Cel mai rapid desert: cookie in a jar


  Absolut obsedată am devenit după fotografiile de pe Pinterest în care ni se prezintă ispititoarele prăjiturele la borcan, în fel de fel de combinații, cu straturi cât mai colorate.
   Pentru că de multe ori suntem pe fugă, ori nu avem dispoziția necesară pentru a coace un desert la cuptor, cookie in a jar e varianta perfectă, deoarece nu necesită decât 5-10 minute pentru asamblare și încă pe atât de stat în repaos până devine bună de servit. Există și variantele cu coacere, cu blat de bezea ori de brioșă, dar eu improvizez de fiecare dată o variantă fără preparare termică.


   În cazul desertului de mai sus am folosit biscuiți simpli, pe post de blat, Nutella înmuiată la bain-marie, apoi un strat generos de iaurt dulce, un alt strat de biscuiți rupți bucăți, o lingură de dulceață de trandafiri, puțin iaurt deasupra și  câteva bombonele (dropsuri) de ciocolată.

 
   Dropsurile de ciocolată le cumpăr din Lidl, unde costă în jur de 4 lei-100grame, iar variantele disponibile sunt: ciocolată amăruie, cu lapte, albă. Mai sus v-am atașat o fotografie cu varianta amăruie.
   După ce asamblăm prăjitura o lăsăm câteva minute pentru ca biscuiții să se înmoaie, ori o băgăm la frigider pentru o oră, dacă dorim un desert răcoritor.
Mai poate fi preparată cu muesli, fulgi de ovăz, orez expandat, miere, frișcă, nuci, fructe, înghețată, în funcție de preferințele fiecăruia. Ori, de ce nu, putem improviza și o salată la bocan, ca în exemplul de mai jos:

 
    Un aspect important al acestui tip de preparat este cel practic. Poate fi transportat ușor, fără teama că se va strivi ori își va strica forma, apelând la un simplu ...capac!




Comentarii

Anonim a spus…
Vai ce bine arataaa! <3
Dorina a spus…
Omg, arata atat de delicios! Mi-ai facut pofta :))
Deea a spus…
Arata senzational!!! Si sunt sigura ca si gustul e pe masura! Diseara trebuie sa incerc si eu!
Unknown a spus…
Arata apetisant!
Irina a spus…
Yammmmmmm ce pofta mi-ai facut de o prajiturica :)
Pinerest este cu adevarat o comoara de inspiratie :*
Alice wonders a spus…
Pinterest worthy e prima imagine, wow! Ce mi-ai facut tu mie, acum imi canta stomacul...
Dana M a spus…
Iubesc ideea asta! Am sa incerc cu siguranta! Sunt o dependenta de dulce iar varianta asta este minunata! Am sa incerc cu piscoturi inloc de biscuiti (sau poate totusi biscuiti) si cu branza dulce cu stafide si lamaie si ceva dulceata acrisoara :D
Anonim a spus…
Arat foarte bine preparatul tau, am vazut si eu multe astfel de poze dar nu am incercat inca:)
Deena a spus…
Si eu care am zis ca saptamana asta nu mai mananc dulce dupa cat m-am indopat in weekend!:)) Arata minunat! Si clar o sa incerc si eu sa fac o combinatie de genul asta. Cevba cu biscuiti Oreo pentru ca am o dependenta anormala fata de ei!:)) Ma bucur ca ai spus de unde iei chipsuri de ciocolata pentru ca de multa vreme cautam pentru diverse retete dar ce am gasit nu ma multumea. Acum mai am ceva de bifat in Lidl!:)
Carmen Tobias a spus…
Si eu fac adesea desertul asta in borcan, cu ce am la indemana :) Baietii mei sunt tare incantati si eu sunt odihnita ;)
Anonim a spus…
Si eu practic acest obicei, dar cu fructe, miere, nuci si iaurt. Iaurtul cu miere, nuci, migdale si banane e preferatul meu :)
adnia a spus…
ce idee buna! eu deocamdata am muesli la indemana, asa ca asta imi va fi blatul!
Mihaela Pojogu a spus…
Arata tare apetisant :)