Review: Laneige Snow BB Cream SPF41


    Laneige Snow BB Cream este primul produs de tip blemish balm pe care l-am achiziționat până în momentul prezent. Febra BB-cream-urilor a început acum 5-6 ani în Asia, iar fenomenul s-a extins în tot globul cu rapiditate. Mai mult decât fondul de ten clasic, cremele BB promiteau un ten cu aspect natural și o acoperire a petelor lăsate de acnee. Tenul asiaticilor, aparent perfect, cu aspect siliconat, neted și luminos, este deseori afectat de erupții ce lasă pete și semne vizibile pe piele. Pentru cei ce se confruntă cu astfel de probleme, bărbați ori femei, s-a inventat BB cream-ul!

  Discuții aprige au fost stârnite pornind de la reproducerea cremelor corectoare asiatice de către brandurile europene. Mulți au fost cei care au contestat rolul celor din urmă, clasificându-le doar un alt tip de fond de ten, nicidecum un BB-cream. Majoritatea vocilor au recomandat ferm variantele asitice ca fiind net superioare și având o rezistență de fier în comparație cu cele europene. Eu n-am testat nimic de proveniență europeană, dar din ce-am citit pe alte bloguri un BB-cream produs de Garnier, spre exemplu, deși are o acoperire ok, nu rezistă decât câteva ore pe tenul normal. 


  Așteptările mele în cazul acestui produs au fost mari, mai ales datorită prețului ridicat (rpr: 49$- 160lei/ preț redus cu cca.50% pe Strawberrynet) și datorită unor postări pozitive legate de cest produs în blogosfera internațională. Produs în Coreea, fluidul corector vine în două sortimente: 1- cu sclipici, fără putere de acoperire 2- cu aspect natural și putere de camuflare. Așadar nu există mai multe nuanțe disponibile, doar una singură pentru iluminare și alta pentru acoperire. Eu am ales varianta numărul 2, cea pentru camuflarea imperfecțiunilor.

   Nunața se potrivește tuturor culorilor de piele, cu excepția celei foarte închise. Cum sunt bronzată de-a binelea, culoarea produsului îmi este puțin deschisă. Pentru nuanța obișnuită a tenului meu ar fi fost însă perfectă. Majoritatea BB cream-urilor asiatice sunt disponibile în una-două nuanțe, însă acestea au putere de adjustare în funcție de culorea naturală a pielii.



   Puterea de acoperire este medie, puterea de uniformizare a culorii pielii este
incredibilă . Dar cel mai mult am apreciat rezistența sa  (faptul că de dimineața până seara nu-și schimbă deloc aspectul), senzația de ten neîncărcat, neted, pe care o lasă.
   Aspectul pe piele după aplicare este cel din fotografia de mai jos. Acesta nu se modifică după câteva minute de la aplicare, precum în cazul produselor bb europene, ce-s uleioase în primele 5-10 minute de la aplicare (conform spuselor celor care le-au testat). Numai culoarea este mai deschisă la început, iar după 2 minute se estompează și se adaptează nuanței pielii.

                                                  Laneige Snow BBcream
                                                + pudră Korres Multivitamin (nuanța 3)

   Pentru că nuanța îmi e deschisă pentru moment, aplic puțină pudră pe deasupra. Ce-mi place este faptul că pudra nu-i strică aspectul, ci doar îi modifică culoarea. Unele persoane obișnuiesc să aplice fond de ten peste BB cream, pentru a ajunge la o culoare mai închisă, dar sunt de părere că acoperirea sa e mai mult decât decentă și n-aș risca să-i stric rezistența pe piele amestecându-l cu fondul de ten.
Din ce-am văzut eu pe Youtube, multe persone recomndă doar pudra aplicată pe deasupra, pentru a evita încărcarea tenului.

  Ce-ar mai fi de spus este faptul că nu aplic cremă de față pe sub acest produs, ca în cazul fondului de ten. Se recomandă ca fiind o cremă ultra-hidratantă, cu proprietăți antirid, are și un filtru UV foarte ridicat ( SPF 41 PA++), așadar nu mai văd rostul vreunui hidratant aplicat anterior.
   Snow BB Cream nu conține parabeni, are un miros discret și producătorul se laudă c-ar fi împrumutat din secretul fulgilor de zăpadă pentru difuzia perfectă a luminii oferită pielii de acest produs. Nu știu ce-aș putea să zic legat de acest aspect, dar conceptul mi s-a părut interesant și nemaiauzit.

    Din punctul meu de vedere este un produs foarte bun, ce detroneză fondul de ten obișnuit prin simplul fapt că-i extrem de rezistent și arată natural pe piele. Pe viitor intenționez să testez și alte bb creamuri de proveniență asiatică, începând cu cel al surorii mele, de la Missha. Voi reveni cu o descriere și a acestuia din urmă, chiar în zilele următoare. Există mici diferențe între ele în ceea ce privește puterea de acoperire, dar ambele mi s-au părut două creme corectoare excelente și mă declar deja fan al acestui tip de produs.




Notă: toate fotografiile sunt făcute la lumină naturală și nu au fost editate în niciun program, cu excepția colajului în care doar am alăturat două fotografii și am inserat scurte texte.




Comentarii

miki a spus…
E o alternativa buna la cremele colorate cu spf, nu? Cu atat mai mult cu cat mai si acopera binisor, ceea ce cremele colorate nu prea fac.
Eu am tot folosit asta vara crema colorata cu spf 50+ de la Uriage si m-ar tenta un BB cream bun
miki a spus…
Uitam: din unghiul din care ai facut pozele, ai ochi de asiatica!
ana maria tatucu a spus…
Multumesc pentru ca ai scris de aceasta marca, eu am acum un set de cosmetice Laneige luate tot de pe Strawberrynet.com si ma tot lalaiam sa le incep, acum chiar sunt tentata sa le folosesc, am auzit doar chestii ok despre marcile care vin din Asia si in special despre Laneige.
coco a spus…
nu am incercat BB creme decat mostre , dar am un CC de incercat :)
AncaDanielaStyle a spus…
Oau!!! Ce putere de camuflare are!! Imi place tare mult, mai putin pretul :) Sa-l folosesti cu placere!
Mihaela Pojogu a spus…
Imi place cum acopera, glow-ul pe care il ofera si spful ridicat.
Carmen T a spus…
Imi place mult cum arata...as fi fost curioasa sa vad si lista de ingrediente,obsesia mea;-)
Toma Aurora a spus…
Bună, Carmen!
Am pus și lista de ingrediente la finalul postării, în această dimineață! :)
Toma Aurora a spus…
Miki, da, e o variantă mai bună a cremelor colorante cu spf, care nu oferă mai deloc acoperire și se simt și grase pe piele. :)
Toma Aurora a spus…
Ana, cu plăcere!
Și eu am auzit multe vorbe de bine despre Laneige și am băgat de seamă că au produse interesante și pe Strawberry (chiar dacă unele-s ceva mai scumpe).
Aștept impresii despre produsele încercate pe blogul tău, pe viitor!
Toma Aurora a spus…
Coco, n-am ajuns încă la un CC, dar am auzit despre ele. Sunt curioasă tare în privința lor!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, eu îl consider un produs de top, cel puțin pentru un ten gras, pe care fondul de ten obișnuit nu rezistă mai mult de 5-6 ore pe timp de vară.
Carmen T a spus…
Multumesc:-)