Caleidoscop



    Gerlinea a lansat un nou tip de produs: batoane de ciocolată în două variante- cu vanilie și cu moka. Am avut ocazia să le testez grație unui campanii Buzz Store și în cadrul acestui caleidoscop vă voi prezenta părerea mea despre ele.
   Batoanele sunt gustoase, însă lasă în urmă un gust ciudat, amărui, precum multe alte produse de acest gen. Sunt bogate în proteine, în jur de 7 grame conține un singur baton. O porție (2 batoane) are în jur de 200 calorii și este recomandată pentru a substitui o masă sau a compensa un exces culinar. Nu se obțin rezultate decât dacă urmați o dietă hipocalorică în același timp. E de preferat una care să nu sară de 1600 de calorii. Părerea mea este că produsele sunt prea dulci pentru a juca rolul unei mese, mă gândesc acum la cei care nu se înțeleg prea bine cu alimentele dulci. Însă pot fi consumate după o salată sau un iaurt, pentru a substitui astfel o masă.


   Batoanele sunt ambalate individual dar se topesc rapid pe o vreme caniculară, de aceea nu vă sfătuiesc să le purtați în poșetă după voi. Cutiile arată foarte chic, precum toate cele din gama brandului francez Gerlinea, iar prețul uneia este de cca. 18 lei. Pot fi cumpărate de la raionul de produse dietetice din supermarketuri și alte lanțuri de magazine. Eu le văd în permanență în magazinele DM.
   Dintre sortimentele noi, îl prefer pe cel cu aromă de moka.



   În drumul meu spre casă mă răsfăț mai mereu cu un cornet Betty Ice de la tonetă, însă uneori cumpăr înghețată și de la frigider. Una dintre cele mai bune încercate în ultimele zile: Top Gun Cheesecake. Se prezintă ca în poza de mai sus, are un gust intens de fructe de pădure și un cornet crocant căptușit cu ciocolată. De la Top Gun îmi place mult și varianta Pina Colada.


   Într-o frumoasă seară de iulie am urmărit The Treatment, un thriller captivant, ce m-a ținut cu sufletul la gură până la final. Subiectul filmului: un individ cu probleme psihice sechestrează familii și forțează tații să-și abuzeze copii, cu scopul de a se trata de impotență. Un detectiv încearcă să-i dea de urmă, ocupându-se în paralel cu rezolvarea unei chestiuni personale: dispariția fratelui său, răpit cu mulți ani în urmă de niște pedofili. 


   Samba, producție franceză în care un emigrant din Senegal încearcă să obțină acte de muncă în Franța, mi-a plăcut foarte mult. Pe carismaticul Omar Sy îl știți, pesemne, din Intouchables. El a primit titlul de bărbatului anului în 2014, în Franța, fiind ales dintr-o selecție de scriitori, actori, muzicieni, fashion guru, jurnaliști și bucătari de top. Dacă o să urmăriți filmul, o să vedeți că nu degeaba este atât de popular, este un fenomen acest individ. În caz că frumusețea stă cu adevărat în ochii privitorului, îndrăznesc să spun că Omar Sy are cel mai frumos zâmbet. În Samba el se va îndrăgosti de o femeie cu ceva probleme de comportament, rafinată, educată, diferită de el. Va face totul pentru a munci legal pe teritoriu francez, însă sistemul îi este potrivnic și Samba nu reușește decât să-l păcălească.


   La recomandarea surorii mele am citit Bucuria de a trăi, roman scris de Emile Zola ce ilustrează viața unei fetițe orfane ce ajunge în sânul familiei Chanteau. Începutul e de vis, toată lumea e bucuroasă de sosirea Paulinei în mica așezare de lângă mare, însă cu timpul noua sa familiei profită de averea ei și viața sa se transformă într-un coșmar. La un moment dat îmi doream să o strâng de gât pe oportunista doamnă Chanteau, la fel și pe fiul acesteia, Lazare, personaj de care naiva Pauline se îndrăgostește nebunește. Ca orice altă lucrare a lui Zola, Bucuria de a trăi e o operă remarcabilă, o poveste tristă scrisă impecabil.

Comentarii

Rokolla a spus…
Am vazut campania Gerlinea si sincer am fost tentata sa le incerc si eu. Cand am fost in DM m-am uitat dupa batoane doar ca am vazut o sticluta dar batoane nu aveau. Nu am probleme cu greutatea dar as fi curioasa sa le incerc
bydee-make-up a spus…
Trebuie sa incerc si eu acest sortiment de la Betty Ice. Ei au mereu inghetata delicioasa. :)
Ah si cartea... am adaugat-o! E pe luuunga mea lista!
Pupici
MayDay a spus…
Am si eu batoanele Gerlinea si, intr-adevar, sunt putin dulci. Ma satur cu ele doar daca beau multa apa dupa. :)

the-may-day.blogspot.ro
Ella a spus…
Trebuie să încerc înghețata aia, îmi plouă-n gură!
Am reținut filmele și cartea, le-am pus pe listă! :D
Pupici
Unknown a spus…
Toata seria Les Rougon-Macquart e remarcabila. La Samba o sa ma uit in noaptea asta.Multumesc de recomandare! :*
Unknown a spus…
Am incercat si eu batoanele tot in campanie, dar nu mi se par potrivite pt dieta, mai ales ca recomanda substitutia a 1-2 mese cu acestea. Nu le recomand, nici macat pentru curiosi!
Alina a spus…
interesanta inghetata. ma gandesc ca mi-ar placea avand in vedere ca top gun cu pina colada mi se pare dementiala :)).

primul film ma tenteaza, dar momentan ma simt prea sensibila sa vizionez filme cu subiecte triste si rascolitoare.

cartea pare pe gustul meu!
Gutu Bianca Lucia a spus…
si mie tot cel cu moka imi place
Mihaela Pojogu a spus…
Nu stiu daca am incercat vreo inghetata top gun, cu siguranta nu la cantitate mare, suna ispititor varianta cu fructe de padure. Primul film, m-a scuturat la propriu si, nu, nu l-am vazut. Samba l-am trecut in lista de cand l-ai mentionat pe FB.
pupici
Toma Aurora a spus…
Ramona, shake-uri la sticlă nu am încercat de la ei, însă produsele pentru slăbit nu conțin doar ingrediente bune, trebuie verificată lista cu atentie. Batoanele acestea conțin destul de mult zahăr, spre exemplu. Dar sunt gustoase, pentru asta merita consumate când și când.
Toma Aurora a spus…
Diana, e de la Top Gun :D!
Te pup!
Toma Aurora a spus…
După ce bem apă cred că se mai umflă în stomac, am observat și eu că mă simt mai sătulă dacă la final beau un pahar mare de apă.
Toma Aurora a spus…
Hi hi! Da, neapărat, Mihaela! E super bună!
Toma Aurora a spus…
Iulia, nu am citit toată seria, dar ce mi-a trecut prin mână m-a fascinat. Mai puțin Nana, nu știu de ce nu m-a captivat ca restul.
Sper că ți-a plăcut filmul, eu pariez pe el :D.
Toma Aurora a spus…
Diana, sunt prea dulci pentru a înlocui o masă. Pe post de desert merg cumva pentru că nu au multe calorii, deși exista alternative mai sănătoase (nuci, fructe).
Toma Aurora a spus…
Alina, în Pina Colada îmi place cel mai tare partea cu ananas. Doamne, de s-ar vinde la gălețușă înghețata aia de ananas, eu aș cumpăra prima porție zdravănă :)).
Toma Aurora a spus…
Au un gust mai intens batoanele cu moka, celelalte îmi amintesc de halva :).
Toma Aurora a spus…
Miha, se găsește în supermarket înghețata TopGun, eu iau din Carrefour, Penny, etc.
The Treatment are un subiect bolnav și trebuie să ai stomacul tare pentru că e destul de explicit. Samba o să-ți placă mai mult ca sigur!
Claudia's Choice a spus…
cartea trebuie sa o citesc si eu.
Toma Aurora a spus…
E foarte bună!