față. Vă spun de la bun început, produsele acestea se potrivesc tenurilor grase, ele usucă pielea și sora mea, spre exemplu, nu apelază la ele decât 2-3 zile, în momentele în care îi apar mai multe coșuri pe piele. Ea spune că până și crema, ce se dorește a fi hrănitoare, îi deshidratează pielea.

   Spuma de curățare am folosit-o și în iarna trecută, aici am menționat despre ea. În februarie spuneam că produsul începuse să-mi usuce pielea după câteva săptămâni de utilizare, lucru ce nu s-a petrecut pe parcursul verii. În perioada caldă, tenul meu este și mai gras, niciodată nu mi s-a întâmplat să-l simt uscat. A fost ideală spuma de curățare în zilele caniculare, miosul său înviorător de ulei din arbore de ceai mă binedispunea atât dimineața, cât și seara. 
   Spuma este fină, cremoasă, nu devine lichidă după ce o aplic pe piele. Folosesc cantitatea eliberată de o singură apăsare pe pompiță, un flacon de 150 ml e suficient pentru utilizarea regulată timp de 3-4 luni.
   Prețul spumei de curățare este de 67,70 lei.
   Listă ingrediente: Water/aqua, coco-betaine, decyl glucoside, chamomilla recutita (matricaria) flower extract*, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, sodium hydroxymethylglycinate, eycalyptus citriodora oil, limonene. *Certificate organic.

   Crema hidratantă naturală este un produs pe bază de ulei de arbore de ceai, ulei de măceșe și vitamina E. Are o textură foarte ușoară, se absoarbe rapid și poate fi folosită cu succes și pe timp de zi de persoanele cu pielea grasă. Seara folosesc o altă cremă (Manuka Health), iar ziua aplic acest produs Thursday Plantation. Miroase precum spuma, a ulei de arbore de ceai. Mirosul e destul de puternic, dar nu mă deranjează, îmi plac aromele tari, iar cea de arbore de ceai mă revigorează.

   Se absoarbe perfect, nu lasă nicio peliculă la suprafața pielii. Tenul se simte răcorit și mat. Nu consider că produsul e unul foarte hidratant, în niciun caz nu cred că ar satisface nevoile pielii uscate.
Efectul de matifiere nu este de lungă durată, însă tenul începe să lucească ceva mai greu decât în mod normal.
   De câteva ori am simțit că mă ustură puțin pielea în momentul aplicării. Neplăcerea a dispărut după câteva minute.
   Prețul cremei este de 67 lei, iar o cutiuță conține 65 de grame, cantitatea fiin destul de generoasă.
   Listă ingrediente: Water/Aqua, Caprylic/Capric Triglycerides, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Xantham Gum, Allantoin, Citrus Aurantium  Dulcus (Orange) Peel Oil, Lavandula Augustifolia (Lavender) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Limolene, Linalool.

   Produsele Thursaday Plantation se adresează tenurilor acneice și pielii grase. Nu am probleme mari cu coșurile, eu le prefer pentru că-mi degresează bine pielea și o mențin curată. Dacă pielea uscată crează impresia că ține, cea grasă se simte mai mereu încărcată și e nevoie să fie îngrijită cu produse speciale, care să nu o îmbâcsească și mai tare. Mi-ar fi plăcut ca aceste produse să se dovedească a fi mai eficiente și în cazul punctelor negre, nu am observat progrese în cazul acestora, se formează la fel de des și trebuie extrase în mod regulat. 
   Cosmeticele acestui brand pot fi comandate online de pe ThursdayPlantation.ro, livrarea costă 12 lei și se face prin Cargus. Pentru comenzi mai mari de 209 lei transportul e gratuit. Uleiul lor din arbore de ceai e destul de cunoscut, s-a scris destul de mult prin blogosferă despre el. Mi se pare cam piperat ca preț (77 lei), prefer să aleg o variantă mai accesibilă din magazinele naturiste.
   Am încercat și loțiunea tonică, foarte bună, delicată cu pielea, însă, la fel, are un preț ridicat și nu o consider esențială. Despre batonul gel am scris aici, este un tratament local pentru coșuri ce grăbește vindecarea acestora. Mi-a plăcut și acela dar cum nu sufăr de acnee, nu aveam ce face cu el decât într-o anumită perioadă a lunii.

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
spuma mi sa parut foarte buna, suna tentant si crema
coco a spus…
sunt produse foarte bune, eu folosesc uleiul!
MayDay a spus…
Ma tenteaza spuma de curatare, eu folosesc uleiul. :)

http://the-may-day.blogspot.ro/
Toma Aurora a spus…
Bianca, mă bucur să citesc că ți-a plăcut spuma.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Coco, uleiul este cel mai popular produs al lor. Eu am folosit doar ulei de arbore de ceai de la Mayam, până acum.
Toma Aurora a spus…
Sper să îți placă spuma, în caz că te vei hotărî să o încerci.