Truc pentru părul gras: pudra pentru bebeluși!



   Șamponul pentru păr uscat este la modă. Este considerat un colac de salvare pentru părul gras, pentru că menține părul curat între spălări. Părerile despre șamponul uscat sunt împărțite, iar eu mă număr printre cei care nu se înțeleg cu el. Aici vă povesteam despre șamponul Batiste cu aromă de cireșe, primul șampon uscat încercat. Nu mi-a plăcut din mai multe motive (păr cu aspect curat, dar mat, senzația de păr încărcat, strănutul repetat cauzat de șamponul ce se răspândea în întreaga cameră). I-am mai dat o șansă și am încercat și varianta Original, dar în varianta mini, primit de la sora mea. Aceeași poveste. Păreri bune am auzit despre șamponul uscat Klorane (57 lei- farmaciile Dona) și despre șamponul uscat Tigi (40-55 lei, online și în saloanele de coafură), însă între timp am citit despre pudra de bebeluși aplicată pe scalp și am zis să-i dau o șansă. O decizie foarte bună!

  Pudra am cumpărat-o mai mult pentru a o folosi după ce alerg, pe linia părului înspre față. Acolo transpir și părul rămâne umed și uleios și e musai să-l spăl. Da, am fost una dintre persoanele ce-și spălau zilnic părul, pentru că acesta se îngrășa foarte rapid. Însă de când folosesc pudra la rădăcină am reușit să stau cel puțin 3-4 zile cu el nespălat, fără să arate uns, îmbâcsit sau să miroase urât. Și toate acestea în condițiile în fiecare seară am făcut sport timp de cca. 2 ore (alergat+pilates).
   Încep să aplic din ziua a doua după spălare. Torn puțină pudră pe degete, iar apoi tamponez rădăcinile cu ajutorul degetelor. Apoi periez foarte bine părul. În părul meu șaten pudra albă devine invizibilă după câteva minute. În ziua următoare nu mai aplic pudră, ci abia în cea de-a patra. De obicei în cea de-a cincea îmi șamponez părul, dacă vreau să-l port în continuare desprins. Dacă nu, dau iar cu pudră la rădăcină. Nu există o cantitate anume. Aplic puțin câte puțin până dispare complet aspectul uleios. Mai pot purta părul prins cel puțin o zi după. 
   Am apreciat și faptul că pudra pentru bebeluși, foarte plăcut parfumată, înlătură și mirosul neplăcut din păr. Evident, din ziua 5 părul nu mai miroase a proaspăt, dar nici nu capătă un iz dubios. Eu mai degrabă din pricina asta îl spălam așa des, probabil multe dintre voi înțeleg la ce mă refer. În zilele în care găteam situația era și mai delicată pentru că mi se părea că părul împrumută din mirosul mâncării, îndeosebi înspre rădăcini.
   Pudra nu se împrăștie prin aer precum șampoanele uscate încercate, nu strănut atunci când o folosesc, și e foarte ușor de transportat, nu trebuie să mă dotez și cu variante travel size. Pun recipientul, care-i mic și ușor, într-o pungă ziplock și am rezolvat problema transportării sale în siguranță.
   Pentru că pudra de bebeluși este un produs foarte ieftin (un tub nu costă mai mult de 10 lei), merită să o încercați. Dacă nu o să vi se potrivească, o puteți folosi în alte scopuri, precum: pentru a calma pielea după epilare, pentru a împiedica transpirația picioarelor (o presărați în pantofi sau vă masați picioarele înainte, după preferințe) sau o folosiți vara pe corp, în zilele în care transpirați în exces. Dacă vara transpirați atunci când dormiți, pudrați cearșafurile cu puțină pudră de bebeluși. Aceasta se împrăștie repede pe țesături, devenind invizibilă. 

Comentarii

Romina Nicoleta a spus…
Am incercat si eu la un moment dat, dar mi se electriza parul in ultimul hal (am parul destul de des si foarte foarte subtire).
Other than that, a functionat.. dar am preferat totusi sa nu repet experienta din cauza electrizarii
Toma Aurora a spus…
Bună!
Ai încercat să folosești o perie din lemn? Mie în general mi se electrizează părul de la accesoriile de coafat din plastic sau păr natural, numai cu cele din lemn îmi pot potoli părul :).
Descude a spus…
Mai aplic si eu din cand in cand o pudra de talc pentru...picioare:D, in lipsa unui sampon uscat, si chiar nu am identificat vreo diferenta. Pudra asta de la Johnson's o voi cauta si eu! :)

www.descude.com