Obsesia zilei: Ombre hair




   Cum stați cu pregătirile pentru masa de Paște? La noi a fost concurs care face cea mai cea prăjitură. Am pierdut, limitându-mă la un tort uriaș, numai din cremă și pișcoturi, un diplomat de numai 15 minute de stres culinar, în timp ce sora mea a depășit orice limită cu niște prăjituri fancy, cu marțipan, budincă cu vin, fructe de pădure și alte chestii magice, marca Laura Sava. Probabil o să se laude pe blog cu ele, mai ales că a primit și cereri de face și porții extra, pentru alte persoane.
   Apoi m-am plimbat puțin prin ploaia asta nesfârșită și-n timp ce mergeam mă gândeam, printre altele, la culoarea părului. Mai exact, c-am ajuns la nuanța dorită și că tare m-aș bucura să nu-l mai vopsesc pe viitor și să-l las așa cum e acum, decolorat foarte puțin la vârfuri. Un fel de ombre, dar nu chiar așa de deschis ca al Jessicăi Parker, ci mai închis, potrivit nuanței părului meu. Și mi-am dat seama de greșeala pe care o mai făceam când mă lua dragul de ombre. Și anume că-mi decoloram numai vârfurile și uitam să decolorez măcar 2 șuvițe față, eu având mai tot timpul un fel de breton lung. Din pricina faptului că uitam să-mi decolorez și șuvițele acestea, după 2-3 săptămâni de purtat ombre, aveam impresia că părul pare mai scurt, ca și cum ar fi tăiat cu barda la vârfuri. Și imediat mă vopseam!
 
   Ombre hair mi-am făcut și cu pudră decolorantă, dar nu recomand nimănui metoda, mai ales dacă părul e subțire, fin. Eu am ajuns, de fiecare dată, să-mi tai vârfurile decolorate, acestea devenind uscate ca niște paie. Cea mai bună și ieftină variantă pentru mine a fost vopseaua de la Garnier, ce deschide părul cu până la 4 tonuri.

   Decolorează părul fără a-l deteriora foarte tare și nu-l face portocaliu. Eu îmi prind părul în două codițe și aplic vopseaua pe lungimea șuvițelor prinse în codițe, de la burețel în jos. Astfel, efectul e mai dezordonat și decolorarea nu se vede clar, ca o tăietură. Și, evident, caut că nu uit de cele două șuvițe din față, pe care le vopsesc de la rădăcină până la vârfuri. Las 25-30 minute să acționeze și apoi clătesc părul.
  Ombre hair mi se pare mult mai ușor de purtat decât părul vopsit în mod clasic. Eu l-am purtat uneori și 4-5 luni la rând, retușând doar șuvițele din față ). În plus, reprezintă un colac de salvare pentru fetele care nu vor să-și taie din păr,căci vârfurile deteriorate nu mai sunt așa vizibile. E adevărat că aspectul său nu-i foarte ordonat, pare adesea neîngrijit, dar și părul vopsit clasic îți pierde din frumusețe după ce culoarea începe să se estompeze.
   De asemenea, vara, parul vopsit ombre arată mai spectaculos, pentru că șuvițele se mai deschid de la soare. Dacă petreci mult timp la mare, atunci efectele vor fi și mai și. Eu niciodată n-am avut părul mai frumos ca atunci când mergeam la plajă! Vă pun o poză de atunci mai jos. Momentan este puțin mai închis și mai scurt în partea din față, dar sper să se mai decoloreze în zilele următoare, când voi sta la soare și-l voi umezi din când în când, pentru ca decolorarea naturală să fie accelerată.


  Într-un final, e o variantă magică pentru brunetele care se vor blonde, dar care nu arată prea extraordinar cu păr complet blond. Ombre hair le satisface pe jumătate, fără a le lăsa să arate ridicol.  Dintre vedetele care poartă pletele decolorate la vârfuri, preferatele mele sunt, după Sarah Jessica Parker:


Jessica Biel

Sandra Bullock
Lily Aldridge

Rihanna (în cea mai bună perioadă a ei, după mine)

Miley Cyrus 


   Și, evident, regina Ombre-ului, modelul Erin Wasson, cea care a fost numită mama acestui trend!



Comentarii

Vision By Mila a spus…
Pai si o poza cu tine nu vedem?
M and M a spus…
Mi-a fost de mare ajutor postarea ! Sigur o s-o citesc si pe viitor cand ma hotarasc sa imi fac ombre.
Am incercat acum cateva saptamana cu un kit de la L'oreal dar nu mi-a iesit:(. Acum chiar simt nevoia sa imi deschid putin culoarea parului pentru ca m-am saturat de negru.
Te pup draga mea ! Paste fericit va doresc si astept poze cu prajiturile !:*
Toma Aurora a spus…
Mila, am pus acum una de anul trecut, atunci când am purtat ombre toată vara. Cam așa arată și în prezent, numai că în față e mai scurt, până la bărbie.
Toma Aurora a spus…
M&M, mă tenta și pe mine kitul, dar nu știu exact ce variantă să aleg și dacă tot m-am înțeles mereu bine cu Garnier, am zis că n-ar avea rost să încerc altceva. Eu sper să-ți iasă așa cum vrei, iar dacă-ți dorești un efect mai intens, poți alege varianta Garnier ce deschide părul cu până la 6 tonuri. E la fel de blândă.
Unknown a spus…
si eu sunt de parere ca atunci a fost cea mai buna perioada a Rihannei, cand a aparut cu rochia aceea rosie de am suspinat o saptamana!<3 te pup si sa ai un Paste fericit!:*:*:*
Anonim a spus…
Si pe mine ma tenteaza rau. Mi-as face si eu macar cateva suvite, dar poate la vara desi a inceput sa ma incante cam tare ideea si nu cred ca voi mai avea rabdare. :)
ilda76 a spus…
Da, e bine zis "cea mai buna perioada a Rihannei"!!!
Toate alegerile inspirationale sunt bune, dar mie mi-au ramas ochii la pletele Jessicai Biel, intrebandu-ma: Ce-ar fi daca...No, no, no, forget about it!!! Arat ca Muma Padurii insasi cu un strop de blond in par! :P

Te pupacesc!
Ilda
Lavender Thoughts
Unknown a spus…
Si eu sunt obsedata de ombre,inca de cand a aparut...Eu am parul cret si arata foarte bine si pe parul cret,dar coafeza mi-a spus candva ca deschisul varfurilor e cam neindicat la un par uscat cum e al meu asa ca nu am continuat...dar inca se vede fain si ador ombre in continuare.Paste fericit!
Unknown a spus…
Eu cu ombre mi-am salvat parul. Pur si simplu nu l-am mai vopsit :)) Am 3 nuante de blond destul de bine armonizate..la radacina parul meu natural (in iulie 2013 ultima vopsire) apoi parul vopsit de 2 -3 ori(echivalentul a aproximativ 12 luni) si apoi ceva mult mai blond din perioada "blond la 2 -3 saptamani":))
Alina a spus…
am vazut ca a scris sora ta despre experientele ei culinare, dar poze cu produsul finit nu ne-a pus :). cred ca-i mai bine, ca muream de pofta :)).

pe mine nu m-a atras ombre pana acum 3 zile! :)) si acum ma gandesc daca sa ma incumet ori ba...
Dorina a spus…
Hristos a Inviat!
Abia astept sa vad prajiturile voastre, cred ca au fost extraordinare! <3
Si eu vreau vara asta sa-mi fac ombre, dar nu stiu daca o sa am curaj :P
Unknown a spus…
Nu te supara dar ai tenul mult prea inchis pentru a purta ombre. Mie imi place stilul asta pe fetele care au tenul deschos spre mediu...Un ombre mai putin vizibil, asa natural. In prima poza ai tenul MULT prea inchis pentru orice culoare de par deschisa , parearea mea ( de amatoare) este ca stilul ombre nu ti se potriveste.
Toma Aurora a spus…
Loredana, de ce să mă supăr? :)
Acolo eram și bronzată, dar oricum pielea mea era în mod natural mai închisă decât cea a părului decolorat la vârfuri. Știu că e un contrast care multora nu le place, mie multe persoane îmi zic că-mi stă mai bine cu părul mai închis, dar nu mă simt deloc bine cu el brunet.
Toma Aurora a spus…
Adevărat a înviat!
Dorina, s-a și mâncat tortul, îți dai seama ce bătaie a fost pe el :))
Toma Aurora a spus…
Alina, cred că o să pună poze pe viitor. Nu știu dacă a făcut poze, eu una mi-am fotografiat tortul, am scăpat. :D
Toma Aurora a spus…
Iulia, eu de la revelion încoace m-am vopsit de cel puțin 10 ori (printre care și 2 decolorări), deci mi s-a acrit de la atâta vopsire. Mi se pare cel mai bun mod de a renunța la colorare, plus că așa mă pot orienta și cât mi-a crescut părul!
Toma Aurora a spus…
Camelia, nici eu n-am să-l mai decolorez la vârfuri, am să-l las așa cum e acum, căci ombre se păstrează în păr, nu se duce precum vopseaua. Sărbători fericite în continuare!
Toma Aurora a spus…
Prietena mea cea mai bună din liceu o adora în varianta veche. Acum, dacă-i zic de Rihanna, nu mai recunoaște. Adevărul este că și azi e o artistă frumoasă, dar atunci era mult mai drăguță!
Toma Aurora a spus…
Ha! Cam așa am început și eu. Ziceam că aștept până la vară și apoi m-am trezit cu vopseaua în mână :D.
Toma Aurora a spus…
Hai tu, Ilda! Nu te-aș vedea cu ombre, te știu de prea mult timp cu părul închis și mi-ar lua ceva timp să mă obișnuiesc cu tine altfel. Și Alexandru, sigur ar zice că nu e o idee bună și că nu trebuie să mai citești blogurile! :D
Miu Miu a spus…
Si eu ma gandesc la un ombre, mi-ai ghicit gandurile, numai ca nu pot o data sa ma hotarasc si sa merg sa ma fac, tot in dubii sunt...

Ce frumoasa e Riri in poza de aici, iar tie iti sta cel mai bine cu ombre, stii ca ti-am mai zis.

Pup

http://miu-miu.ro/
Toma Aurora a spus…
Andreea, la asta mă refeream când am răspuns comentariului de mai sus. Unii zic că-mi stă mai bine cu părul mai deschis, alții că par țigancă de-a dreptul cu el închis la culoare. Acum, depinde de fiecare om în parte. :)
Riri e frumoasă și-acum dar atunci era feminină, delicată ca o floare.
Dia a spus…
Buna Aurora,
Ma tenteaza si pe mine ombre :)
Parul meu e mediu-lung (mai jos de umeri), e nevopsit (natural) si e saten inchis...ca sa nu mai zic ca am firul subtire si se ingrasa destul de repede; iar tenul meu, ca si la tine, e usor mai inchis (adica, daca stau la soare imediat devin ciocolatie :) ).
Cochetam cu ideea de a-l suvita, insa vopsirea ombre mi se pare mai potrivita si ma incanta vizual mai mult (la altii, evident).
Doream sa te intreb, poate e deplasata sau stupida intrebarea mea, cat de sus prindeai coditele (sub ureche, la mijlocul capului-in dreptul urechilor sau deasupra urechilor...) ca si pozitie?
Ma gandesc, ca in functie de pozitionarea coditelor depinde si de cat de sus incepe efectul ombre...
Multumesc,Diana
Toma Aurora a spus…
Bună, Diana! Și-al meu e tot subțire și se îngrașă a doua zi după spălare :( Eu îmi prind codițele sub ureche, mai jos, iar lungime părului meu se oprește undeva deasupra sânilor. Eu am fost făcută și șuvițe, dar nu m-a prins prea bine datorită tunsorii părului, în trepte.