Din plăcerile verii: Înghețata Mcennedy


   Nu-i plăcere culinară mai mare pe timp de vară decât să te răsfeți cu înghețată!
   Eu una sunt topită după acest tip de desert și recunosc că-l consum și în celelalte sezoane, fiind o pofticioasă cum rar întâlnești atunci când vine vorba despre cremele înghețate din congelatoare. Uneori o prepar și acasă, dar numai în variantele clasice (cu vanilie/cacao și cu adaos de nuci/stafide). De cele mai multe ori o cumpăr din magazin, atrasă adesea de ambalajele în culori vesele.
   La zile mari, mă răsfățam cu o Nirvana de ciocolată și lichior de cafea, deși la cei 40 lei cât costă e cel mult mediocră. Era un capriciu ce n-avea nevoie de justificare! În rest, dădeam năvală-n toate: Ice Dyp, Aloma, Big Milk, Napoca, Sorana și evident, Betty Ice, una dintre puținele variante disponibile, pe timp de vară, la terasele și restaurantele din Romînia.
 
   Despre înghețata Mcennedy din Lidl am mai citit pe câteva bloguri (mai ales din afară) și a trecut mai bine de un an în care am evitat să o cumpăr, din te miri ce motive. La final de primăvară am reușit să o încerc, iar înainte de a-i lăuda gustul vreau să trag atenția asupra unui lucru mai rar întâlnit.
  Așadar, eu când iau înghețată nu mă uit decât rar la lista de ingrediente. Mă aștept să fie plină de aditivi, mai ales dacă e roz bombon sau are vreo aromă bombastică (gen, cu trufe). De data asta m-am uitat și am rămas uimită de lista curată inscripționată pe ambalaj. Vă redau conținutul celei cu banane, pentru că nu mai am ambalajul varantei cu căpșuni (l-a furat Ares și l-a rupt bucățele).

frișcă, lapte condensat, zahăr, bucățele de ciocolată (zahăr, grăsime vegetală, cacao, unt, lecitină din soia, aromă naturală de vanilie), nuci, piure de banane, gălbenuș de ou, lapte praf degresat, gumă guar, caragenat (o specie de alge), aromă naturală de banane, coloranți naturali din morocov și dovleac.

   Pentru 12 lei/500 grame eu zic că e parfum!

   E drept că această înghețată nu-i foarte colorată, așa cum ne-am aștepta văzând ambalajele vesele, însă gustul e cel puțin pe măsura variantei preparate în casă.


   Le luăm pe rând acum, începând cu Bananalicious, favorita mea din cele două sortimente încercate. Are un gust bogat de banane, autentic și e plină de surpize! Avem, în primul rând sâmburii de nucă întregi (și mulți), adică nu ne încurcăm cu un singur sâmbure sfărâmițat și aruncat pe deasupra. Avem nuci la greu în întreaga compoziție, de la prima la ultima lingură! Apoi, ne distrăm copios cu bucățile generoase în formă de maimuțe (asta chiar a fost cireașa de pe tort), la fel de multe ca și sâmburii de nucă. De la început până la final, Bananalicious e fenomenală, sățioasă și imposibil de neiubit de către gurmanzi.

   Strawberry Cheesecake are, la fel, o listă de ingrediente sigură pentru organism (doar că în loc de ciocolată și nuci ne distrează cu biscuiți și cremă mascarpone). Eu una o găsesc ideală pentru cei cărora nu le plac deserturile foarte dulci. E foarte ușoară, aerată, probabil din cauza biscuiților înmuiați, dispuși sub forma unui swirl în crema roz pal cu aromă de căpșuni.
  N-am putut să o iubesc la fel de mult ca pe cea cu banane, a fost inutil să încerc!

   Sora mea a încercat și o variantă cu bucăți de prăjitură încorporate, dar a plasat-o undeva sub cea cu banane. Conform standardelor mele, Bananalicious e revelația acestui sezon în materie de desert și cred că n-are cum să nu-ți placă,cu excepția cazului în care detești bananele (dar chiar și așa există o șansă de a o îndrăgi).

Comentarii

Dana M a spus…
Ei bine acum chiar vreau sa incerc si eu aceste inghetate! Lista de ingrediente m-a convins :), cu prima ocazie prin Lidl am sa arunc in cos si o minunatie din asta!
cris a spus…
Omg, trebuie sa o incerc neaparat :)))
Si eu as manca inghetata in orice sezon, dar ma enerveaza ca iarna de ex. nu gasesti multe sortimente :D
Acum astept sa imi treaca raceala mai repede si sa o incerc pe asta :)
sa incerci varianta cu cookies :) e preferata mea :P
aura a spus…
Si mie imi place enorm inghetata asta, am descoperit-o vara trecuta si mancam intr-una, din toate sortimentele. Mie cel mai mult mi-a placut cea cu prajitura. Si mai este una cu ciocolata, care la gust e ca o inghetata banala de ciocolata, dar are inauntru multe nuci pecan (eu nu stiam de tipul asta de nuci), care sunt nemaipomenit de bune, foarte crocante si in acelasi timp moi, nu stiu cum sa zic, dar as manca non-stop ;))
Unknown a spus…
Yammiii!
Vreau si eu Bananalicious<3
ilda76 a spus…
Mi-e poooftaaaa...
Bananalicious for me, please!:)

Ilda
lavender thoughts
Alina a spus…
le-am tot vazut, dar inca nu m-am incumetat sa-mi cumpar. tot ma gandesc ac e mult prea dulce pentru mine, asa cum am patit si cu inghetata-iaurt cu portocale. a fost buna, dar dupa ce am terminat-o a trebuit sa ma pun pe canapea :)))).

eu am descoperit alte doua inghetate bune si chiar ma gandeam sa scriu zilele astea despre ele.
Descude a spus…
Trebuie incercata:D
Adina Aruştei a spus…
Suna bine cea cu banane; eu am facut doua ture de inghetata zilele astea, dar daca ma duc la lidl, o sa ma uit dupa ele :)
Alice wonders a spus…
Da, Cookie dough e fantastica si ea. Bine ca nu ajung des in Lidl :))
Sara a spus…
I'm holding a giveaway on my blog and I think you would like it, please enter!

http://mypetitefashioncorner.blogspot.com.es/2013/05/oasap-giveaway.html
Maya Secret a spus…
Trebuie sa o incerc, mai ales ca se gaseste usor. Mi se pare ca au copiat ambalajul altor inghetate mult mai scumpe. Nu mai retin cum se numesc, dar am auzit ca si acelea sunt absolut delicioase.
Dea a spus…
ce pont bun! :D bananele sunt favoritele mele, trebuie sa incerc! <3

http://jolie-creativity.blogspot.ro/
coco a spus…
nici nu vreau sa vad :)
Anonim a spus…
Caragenanul este un aditiv foarte periculos. Uite http://www.controleuri.ro/euri-detalii/e407-caragenan-1107.html Si guma guar nu e tocmai lipsita de pericole pt sanatate. Prefer sa imi fac inghetata de casa, cu fructe si frisca naturala. Doar ocazional imi iau cate o inghetata din comert, dupa ce studiez ambalajul. Ana.
idei a spus…
make my day!! yummmy!!
Unknown a spus…
Da, e foarte buna, am incercat si eu sortimentul cu banane!
Unknown a spus…
Inghetata asta de la Lidl si mie imi face cu ochiul:) Din pacate nu am voie:D Dar tu savureaz-o si pentru mine:D:*
Carmen Tobias a spus…
Vaaai ce pofta mi-ai facut si nu ajung la Lidl curand :(
Buburuza a spus…
Pe mine cea de ciocolata ma topeste de fiecare data...chiar astazi mi-am cumparat inca una :P
Mihaela Pojogu a spus…
M-ai convins sa le incerc. Am luat un sortiment din lidl care nu mi-a placut extraordinar de mult, costase 6-7lei 500gr, numele nu l-am retinut.
Toma Aurora a spus…
Ana, nici zahărul nu-i tocmai sfânt, dacă e să mă gândesc mai bine. Eu am făcut totuși o comparație între ea și marea majoritate a înghețatelor din comerț (cele colorate în special, ce au tot soiul de coloranți și arome artificiale). Cum spui și tu, cea de casă e sfântă, dar nu-i tocmai ușor să obții sortimente deosebite. Eu fac cu cacao/vanilie de obicei, cu fructe recunosc că n-am încercat, dar se va face :). Te pup!
Camy a spus…
De cand tot vreau si eu sa cumpar inghetata asta :)