Epilarea cu ceară caldă



    Îmi place să am pielea netedă în permanență și niciodată nu sar peste etapa epilării. Îmi îndepărtez părul de pe corp aproape în totalitate, nici pe cel de la coate înspre umeri, care este foarte fin, nu-l iert. Cel mai des mă folosesc de epilator, părul meu fiind subțire se smulge ușor și procedeul nu este dureros. Singurul loc în care mă irit de la acesta este pe brațe, de aceea prefer ca în acea zonă să folosesc o cremă depilatoare pentru piele sensibilă. Crema depilatoare este o metodă foarte rapidă, însă părul începe să crească în 4-5 zile, motiv pentru care trebuie repetată procedura de cel puțin 6 ori în fiecare lună. 
   O altă metodă de îndepărtare a părului, încercată recent, a fost epilarea cu ceară caldă. M-am folosit de un aparat de încălzit ceara, de rezerve speciale și de benzi de hârtie pentru a-mi epila picioarele, axilele și brațele. Kit-ul costă 84 lei și poate fi comandat de pe site-ul EpilatPRO.
   Comparativ cu benzile de ceară rece, cele pe care le-am mai folosit în trecut și despre care am mai menționat și pe blog, ceara caldă smulge mai multe fire de păr deodată, iar metoda mi se pare mai puțin dureroasă. Probabil din pricina comfortului termic la care ajunge pielea atunci când intră în contact cu ceara caldă, epilarea devine un moment mai puțin neplăcut.



   Încălzitorul de ceară este un aparat electric, ce trebuie ținut în priză timp de 30 de minute, după ce introducem în el o rezervă de ceară. Ceara din kit este de 3 feluri: 2 rezerve de ceară cu Azulena (închisă la culoare), o rezervă cu Titan Rosa (cea roz) și una cu miere. De când testez kit-ul am consumat o rezervă de ceară cu Azulena, pe cea roz și o parte din cea cu miere. Favorita mea a fost ceara roz, mi s-a părut că asigură epilarea cea mai delicată.
   După cele 30 de minute în care țin aparatul de încălzit ceara în priză, scot rezerva și aplic ceara pe piele. Aplicarea se face ușor, fiecare rezervă având apicator de tip roll-on. Ceara se menține caldă și lichidă timp de 10-15 minute, apoi poate fi introdusă din nou în aparat pentru câteva minute pentru a reveni la consistența optimă utilizării. Niciodată ceara nu mi s-a părut fierbinte și nici nu m-am ars sau iritat din pricina ei.
   După ce aplic ceara pe piele, mă folosesc de benzile de hârtie (un pachet conține 100 de benzi), pentru a smulge ceara și implicit firele de păr. Trag de benzi în direcția inversă sensului de creștere al părului.Deloc dureros și cu rezultate foarte bune! O bandă poate fi folosită de mai multe ori, până în momentul în care nu mai aderă pe piele.
   Singura parte neplăcută sunt resturile de ceară ce rămân pe piele. Cu benzile de ceară rece nu am întâmpinat aceast problemă, însă ceara caldă lasă multe reziduuri pe piele. În special cea roz, favorita mea, a lăsat în urmă părți de ceară. Acestea au fost greu de îndepărtat de pe piele, uleiul de cocos și cel de bebeluși nu au reușit decât să le elimine parțial, abia după ce am făcut baie s-au dus în totalitate de pe piele.
   De aceea vă recomand să aveți în dotare și un ulei după epilat cu ajutorul căruia să curățați resturile de ceară.

   Un încălzitor de ceară mi se pare o investiție inteligentă. Rezervele de ceara sunt foarte ieftine (5 lei/100 ml) și doar achiziționarea aparatului reprezintă un efort financiar ceva mai ridicat. O rezervă este suficientă pentru un epilat lung, iar pentru zona axilelor vă puteți folosi multă vreme de un singur flacon.
   Voi ce metode de epilare preferați? Ați încercat ceara caldă până acum?

Comentarii

miki a spus…
La mine n-a functionat bine. Desi am avut grija cum fac depilarea, m-am ales cu niste vanatai pe picioare, de ziceai c-am fost batuta. L-am facut cadou si noua beneficiara zice ca-i merge bine cu el.
Unknown a spus…
si eu mi-am cumparat un kit asemanator si il folosesc frecvent.
spre deosebire de ceara traditionala, nu imi place faptul ca firele de par cresc mai repede.
dar in rest e o metoda rapida de epilat acasa, nu mai stau cu programari si pe drumuri.
sa le folosesti cu placere! <3
Ella a spus…
Îl am și eu de vreun an și încă mă înțeleg foarte bine cu el. Mie cel mai mult îmi place varianta de ceară cu miere, se așează cel mai bine pe piele și nici nu lasă la fel de multe reziduri, în cazul meu.
Să-l folosești cu drag în continuare!
Pupici
MayDay a spus…
Ar trebui sa investesc si eu in asa ceva, epilatoarele pot fi dureroase si pot lasa semne.

http://the-may-day.blogspot.ro/
Toma Aurora a spus…
Eu nu am avut probleme cu epilatoarele, însă am auzit de cazuri în care acestea au lăsat pete pe piele sau au dus la creșterea firelor de păr pe sub piele.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, aceea mi s-a părut și mie cea mai puțin messy, însă e și mai greu să-mi dau seama în cazul ei dacă rămân urme de ceară, fiind transparentă.
Mulțumesc mult! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Bună!
Nu am observat o diferență în ceea ce privește ritmul de creștere. Mie și cu epilatorul mi se pare că apar firele destul de rapid, la fel și în cazul benzilor de ceară rece.
Am uitat să menționez însă că un dezavantaj e faptul că trebuie să las părul să crească, altfel nu este smuls.
Mulțumesc! La fel și tu, să te bucuri de kit-ul pe care-l ai în continuare! :)
Toma Aurora a spus…
Oh, Miki, atât de sensibilă este pielea ta?
Eu n-am avut nicio problemă, însă după cum spuneam, rezist foarte bine la epilat, niciodată nu m-a durut. Și la axilă și inghinal folosesc epilatorul fără probleme, doar pe brațe ce mă irit și de la ceară și de la epilator, iar acolo nu mă mai încumet să folosesc decât crema depilatoare.
Este bine că măcar noua stăpână se declară mulțumită de kit!
Anda Darie a spus…
Eu am găsit aparatul respectiv în Auchan, la fel și rezervele de ceară și benzile... Nu mai țin minte cât e o rezervă de ceară acolo, încă mă folosesc de cele 2 pe care deja le-am achiziționat o dată cu aparatul, dar la magazinul din colțul blocului am dat peste ele foarte din întâmplare la 5 lei rezerva.
Toma Aurora a spus…
Bună!

Am văzut și eu rezerve în magazinele de cartier de la mine, tot 5 lei costau. Sau 6. Oricum, foarte puțin. Este mai ieftin aparatul în Auchan? Poate cineva caută o variantă mai accesibilă și i-ar fi de folos un preț :D.
Anda Darie a spus…
undeva la 45 - 55 de lei doar aparatul, plus 50 de benzi de hârtie undeva la 7,5 lei, iar rezervele erau la aproximativ 7 lei în Auchan; m-a mirat să le găsesc mai ieftine într-un „chioșc de cartier”. La Kaufland n-am văzut aparate, doar rezerve la aproximativ 10 lei și 25 de benzi de hârtie la același preț, mi se par extrem de scumpe în Kaufland.