O altă metodă de îndepărtare a părului, încercată recent, a fost epilarea cu ceară caldă. M-am folosit de un aparat de încălzit ceara, de rezerve speciale și de benzi de hârtie pentru a-mi epila picioarele, axilele și brațele. Kit-ul costă 84 lei și poate fi comandat de pe site-ul EpilatPRO.
Comparativ cu benzile de ceară rece, cele pe care le-am mai folosit în trecut și despre care am mai menționat și pe blog, ceara caldă smulge mai multe fire de păr deodată, iar metoda mi se pare mai puțin dureroasă. Probabil din pricina comfortului termic la care ajunge pielea atunci când intră în contact cu ceara caldă, epilarea devine un moment mai puțin neplăcut.
După cele 30 de minute în care țin aparatul de încălzit ceara în priză, scot rezerva și aplic ceara pe piele. Aplicarea se face ușor, fiecare rezervă având apicator de tip roll-on. Ceara se menține caldă și lichidă timp de 10-15 minute, apoi poate fi introdusă din nou în aparat pentru câteva minute pentru a reveni la consistența optimă utilizării. Niciodată ceara nu mi s-a părut fierbinte și nici nu m-am ars sau iritat din pricina ei.
După ce aplic ceara pe piele, mă folosesc de benzile de hârtie (un pachet conține 100 de benzi), pentru a smulge ceara și implicit firele de păr. Trag de benzi în direcția inversă sensului de creștere al părului.Deloc dureros și cu rezultate foarte bune! O bandă poate fi folosită de mai multe ori, până în momentul în care nu mai aderă pe piele.
Singura parte neplăcută sunt resturile de ceară ce rămân pe piele. Cu benzile de ceară rece nu am întâmpinat aceast problemă, însă ceara caldă lasă multe reziduuri pe piele. În special cea roz, favorita mea, a lăsat în urmă părți de ceară. Acestea au fost greu de îndepărtat de pe piele, uleiul de cocos și cel de bebeluși nu au reușit decât să le elimine parțial, abia după ce am făcut baie s-au dus în totalitate de pe piele.
De aceea vă recomand să aveți în dotare și un ulei după epilat cu ajutorul căruia să curățați resturile de ceară.
Un încălzitor de ceară mi se pare o investiție inteligentă. Rezervele de ceara sunt foarte ieftine (5 lei/100 ml) și doar achiziționarea aparatului reprezintă un efort financiar ceva mai ridicat. O rezervă este suficientă pentru un epilat lung, iar pentru zona axilelor vă puteți folosi multă vreme de un singur flacon.
Voi ce metode de epilare preferați? Ați încercat ceara caldă până acum?
Comentarii
spre deosebire de ceara traditionala, nu imi place faptul ca firele de par cresc mai repede.
dar in rest e o metoda rapida de epilat acasa, nu mai stau cu programari si pe drumuri.
sa le folosesti cu placere! <3
Să-l folosești cu drag în continuare!
Pupici
http://the-may-day.blogspot.ro/
Mulțumesc mult! Te pup!
Nu am observat o diferență în ceea ce privește ritmul de creștere. Mie și cu epilatorul mi se pare că apar firele destul de rapid, la fel și în cazul benzilor de ceară rece.
Am uitat să menționez însă că un dezavantaj e faptul că trebuie să las părul să crească, altfel nu este smuls.
Mulțumesc! La fel și tu, să te bucuri de kit-ul pe care-l ai în continuare! :)
Eu n-am avut nicio problemă, însă după cum spuneam, rezist foarte bine la epilat, niciodată nu m-a durut. Și la axilă și inghinal folosesc epilatorul fără probleme, doar pe brațe ce mă irit și de la ceară și de la epilator, iar acolo nu mă mai încumet să folosesc decât crema depilatoare.
Este bine că măcar noua stăpână se declară mulțumită de kit!
Am văzut și eu rezerve în magazinele de cartier de la mine, tot 5 lei costau. Sau 6. Oricum, foarte puțin. Este mai ieftin aparatul în Auchan? Poate cineva caută o variantă mai accesibilă și i-ar fi de folos un preț :D.
Trimiteți un comentariu