Bunătăți de la Apiland



   Fetelor, dacă intrați adesea pe blogul meu, știți pesemne că am participat la o companie Apiland, de testare a lăptișorului de matcă. Am obținut locul 1 pentru implicarea în campanie și pentru asta am primit un voucher de 700 lei pe site-ul Apiland. Am păstrat jumătate din valoare pentru mine, pe cealaltă i-am cedat-o surorii mele, cum altfel? 


   M-am bucurat foarte tare de premiu pentru că-mi doream să încerc mierea de Manuka, drept urmare mi-am ales un borcănel de 250 grame. Mierea aceasta e scumpă (117 lei), însă e renumită pentru faptul că previne apariția coșurilor, hrănește și regenerează pielea ca nimic altceva. Am ales-o pentru a o folosi doar pentru uz extern și promit să revin cu o postare detaliată după ce-mi voi face măști cu ea timp de câteva săptămâni. Eu folosesc aproape zilnic miere pe față, sunt extrem de curioasă care e diferența dintre mierea obișnuită și cea de Manuka. Ca și consistență și miros, sunt diferențe mari, mierea de Manuka e foarte închisă la culoare, cu miros medicinal, densă, însă se întinde pe piele foarte ușor.




   Nu am mai folosit de mult timp cremă de față, am preferat să aplic doar măști homemade cu miere în fiecare seară, dar pentru că e vară și pielea mi se deshidratează din pricina soarelui și a faptului că alerg foarte mult, m-am decis să dau o șansă cremei din gama Manuka Honey, o cremă foarte ușoară ce conține miere de Manuka 250+. După primele folosiri nu vă pot spune decât că se absoarbe repede în piele și hidratează intens. Mi se pare similară ( ca și miros/consistență) cremelor Erboristica, acelea fiind unele dintre cremele mele preferate. Este un produs promițător și voi reveni cu o prezentare a sa peste o lună-două. Nu o folosesc decât seara, tenul meu este gras și nu pot tolera nicio cremă pe timp de zi în sezonul cald.
    Din gama Manuka Honey am ales și o pastă de dinți fără fluor. Sora mea a mai folosit-o în trecut, în două rânduri chiar, și s-a declarat foarte mulțumită de ea. Am citit adesea discuții legate de pastele de dinți bio și sunt de acord că aceste produse nu fac foarte multă spumă, că nu-s puternic mentolate însă după o perioadă în care te folosești de ele și încerci din nou o pastă de dinți obișnuită ai impresia că te speli cu săpun, așa de ciudat și sintetic devine gustul. Și parcă nici spuma nu te mai încântă. 
   Pasta de dinți bio are un preț mai ridicat, însă se consumă mai greu decât cele de la raft. Trei luni m-a ținut un flacon de pastă de dinți Cattier (cca. 25 lei) și încă nu-i gol flaconul. Cea de la Manuka Honey e ceva mai scumpă. Paste de dinți bune, dar cu preț învârtindu-se tot la 40 lei, au și cei de la Jason. Dacă obișnuiți să comandați de pe Iherb, acolo prețurile produselor Jason sunt mult mai mici ca în România (5-6$).


   Dacă tot l-am lăudat atât, ar fi fost absurd să lipsescă din lista produselor alese. Lăptișorul de matcă crud îl folosesc acum doar intern. L-aș aplica și extern însă sunt în teste cu mierea de Manuka, despre care vreau să-mi fac o părere clară. Lăptișorul e un energizant natural excelent, vi-l recomand în special în zilele în care depuneți efort fizic sporit, asta în cazul în care nu sunteți fanii tratamentelor, a curelor interne de lungă durată.  Mi se umflă adesea genunchii după ce alerg, din cauza suprasolicitării, dar imediat după iau o linguriță de lăptișor și a doua zi pot alerga fără probleme, din nou. 
   
   

    Pentru final am păstrat mierea de salcâm. Am luat un singur borcănel pentru mine. Iubesc mierea, este în capul listei de cumpărături, iar cea de salcâm e alegerea mea pentru că se cristalizează foarte greu. Nici nu am dat până acum peste un sortiment care să înceapă să se cristalizeze, însă la mine nu rezistă prea mult acest aliment, îl consum foarte rapid. Cel mai mult îmi place turnată direct peste niște banane tăiate sau pusă în lapte călduț.
   Sortimentul pe care l-am ales este cel eco, o miere cu un gust foarte bun, o miere deschisă la culoare, curată. Este foarte, foarte dulce, această caracteristică fiind tipică mierii de salcâm, care este cu mult mai dulce decât cea polifloră ori cea de tei datorită conținutului ridicat de fructoză și glucoză.

Comentarii

Deena a spus…
As minti sa spun ca nu te invidiez un picut pentru toate bunatatile de aici!:)) Sa te bucuri de toate si sa ne spui ce si cum. Dupa ce am citit si la tine si la Dee despre laptisorul de matca...cred ca am nevoie si eu sa il incerc!
Unknown a spus…
Folosesc şi eu produsele Apiland şi sunt foarte mulţumit. Polenul crud este un energizant de excepţie, ajutând şi la refacerea organismului. Încercaţi şi vă veţi convinge!
Alina a spus…
si mierea mea preferata e cea de salcam, le bate pe toate :)).
crema aia pare interesanta!

sa te bucuri de toate :).
Claudia a spus…
Nu mi-ar strica si mie niste polen crud :)
Sa le folosesti bucuroasa pe toate !

http://cosmetice-afaceri-online.blogspot.ro/
Ella a spus…
Felicitări pentru premiul câștigat și să te bucuri de toate produsele! Mi se pare foarte frumos că ai împărțit premiul cu sora ta!
Sunt foarte curioasă să-ți citesc părerea cu privire la mierea de Manuka, după ce-ți formezi o părere!
Pupici
Rokolla a spus…
Nu stiu de ce dar am un feeling ca vei avea o piele foarte catifelate dupa ce termini de folosit mierea. Arata delicios si cand ma uit la ea o si vad întinsă pe paine... împreuna cu putin unt.

www.rokolla.blogspot.ro
An a spus…
Felicitari pentru premiul castigat <3 Toate produsele sunt minunate :D Sa le folosesti sanatoasa :D Asteptam review-uri :D
Mihaela Pojogu a spus…
Felicitari pentru premiu, citisem fugitiv cateva articole de ale tale, l-ai meritat!
Miere de salcam, de tei, de rapita, poliflora, de toate imi plac, cand se zahariseste e doar a mea, al meu sot nu-i place textura. Buna pentru exfoliat si prajituri.
pupici
Toma Aurora a spus…
Deena, la început nu suportam gustul lăptișorului de matcă. Asta în urmă cu un an, cam așa. Dar acum îmi place să-l consum simplu, fără miere, așa de bine am început să mă împac cu el. Mi se pare în continuare acrișor și înecăcios, dar nu mă mai deranjează aceste aspecte.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Nicu, sunt de acord cu tine. Este un energizant de calitate, îl pot compara cu batoanele energizante pe care obișnuiam să le consum înainte de a face sport și la care am renunțat total.
Mulțumesc pentru vizită!
Toma Aurora a spus…
Alinuța, clar! Nu e miere mai bună ca cea de salcâm!
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Claudia, polen crud de la ei am consumat în repetate rânduri, cred că am scris și pe blog prin 2014. Energizează corpul, dar e mai greu să te împaci cu gustul acela de pastă pe care nu-l sesizezi în cazul polenului sub formă de granule.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, obișnuim să împărțim voucherele. Ne-am învățat așa, deși în urmă cu câțiva ani nici măcar pe cele de 20-30% reducere nu prea doream să le punem la comun :)).
Am să revin cu o recenzie a mierii după ce o voi folosi timp îndelungat.
Te pup și eu!
Toma Aurora a spus…
Ramona, am gustat-o și nu este la fel de bună precum mierea clasică. Nu-i la fel de dulce și are ceva amărui, precum păstura. Dar pentru piele deja pare promițătoare și am impresia că voi fi foarte mulțumită de ea.
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc frumos, Andra!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Mihaela!
La mine nu apucă nicio miere să se zaharisească, am zile în care mănânc 100 gr deodată. Acum mi-am amintit că cei de la Apimond aveau o miere cu baton de vanilie, ce bună mai era.
Miere de rapiță nu știu dacă am încercat, trebuie neapărat să gust!