Folosesc ulei de ricin de multă vreme pentru întreținerea genelor și a sprâncenelor. Îl aplic direct cu degetele pe zona din jurul ochilor, masând ușor. Nu am observat o îndesire spectaculoasă, însă genele și sprâncenele arată bine, pot ieși oricând cu ele nefardate fără să se vadă vreo diferență notabilă între ele naturale vs. acoperite de fard/rimel. Sprâncenele le-am avut o perioadă foarte subțiri, momentan arată ca în adolescență, doar ce smulg, o dată la 2-3 săptămâni, câteva fire ce cresc dezordonat ici-colo.
De două luni de zile am început să folosesc ulei de ricin pe păr, aplicat pe scalp, dar și pe lungime. După mine e mult mai hidratant decât uleiul de cocos ori cel de măsline, lasă părul lucios, chiar dacă acesta este decolorat/vopsit. De asemenea, am observat că părul crește mai repede de când îl folosesc și nu se mai deteriorează la vârfuri.
Partea proastă a acestui ulei este că are o consistență densă, e vâscos și se masează greu pe piele și pe păr. În trecut foloseam o cantitate mare pentru a acoperi întreg scalpul, deși știam că sunt suficiente câteva picături pentru a asigura o hidratare optimă. Însă îmi era imposibil să întind uniform acele picături. Așa că am pus în practică un truc folosit de alte persoane, găsit pe un forum: amestec o parte de ulei de ricin cu o parte ulei de măsline/cocos. În acest fel, aplicarea devine joacă de copil, iar dacă încălzesc puțin amestecul de uleiuri (nu la microunde, ci într-un vas cu apă fierbinte), cu atât mai simplă devine treaba.
Folosesc o linguriță din acest amestec pentru scalp și o altă linguriță pentru lungimea părului. Las amestecul să acționeze peste noapte și spăl părul a doua zi. Pentru moment îmi aplic această mască de două ori pe săptămână: miercuri și sâmbătă. Este recomandat să șamponați de două ori, însă am observat că uleiul se duce din păr și după o singură șamponare, cu condiția să lăsăm spuma șamponului să acționeze câteva minute înainte de a o clăti cu apă curată.
Uleiul de ricin este foarte ieftin, eu am plătit 12 lei pe o sticlă de 200 ml într-un magazin plafar, iar recent mi-am comandat de pe Iherb.com o sticlă mai mare, de aproape 500 ml pentru care am plătit în jur de 25 lei. Eu îl consider o variantă ieftină pentru a reda strălucirea firului de păr deteriorat sau tratat chimic și pentru a preveni despicarea vârfurilor de păr. Măștile din comerț nu dau aceleași rezultate, eu am un mic arsenal de produse profesionale Chi și Wella care nu mi-a rezolvat problemele legate de aspectul părului. Le-am pus deoparte, le-am înlocuit cu șampon și balsam Ultra Doux de la Garnier și cu acest amestec de uleiuri, iar rezultatele sunt mult mai bune în cazul acestei variante low cost.
Amestecul de uleiuri poate fi folosit și pentru demachierea ochilor. O dată amestecat cu ulei de ricin, uleiul de cocos nu se mai solidifică, rămâne lichid, așa că poate fi turnat cu ușurință pe o dischetă demachiantă. Rezultat: ochi perfect curățațați de machiaj+piele din jur hidratată.
P.S: În cazul în care purtați culori vii la păr, tratamentul s-ar putea să vă estompeze mult rezultatul de după vopsire. Uleiul de măsline e folosit de multe femei pentru a scoate vopseaua din păr, iar dacă este cald cu atât mai repede ajută la îndepărtarea culorii. Evident, regula nu se aplică pentru părul colorat în nuanțe mai deschise decât cea naturală, deoarece, în astfel de cazuri, podoaba capilară este mai mult ori mai puțin decolorată iar efectul este permanent.
Uleiul de măsline poate fi utilizat inclusiv pentru a îndepărta/estompa henna, iar un articol cu fotografii concludente puteți citi pe SilknStone.com.
Comentarii
Este super bun uleiul!
Trimiteți un comentariu