Caleidoscop

foto: Etsy


    Fetelor, sper că ați petrecut frumos de Paște. Eu încă mă resimt după dulciurile cu care m-am răsfățat zilele acestea. Am pregătit tort, ca de obicei. Tortul e specialitatea mea, iar pentru această ocazie am ales să fac unul cu ciocolată, whisky și vișine, un tort Pădurea Neagră în care am înlocuit lichiorul din compoziție. Îmi plac dulciurile cu whisky, mi se pare că au ceva specific sărbătorilor, iar această băutură dă bine alături de ciocolată și fructe ușor acrișoare, precum vișinele ori fructele de pădure. Rețeta o găsiți pe blogul lui Teo. Urmând cu precizie cantitățile veți obține un tort uriaș, de câteva kilograme, potrivit pentru un eveniment cu mai mulți invitați. Pentru un tort mai mic, înjumătățiți cantitățile, înclusiv pentru cele 3 blaturi.
   Pe lângă tort, am avut pe masă multe prăjituri, făcute de Cătălina. Felie de portocală, marchiză de ciocolată și fursecuri cu glazură albă, despre toate o să vă povestească ea pe blog, în caz că sunteți interesate. 


   Nu mai e mult și ne vom putea bucura de zile petrecute în pantaloni scurți. Pentru aceasta trebuie ca picioarele noastre să se afle într-o formă bună, să folosim mai des loțiuni hidratante și să facem mai multă mișcare. Fix de Paștele trecut mi-am comandat o pereche de pantaloni scurți din denim, de la Calvin Klein, de pe Etsy.com și vara trecută nu i-am purtat din pricină că abia mă puteam mișca în ei. Sunt cu o măsură mai mici și trebuie să mai slăbesc pentru a mă bucura de ei, așa că de acum înainte o să încep să am mai mare grijă la ce voi mânca și voi încerca să stau departe de iubitele mele prăjiturele. Pentru asta voi începe să țin un jurnal de dietă. Deși multora acest tip de jurnal li se pare o prostie, pe mine m-a ajutat să slăbesc în jur de 10 kg în urmă cu doi ani, fără a mă înfometa, și consider că unele persoane se descurcă mai bine astfel decât numărându-și caloriile sau căutându-și sprijinul într-un prieten sau într-o comunitate online.



   De la Pinterest citire: masca pentru păr, cu banane și miere. Mie îmi plac mult bananele, cu părere de rău am sacrificat una pentru a-mi face masca, mai ales că era și foarte parfumată și părea tare coaptă și dulce. Din păcate, nu m-am înțeles prea bine cu această mască preparată dintr-o banană și o lingură de miere. Banana s-a clătit foarte greu, ba chiar mi-au rămas câteva bucățele prin păr după clătire, pe care le-am scos cu peria. Am pasat-o cu blenderul însă tot n-am reușit s-o transform într-o pastă uniformă.
   Pe viitor am în plan să încerc și masca cu avocado, vă țin la curent într-unul dintre caleidoscoapele următoare.
   Masca mea preferată rămâne cea cu ou și ulei (măsline, ricin sau cocos), chiar dacă nu miroase la fel de frumos precum una gata preparată.



   Am început să testez pila electronică Velvet Smooth de la Scoll, alături de o cremă intens hidratantă dedicată îngrijirii pielii picioarelor. Pila am folosit-o deja de 3 ori și îmi place, însă trebuie să mai insist puțin în zona degetelor mari. Eu alerg pe vârfuri și din pricina asta cred că acolo am pielea mai îngroșată. Crema poartă denumirea de mască (denumirea oficială în limba română), însă nu se clătește ci se folosește precum o cremă obișnuită. E foarte hrănitoare, ca și restul cremelor Scholl pe care le-am mai încercat de-a lungul vremii.

Comentarii

coco a spus…
normal ca ne intereseaza...la placinte inainte! :)))
Georgiana a spus…
Am incercat si eu masca cu banana si la fel mi s-a parut, prea putin eficienta incat sa merite efortul, mi-a luat 2 ore sa o curat si n-am avut alta bucurie decat cea olfactiva.
Te pup, Aurora!
Ella a spus…
Ce bine sună tortul pe care l-ai pregătit! Bine că nu ne-ai arătat și poză, că muream de poftă apoi. :))
Am început și eu să testez pila și sunt foarte mulțumită de ea.
Pupici
Toma Aurora a spus…
Mihaela, n-am făcut poze. Secțiunea oricum nu arăta prea bine. Tortul fiind foarte, foarte înalt, s-a tăiat greu în felii subțiri. Însă a fost cel mai bun tort făcut de mine vreodată.
Pila aceasta am înțeles că e mult mai eficientă decât varianta cu piatră fină, care nu îndepărta prea bine pielea îngroșată.
Te pup cu drag!
Toma Aurora a spus…
Georgiana, măcar am testat-o. Știm că nu ne place și nu o mai facem pe viitor :D. Sunt curioasă dacă cea cu avocado se va clăti mai ușor.
Te pup și eu!
Toma Aurora a spus…
Coco, categoric! :D
Unknown a spus…
Ai avut niste sarbatori minunate !Abia astept si eu vremea buna, sa imi scot blugii scurti de la naftalina!
Pupici
ilda76 a spus…
Hahaaa, uitasem ca am incercat si eu masca asta cu banana (era sa scriu "babana" :P) si miere! Dar numai pe ten - aratam... really horror! :))
Am ratat (prin neglijenta, nu altfel) aceasta campanie Scholl si tare as fi dorit sa testez pila asta! Iti doresc spor si rezultate care sa te bucure! :)
N-am tinut dieta nicicand, nici jurnal de dieta; daca s-ar impune, chiar nu stiu ce m-as face! Mare pacoste slabiciunea asta pentru dulciuri!

Pup, draga mea Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
Alina a spus…
eu n-am mancat asa multe dulciuri de sarbatorile astea, dar e si adevarat ca intentionat n-am avut prea multe :)).

si mie mi-ar veni greu sa sacrific o banana pentru ritualuri cosmetice. parca tot mai bine ii sade in burtica :)).
Toma Aurora a spus…
Ilda, și măștile cu fructe roșii arată horror pe față. Îmi amintesc de una cu zmeură cu care am înspăimântat ceva lume :)).
Eu jurnalul îl țin pentru a nu cădea în extreme. Îmi e teamă să nu încep să sar peste mese, căci am astfel de apucături. Dulciuri mănânc în continuare, dar numai la micul dejun. Și am renunțat la sport, mă limitez doar la alergat. Încerc să scap de masa musculară. Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am săturat de ea până peste cap. Rău fără ea, rău cu ea.
Te pup, Ilduța!
Toma Aurora a spus…
Sorana, suntem pe aceeași lungime de undă! Nu mai avem mult de așteptat, acum vine luna mai!
Anonim a spus…
Am gasit un video pe you tube si acolo se zice ca nu trebuie mancat nimic solid intre 6 seara si 12 ziua pt ca atunci corpul se detoxifica, in acea perioada trebuie doar lichide si ar trebui mancat mancaruri indicate grupei de sange. Am inceput sa mananc asa doar ca mananc de la 12 la 7 si trebuie sa imi fac o lista de mancaruri care trebuie sa le evit pt grupa mea de sange. Nu pot sa zic nimic momentan dar pe termen lung cred ca va da rezultate bune. Poti cauta pe you tube THE DIET MYTH :) Im plac si mie dulciurile dar incerc sa ma limitez la o prajitura gatita o data pe saptamana, si ciocolata cu 75 % cacao asa ca sa imi fac pofta :) Este greu stiu, chestia este cu cat scazi dulciurile cu atat scade pofta, zaharul este chiar un drog.
La mastile de par si eu iubesc galbenusul de ou si uleiul de masline si ricin, dau cele mai bune rezultate .
Pila electronica pare promitatoare pacat ca este destul de scumpa, eu am o crema de calcaie f buna de la plafar care inmoaie si catifeleaza pielea.
elizabeth a spus…
Am si eu pantalonasi ca ai tai! :3
Toma Aurora a spus…
Elizabeth, să-i porți cu drag! :D
Toma Aurora a spus…
Corina, foarte interesant ce spui, însă eu mănânc cereale în fiecare dimineață. Nu pot renunța la ele. Prin urmare, nu aș putea mânca doar alimente lichide până în ora 12. Seara da, de obicei mânânc un iaurt seara sau beau un suc de fructe/legume. Îmi e foarte greu cu dulciurile, am 3 iepurași de ciocolată rămași de la Paște și mă uit la ei ca la soare. Sunt perfect de acord cu tine, zahărul este fix precum un drog, perioada în care limitezi consumul de dulciuri sau le scoți din dietă e precum un sevraj.
Pila am văzut că are un preț între 90 și 140 lei, însă cea la 90 este aceea cu piatra fină- varianta clasică. Mi se pare utilă doar pentru cine are bătături serioase. Dacă aceastea lipsesc, atunci o cremă bună poate rezolva problema pielii ușor uscate de pe tălpi.
Toma Aurora a spus…
Alina, dacă nu iei/faci, atunci clar nu are ce să te tenteze. Cred că noi din pricina asta am pregătit atâtea. Și acum mai avem, dacă mă crezi :D.