Favoritele lunii iunie



   Prima lună a verii se apropie rapid de final.
   M-am întors mai ceva ca o oaie rătăcită la secțiunea dedicată favoritelor lunii proaspăt încheiate. Am tot sărit peste acest gen de postare datorită faptului că nu aveam suficiente produse noi despre care să vorbesc. Încă lucrez la acest aspect, așteptând să consum dintre cosmeticele deja începute, multe dintre ele fiind deja pe ducă.
   Voi începe nu cu produse de îngrijire, ci cu minunatele fructe roșii de care am făcut abuz în ultimele două săptămâni. Coacăzele roșii, zmeurele, murele, fructele de pădure mai exact, sunt favoritele mele. Deși am ditamai cireșul în curte și o mică grădiniță de căpșunele, dacă m-am atins de 2-3 ori de ele în acest an. De câțiva ani am făcut acestă pasiune pentru tot ce e sălbatic, pornind de la fructe la ciupercile de pădure și sfârșind cu peștii prinși pe râu (singurii care îmi plac, carnea de pește fiind un aliment pe care nu l-am cumpărat niciodată din supermarket și nu l-am comandat niciodată într-un restaurant).


  Tot în aceste ultime două săptămâni am slăbit 5 kilograme. N-a fost greu, n-am ținut dietă, doar mi-am schimbat orarul meselor. Am păstrat un regim de minim 2000 de calorii și am evitat să mănânc după orele 5-6. În fiecare seară am făcut un regim scurt de sport, de 10 minute (8 pentru picioare-programul pe care vi l-am arătat într-o postare recentă și 2 pentru abdoment- mai exact, două minute de foarfecă pentru picioare, cu abdomenul încordat), de două ori pe zi. Eu sunt destul de paralelă cu sportul, nu mă dau în vând după exercițiile foarte solicitante. De curând am încercat și Insanity Workout, am rezistat 38 de minute. A doua zi am văzut pe abdomen niște umflături mici, semn că un început de pachețele își arătase capul. Speriată, am stat mai toată ziua în pat, așteptând să se relaxeze mușchii și să-mi simt abdomenul perfect neted. Nu-mi plac mușchii evidențiați la femei, nu mi se par estetici și am observat că îngroașă optic talia. Eu îmi doresc un abdomen plat, așa că plat să fie!
   Dacă pentru abdomen n-am avut prea mult de lucrat, dată fiind conformația corpului meu, coapsele îmi dau în continuare dureri de cap și trebuie să mai insist asupra lor cu masaj, puțin sport și încă 2-3 kilograme condamnate pieirii. Nu de alta, dar mai sunt 2 săptămâni până la vacanță și trebuie să arăt ca o supereroină în costumul meu de baie cu supereroi :D.

   În plus, am băut multă apă și-am luat în mod constant: aspirină Hofigal (excelentă pentru combaterea febrei musculare, fiind un antiinflamator eficient), vitamina C (indiferent de câte fructe și legume am mâncat, n-am atins în nicio zi nici măcar 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C doar prin alimentație. E drept că nici n-am stat toată ziua cu salatele pe masă și-am mâncat mai mult mâncăruri gătite), larvalbină ( o iau pentru întărirea sistemului imunitar. Cu schimbările astea dese de temperatură mi-a fost teamă să nu mă trezesc cu vreo răceală).


   Trec rapid în revistă cosmeticele favorite ale lunii iunie: mascara 360 grade Yves Rocher- unul dintre puținele produse de acest gen care mi-au plăcut de la acest brand, alături de varianta Sexy Pulp; nu excelează, dar este ok; pudră strălucitoare Grace- un produs de machiaj deosebit, care iluminează discret tenul, fiind potrivit atât pentru iluminarea pomeților dar și pentru aplicarea pe întregul chip; tuș cremă Calvin Klein- după o experiență mai puțin plăcută cu tușurile ELF (ultimul cumpărat) și MUA care s-au întărit în 2 săptămâni de la desfacere, varianta CK m-a surprins în mod plăcut fiind intensă și rezistentă pe pleoape; Missha BB Cream- folosit pe post de fond de ten asigură o bună acoperire, de durată; nuanța 23 îmi este deschisă, însă am o pudră de față închisă cu care remediez rapid acestă problemă.

   
   Produsul favorit pentru îngrijirea corpului a fost și este untul de cacao Apimond, pe care îl încălzesc la bain-marie ori cu foehnul atunci când mă grăbesc și n-am tip de masat și topit între palme. Pentru ten am folosit în fiecare seară, de ceva vreme, serul cu venin de albine. Am ajuns la jumătatea flaconului, iar în viitorul apropiat o să-i fac o prezentare detaliată. Iar pentru păr am încercat două produse noi care mi-au plăcut: mască pentru îndreptarea părului și balsam pentru păr vopsit, ambele de la Wella Professionals. Mi-au plăcut amândouă, însă masca mi se pare mult mai hidratantă, la fel de bună ca varianta pentru păr vopsit pe care am folosit-o vara trecută. Momentan părul meu trece prin momente grele în ceea ce privește lungimea, după ce mi-am tăiat breton în luna mai, iar apoi am fost nevoită să mă tund iar în trepte pentru a-l face pierdut în restul părului. Visul meu de a avea tot părul egal ca lungime s-a spulberat și pentru anul 2013...

Comentarii

Dea a spus…
buna! nu vreau sa iti tai elanul, dar in primele saptamani (mai ales daca este vorba de cifre asa mari) kg pierdute nu sunt altceva decat.. apa:D mai ales, intelegand din postarea ta ca tu nici nu ai probleme cu greutatea, de obicei persoanele supraponderale reusesc sa slabeasca atat de mult in asa putin timp, tocmai pt ca au mai multa apa de eliminat. apoi, 2000 de kcalorii este normalul pentru femei, 2200-2500 pentru barbati, astfel ca pt a slabi, orice femeie ar trebui sa ingereze max 1700-1500 ca sa slabeasca (daca te bazezi pe o dieta hipocalorica).sportul seara nu prea da rezultate, cel mai bine e sa faci pe stomacul gol, insa daca nu ai cum bineinteles ca e binevenit si seara (eu tot seara fac), dar 10 minute nu vor fi suficiente (asta depinzand oricum si de cat de activa esti pe parcursul zilei). sper ca te-am putut ajuta, si ca nu te-ai suparat pentru micile sfaturi, desi nu ni le-ai cerut :)

http://jolie-creativity.blogspot.ro/
Mara a spus…
si eu trebuie sa ma apuc de slabit, ma bucur sa vad ca ai avut rezultate fara prea mult sport :))
Unknown a spus…
Cât de simpatic e castronul + mi-ai făcut poftă de fructe de pădure.
De Insanity am auzit și eu recent și chiar am făcut rost de prima parte a antrenamentului, dar nu mi-a prea plăcut de prima dată...simțeam că îmi paralizează picioarele :)) Nici eu nu sunt sportivă, nici mișcarea de acest tip nu îmi place. Mi-ar fi drag să merg la yoga și kambo jambo, dar în orășelul meu nici vorbă de așa ceva.
Felicitări pentru kilogramele date jos !
Toma Aurora a spus…
Dea, mulțumesc pentru informații! N-am de ce să mă supăr, ai comentat la subiect!
Mă gândesc că am slăbit așa rapid și din cauză că niciodată nu am ținut o dietă și pentru că mâncam de obicei foarte mult în a doua parte a zilei (săream peste micul dejul și o țineam într-un mâncat de la 4 până la miezul nopții). În primele zile am slăbit foarte rapid, dar mi se făcea și foarte foame. Primul meu gând dimineața era să mănânc cât mai mult și măcar acum am devenit dependentă de micul dejun, peste care am sărit mulți ani, cu mici excepții.
Cu sportul nu mă împac prea bine, nici nu vreau să-mi imaginez în ce mod fac exercițiile :)). O să rețin treaba cu sportul pe stomacul gol, cred că mi-aș putea face timp dimineața pentru câteva minute de exerciții.
Voi adăuga blogul tău în listă! Mulțumesc încă o dată!
Toma Aurora a spus…
Mara, eu sunt și foarte mâncăcioasă de fel. Cine mă cunoaște știe că aș putea concura cu doi bărbați la o masă și mai mult ca sigur aș mânca mai mult ca ei doi la un loc :)).
Toma Aurora a spus…
Larisa, eu am găsit pe Youtube mai multe filmulețe postate de persoane care execută zilnic mișcările din acest program. Mi se pare destul de solicitant și nu mă miră că cei care îl practică sunt plini de mușchi, inclusiv femeile.
Yoga mi-ar fi plăcut și mie să fac, ori pilates. Poate ne facem singure câte un program, din ce mai găsim pe Youtube ori pe Google :D.
Anonim a spus…
Cand vad zmeura innebunesc! Cred ca este singurul fruct pe care l-as putea consuma in cantitati industriale fara sa mi se faca rau :))
Felicitari pentru cele 5 kg!Oricum arati ca o super zeita cu tenul si corpul acela,ce mai vrei??
coco a spus…
pudra stralucitoare cred ca mi-ar placea tare mult !
Anonim a spus…
Felicitari pentru initiativa de a manca organizat si de a manca natural !:D Oricum , mie mi se pare ca arati absolut superb. Ma uit la pozele tale si parca ma apuca un oftat , zau ...

Pupici multi,
Maria:*
Dea a spus…
wow, sincer nu ma asteptam la asta! :D ma bucur foarte tare ca nu te-ai suparat >:D< multa lume nu prea apreciaza sfaturile sincere, mai ales daca nu li s-au cerut, si chiar ma simteam cam guilty ca mi-am dat cu parerea aiurea, dar daca zici ca nu a fost asa, inca o data, chiar ma bucur! :D ceva ce am uitat sa-ti spun e ca iti urez mult succes in infrangerea acelor cateva kg, consider ca atunci cand vrei sa slabesti putin, e cel mai greu! asa ca keep up the good work! :*
Carmen T a spus…
De unde ai cumparat produsele Wella? Te intreb pt ca,dupa ambalaj,sunt din colectia mai veche(intre timp Wella a schimbat ambalajele si a umblat si la formulele produselor,care nu imi mai plac la fel de mult ca alea "vechi")
Toma Aurora a spus…
Carmen, de pe Strawberrynet. Momentan câteva sunt etichetate și cu data producerii. Acelea au trecut de cele 36 de luni de valabilitate aproximate. Celelalte sunt în perfectă regulă (mai toate, dealtfel).Dacă nu au data fabricației publicată atunci sunt în termenul estimat. Eu am am avut masca pentru păr vopsit în varianta nouă, cu ambalaje colorate, dar am observat că cea veche este întredevăr mai bună, mai densă și mai hidratantă.
Toma Aurora a spus…
Maia, mie-mi place pentru că nu e prea dulce și nici extrem de aromată ca și gust. Nu te poți plictisi de ea :D!
Mulțumesc pentru complimente, dar mai e de lucrat! Te-am pupat!
Toma Aurora a spus…
Coco, este potrivită pentru orice nuanță a pielii, fiind aproape translucidă! Pup!
Toma Aurora a spus…
Maria, poate că în poze nu se vede dar mai am ceva celulită de îndepărtat de pe coapse. Greu se văd rezultate în acele zone, cel puțin în cazul meu :(
Te-am pupat!:*
Enchainted a spus…
Felicitări pentru kg pierdute! Și eu am de dat jos o grăbadă după sarcină și mi-a plăcut programul de antrenament pe care l-ai adăugat pe blog acum ceva timp.
Gel liner de la MUA am luat și eu și după prima folosire a devenit așa de tare că nu știu ce să-i mai fac să-l mai pot folosi. Am încercat să-l combin cu cremă de față, dar tot nu a revenit la consistența inițială. Ai ceva sfaturi în privința aceasta?
Unknown a spus…
De unde ti-ai luat tu gelul CK si cat a costat? :x Daca vrei poti trece si pe blogul meu?;;) tocmai am postat si eu favoritele lunii iunie :D http://beauty-makeup-hobbies.blogspot.ro/2013/06/favoritele-lunii-iunie.html
Toma Aurora a spus…
Madalina, l-am primit cadou la o comandă de pe Strawberrynet. A fost o ofertă până pe 9 iunie în care se oferea cadou. Promit să trec și pe blogul tău și-l voi adăuga și-n lista publică. :)
Toma Aurora a spus…
Ioana, tocmai că nici eu n-am reușit să-l resuscitez. Și cu cel de la ELF am pățit așa, deși primul flacon comandat de la acest brand mi-a fost foarte pe plac și păstrându-se cremos timp de 12 luni. Am încercat să le introduc în apă fierbine, dar nu s-au înmuiat deloc, deși acest truc a funcționat în alte cazuri personale. :(
Adryacola a spus…
Ce bol draguuut!

http://walkwithad.wordpress.com