Fetelor, ultimele zile n-au fost încărcate cu prea multe vești bune, însă cumva am reușit să-mi mențin optimismul. Săptămâna viitoare voi face prima mea operație, o intervenție chirurgicală la mandibulă și am ceva emoții. Pentru a nu mă mai concentra asupra momentului, mi-am petrecut o mare parte din timpul liber citind sau navigând pe Youtube. Așa am ajuns să ascult destăinuiri despre îngrijirea părului. Cumva, aceste videoclipuri au îmbrăcat forma unor telenovele pentru că făceam ce făceam și mai urmăream unul. Asta mi-a amintit de o vreme în care urmăream filmulețe ale unor bărbați despre modul în care au reușit să slăbească. Nu mai rețin exact cum am ajuns acolo, foarte posibil de la un user pe care-l urmăream, însă lăcrimam alături de acești oameni, pe cuvânt de onoare. Unul povestea ceva despre impactul pe care tatăl lui l-a avut asupra alimentației sale și așa prinsă eram de poveste încât am plâns în hohote. Încă puțin și o dădeam în „No, Jose Armando! Por qué?”.
Acum, din clipurile în care fetele mărturiseau cum și-au reparat părul, cum și l-au lăsat să crească lung, șamd. Aurora a reținut două lucruri: 1. trebuie să aibă răbdare 2. trebuie să aibă perie de lemn. Restul chiar nu a mai contat, ascultam ce ascultam și dădeam de peria de lemn. Așa că luni dimineața, m-am decis să nu mă mai duc să mă tund și din banii de tuns să-mi iau perie de lemn. Și-am căutat, am căutat, iar într-un final am găsit la DM. Aveau perii mici de lemn și perii medii de lemn, ca cea pe care mi-am cumpărat-o eu. Prețul, pentru cei interesați, este de 16-22 lei, în funcție de dimensiune. Foarte accesibil. Periile sunt confecționate din lemn de arbore de cauciuc. Ce-am observat la peria din lemn? Că nu ciufulește deloc părul, nu strică buclele și nici forma părului. Că nu zgârie scalpul, dar îl masează cu putere. Mare lucru nu pot să spun că a făcut în aceste câteva zile, însă efectiv devenise o obsesie, așa c-a trebuit să rezolv problema.
Acum aș mai vrea și un pieptene din lemn, am văzut că Larisa Duță, deținătoarea unui păr foarte frumos și sănătos, folosește unul de la The Body Shop (19 lei).
Pe lista necesităților s-a înscris și irigatorul bucal, pe care-l prevesteam, sinceră să fiu. Același stomatogol a mai tras ieri o concluzie conform căreia neapărat trebuie cumpărat și un irigator, pentru că-mi va fi de mare folos și după fixarea aparatului dentar. E adevărat că aceste lucruri costă, dar sunt convinsă că cineva care trece prin aceeași situație și care observă că și după câte 30 de minute petrecute în fiecare dimineață,prânz și seară cu periuța, ața dentară, apa de gură, periuțe interdentare, tartrul tot se depune, înțelege cât de mare e stresul și cât de frustrantă e situația.
După ce folosesc irigatorul, am să-i dau și lui un feedback într-un caleidoscop următor. Abia ce l-am luat.
Am cumpărat gelul de duș de la Nivea, cu aromă de pepene galben, nu pentru că mirosea a pepene ci pentru că avea o aromă estivală. Acasă am descoperit că are și o formulă densă, cremoasă, ce nu usucă pielea. Îmi place să-l folosesc dimineața, mirosul lui mă trimite cu gândul la zile foarte însorite. Voi mai încerca și alte geluri de duș de la Nivea ce au în compoziție uleiuri. Următorul pe listă este cel cu aromă de Frangipani.
Am primit de la Cătălina niște mostre ale gelului de curățare bio cu mentă, pentru ten gras, de la Cattier. L-am folosit în ultimele zile și mai am pentru alte câteva. E un gel de curățare bun, însă e puțin cam agresiv, ca mai toate produsele formulate pentru curățare pielii grase. Dacă-mi plăcea mai mult, l-aș fi cumpărat, căci nu este un produs scump- cca. 30 lei.
Știți ce e batonul ăsta? Ultima șmecherie în materie de batoane pentru slăbit, se pare. Eram în plafar, căutam niște batoane de cereale, când doamna ce vindea mă întreabă în șoaptă: D-alea cu ceai verde? Zic nu, nu, gândindu-mă că mă întreabă dacă vreau vreun ceai antiadipos. Apoi, răscolind prin cutia de batoane, găseasc pe fund chestiile astea cu ceai verde și iau câteva. Pentru că-mi era foarte foame. Niciodată n-am înțeles cum un om poate înlocui o masă cu un batonaș așa sfrijit, dar trecem peste acest lucru. Gustul lor nu e chiar nasol. Parcă ar fi o halva cu cacao. Ceva nici copt, nici prea crud. Ca o prăjitură raw, ca și consistență. Am mâncat două deodată, deci înseamnă că au fost ok.
Comentarii
Îți mulțumesc pentru mențiune și link! Chiar mă gândeam să-ți scriu, în timp ce citeam despre perie, că te-ar putea ajuta și un pieptene din lemn pentru păstrarea buclelor. Diferența între perie și pieptene e că acesta din urmă mai prinde unele fire și le rupe, iar peria nu, plus că peria așază mai bine firele rebele. Mă bucur că ți-ai cumpărat și tu una!
Vreau să îți cer un sfat în privința părului, pentru că am văzut că tu te-ai mai vopsit. Mi-am făcut ombre în urmă cu ceva timp, am tăiat din vârfuri, îl îngrijesc foarte atent, dar când l-am vopsit s-a ars și încă mă lupt cu firele despicate. Nu e ceva evident sau îngrijorător, dar părul meu era fără nicio problemă înainte...Ar trebui să-l tund mai mult sau să am răbdare și să continui cu rutina mea de îngrijire?
Pe mine m-ai facut sa rad cand ai descris episodul cu Yt, nu sa plang :)) Tare insensibila mai sunt :))
Gel de dus cu pepene? Vreeaau. Ador pepenele galben, asa ca o sa caut si eu gelul.
Si noi ne-am luat perie de lemn, dar nu am folosit-o cine stie ce. Avem si pieptene de lemn, super vechi, de la Avon :P Noi nu ne prea pieptanam insa :P
Oricum am citit ca nu e bine sa te piepteni des, ca ti se ingrasa parul mai repede, deci sa nu exagerezi cu peria, da? :)) Glumesc :) Te pup! :*
Batoanele clar nu înlocuiesc o masă, însă am observat că măresc rezistența la efort. Momentan pot alerga o oră fără pauză, iar fără ele trebuie să mă opresc după fiecare 15 minute. Eu consum unul cu o oră înainte să fac sport.
Din experiență îți spun că atunci când decolorezi părul, fie prin vopsea sau decolorant, vârfurile se slăbesc și se rup. Uneori nu se mai despică, ci se rup direct. De reparat nu mai pot fi reparate, este practic imposibil să-l „lipești” la loc, însă dacă efectul nu e vizibil, nu văd de ce ai mai tăia din el. Eu l-am tuns de două ori după ultimele vopsiri și tot a continuat să se degradeze ușor, deci tunsul nu e o soluție decât atunci când forma părului se strică. Eu nu m-aș tunde în locul tău, din ultimele fotografii ale tale mi s-a părut că părul tău arată foarte bine. Un produs de tip leave in, aplicat constant, face vârfurile despicate să devină aproape invizibile în zilele dintre spălări.
Gelul de duș nu prea miroase a pepene, eu îmi imaginam ceva în genul celui vechi de la Avon, acela ce mirosea formidabil, a pepene galben. Avon ar trebui dat în judecată că a scos așa un produs iubit, din catalog.
Nici noi nu le avem cu pieptănatul, tocmai d-aia am zis să trecem pe lemn. Poate așa ne periem mai des. Chestia e că părul meu e ondulat și arăt ca o oaie dacă mă pieptăn cu ceva din plastic sau chiar și cu o perie cu peri naturali. Am una de la Avon, care e de calitate bună, însă mereu mă trezesc cu un look afro după ce o folosesc.
După ce termin, trebuie să vin pe la Brașov. Mai povestim atunci despre subiect.
Te pup!
Îl vizitez și eu în mod frecvent pe dentist în ultima vreme, m-am pricopsit cu o infecție de toată frumusețea la o măsea și se pare că ar fi vorba de un chist. Nici nu știu ce să fac, dacă să continui cu tratamentul (pentru care nu-mi poate garanta că va funcționa) sau s-o scot și să scap de-o grijă. Trebuie să mă gândesc weekend-ul ăsta.
Le-am tot dat și eu târcoale acelor perii de lemn din DM și dacă zici că ești mulțumită de ea, cred că o s-o pun și eu în coș la următoarea vizită! :D
O sa incerc si eu gelul acela de la Nivea pentru ca mirosul de pepene galben mi se pare atat de atragator.Cum gasesc ceva cu pepene cum ma opresc sa ma uit mai cu atentie.Daca spui ca nici nu usuca pielea(parca ai mentionat ceva ca ar contine ulei)atunci este super!
M-ai facut sa zambesc la pasajul cu Jose Armando :))
Te pup!
Te pup!
Da, are și ulei acel gel de duș, sunt mai multe variante cu ulei în compoziție. Sunt și foarte concentrate aceste geluri, am fost impresionată să descopăr că se consumă greu.
Te pup, draga mea!
Marca irigatorului este Dr. Mayer, este modelul WT5000. L-am luat de pe Emag: http://bit.ly/1I4P7Wp. Are o presiune foarte puternică, eu îl folosesc pe treapta 2 (are 4 în total). În timp irigatoarele se mai slăbesc, așa că este indicat să alegem unul cu presiune mare. Cele portabile, de exemplu, se slăbesc rapid și nu mai sunt utile după câteva luni.
Am fost la control la începutul lunii iulie și deși au trecut 3 luni de la ultimul detartraj, nu s-a depus deloc tartru. Comparativ cu perioada februarie-mai, în care mi-am curățat dinții de 3 ori eu zic că e un adevărat progres.
Eu încă nu port aparat, mai am puțin de așteptat după operațiile făcute la gingii, însă mi s-a recomandat dușul bucal pentru că nu reușeam să curăț bine spațiile dintre dinți nici cu ață dentară, nici cu apă de gură. Și având gingiile slăbite, jetul de apă le-a întărit cu timpul, așa cum se aștepta ștomatologul la care merg. El mi-a recomandat ca măcar o dată la 3 zile să pun și puțină apă de gură în apa turnată în capacul irigatorului, pentru a igieniza zonele subgingivale.
Mult succes cu noul aparat dentar, este o investitie buna si o sa treaca si asta. Eu a trebuit sa fac doua extractii sus, ca aveam/am maxilarul mic pentru dintii mei :D Si mi-a fost asa de teama de ele, ca am amanat mult pana m-am hotarat (acum mai multi ani am purtat un aparat fix, fara sa fac extractiile - nici nu am acceptat gandul sa scot doi premolari sanatosi, nici stomatologul meu de atunci nu mi-a explicat prea bine cum vor arata dintii la final... si mi s-au aliniat ei, dar am ramas cu un spatiu foarte mare intre dintii de sus si cei de jos - ocluzia sau muscatura, cum zic stomatologii). Acum am Invisalign, sunt deja la jumatatea tratamentului (care dureaza cam 2 ani) si ma tin de treaba :)
Prin aceeași situație am trecut și eu: două măsele scoase de pe arcada de sus, pentru că am maxilarele mici. Din câte am înțeles de la 12-13 ani nu s-au mai dezvoltat, mie și mulajele mi le-au luat cu ustensile pentru copii. Jos încă nu mi-au scos nimic, însă au spus că ar fi de preferat să scot și de acolo, pentru că dinții se aliniază mai bine dacă sunt spații create între ei. În plus, mușcătura nu e ok nici în cazul meu, ea trebuie corectată. E și de ordin estetic la mine, am dinții de sus mai în față, iar unul dintre ele este strâmb, s-a strâmbat puțin după extracții. Nu se vede din față, doar din profil.
Multă baftă cu aparatul în continuare, sper să ai parte de super rezultate la final!
As vrea sa te intreb daca esti in continuare multumita de irigator, daca s-a mentinut bine. La emag nu mai este, dar din cate-am cautat e un model cu multe review-uri pozitive si cel mai accesibil ca pret dintre cele "smechere" (adica viteze multiple, presiune maxima mare). Ce ma ingrijoreaza putin e ca (inca) n-am gasit capete de schimb pentru el. Tu de unde ai cumparat?
Da, il folosesc in continuare zi de zi, functioneaza ca in prima zi. Sunt foarte multumita de el, presiunea jetului nu s-a slabit nici dupa atatea luni. Are capete de rezerva incluse, cam 8, dintre care 4 standard, identice. Eu nu am schimbat capatul decat o singura data, atunci cand s-a infundat, adica in urma cu cca.2 saptamani. Singurul sau minus e ca-i cam zgomotos, dar probabil toate cele cu rezervor mare de apă sunt așa.
Funcţionează perfect în continuare. Nu s-a slăbit deloc presiunea jetului, în prezent folosesc viteza 1, cea mai slabă pe partea cu aparatul dentar, iar viteza 2 pe interiorul dinţilor. Nu am testat încă vitezele mai puternice, o să o fac pe măsură ce presiunea jetului se va slăbi.
Trimiteți un comentariu