Canalele mele preferate de fitness

ilustrație: The Happy Page

   Fetelor, am atins tema mișcării fizice de câteva ori pe blog, nu știu cât de interesant este acest subiect pentru voi, însă sper ca măcar câteva persoane să găsească ceva util în ceea ce scriu legat de el. Eu practic cu regularitate un singur sport, alerg aproape zilnic, cel puțin o oră. Este o activitate perfectă pentru slăbit dar și pentru a mă elibera complet de orice formă de stres. Este și cea mai ieftină formă de mișcare, n-ai nevoie de nimic excepțional pentru a te apuca. Că alegi să investești în echipament sportiv, asta este alegerea fiecăruia, nu este obligatoriu să faci asta. Totuși, pantofii de alergat se strică destul de ușor, cred că aici e nevoie de ceva bani, dacă stau mai bine și mă gândesc. 
   În afară de alergat am mai făcut pilates, tae bo, am mai fost și la sală, însă cel mai drag tip de antrenament fizic (pe lângă alergat) mi se par programele cardio făcute acasă. Cele pe care le găsesc la discreție pe Youtube în format full size (30-100 minute) și pe care le pot executa oricând poftesc.
   M-am gândit să fac o selecție a celor mai faine canale de fitness de pe Youtube, să le alerg pe cele după care lucrez cel mai des și să vă vorbesc puțin despre fiecare în parte.



   1. FitnessBlender este canalul de care se ocupă doi soți. Este cel mai popular și complex canal online, toate programele celor doi sunt gratuite. Se lucrează în general cu greutatea corpului, dar găsiți și filmulețe în care sunt incluse greutăți. Aproape pentru fiecare program vi se arată și minimul/maximul de calorii consumate. Puteți alege să vă ghidați după programe care lucrează întreg corpul sau să vă axați pe cele destinate anumitor grupe de mușchi. 
   Favoritele mele, în cazul acestui canal, sunt programele high intensity interval training (HIIT).


   2. Pe FitnessBlender l-am pus pe primul loc pentru că-i cel mai cunoscut, însă canalul meu preferat este de departe POPSUGAR Fitness. Îmi lasă impresia că intru într-o sală fancy, Anna Renderer îmi amintește de profa de sport din liceu care, la fel, era mereu veselă și ne încuraja când făceam aerobic. Anna este una dintre cele mai criticate instructoare, mulți au o problemă cu faptul că e prea veselă, mie mi se pare tare simpatică și întotdeauna mă binedispune.
   Programele POPSUGAR nu sunt la fel de grele precum cele HIIT de care aminteam mai sus, dar sunt antrenante și accesibile inclusiv celor cu mai puțină rezistență fizică. Îmi plac: Burn 300 calories in 30 minutes, 40 minutes bikini body workout, dar și programele create împreună cu antrenorii vedetelor, cel de aici, cu Adam Rosante, fiind unul dintre preferatele mele. 



   3. HXIT Daily este canalul pe care îl accesez atunci când vreau să-mi lucrez picioarele. Nu doar filmulețele grupate în categoria Victoria's Secret Model Workout mi se par foarte eficiente, ci și cele menite să ne facă niște picioare similare celor ale lui Miley Cyrus. Miley Cyrus Workout: Sexy Legs este favoritul meu, este intens dar mă simt excelent la finalul său.


Comentarii

Georgiana a spus…
Pentru mine a venit la fix aceasta postare si o voi salva in bookmarks, am inceput sa fac sport acasa de 2 zile dupa o pauza lunga. Abia astept sa plec de la munca si sa incerc unul dintre programe! :D Te pup
Toma Aurora a spus…
Georgiana, mă bucur să aud!
Și eu am lucrat aseară după un program de la PopSugar :D.
Pupici!