Absolut obsedată am devenit după fotografiile de pe Pinterest în care ni se prezintă ispititoarele prăjiturele la borcan, în fel de fel de combinații, cu straturi cât mai colorate.
Pentru că de multe ori suntem pe fugă, ori nu avem dispoziția necesară pentru a coace un desert la cuptor, cookie in a jar e varianta perfectă, deoarece nu necesită decât 5-10 minute pentru asamblare și încă pe atât de stat în repaos până devine bună de servit. Există și variantele cu coacere, cu blat de bezea ori de brioșă, dar eu improvizez de fiecare dată o variantă fără preparare termică.
În cazul desertului de mai sus am folosit biscuiți simpli, pe post de blat, Nutella înmuiată la bain-marie, apoi un strat generos de iaurt dulce, un alt strat de biscuiți rupți bucăți, o lingură de dulceață de trandafiri, puțin iaurt deasupra și câteva bombonele (dropsuri) de ciocolată.
Dropsurile de ciocolată le cumpăr din Lidl, unde costă în jur de 4 lei-100grame, iar variantele disponibile sunt: ciocolată amăruie, cu lapte, albă. Mai sus v-am atașat o fotografie cu varianta amăruie.
După ce asamblăm prăjitura o lăsăm câteva minute pentru ca biscuiții să se înmoaie, ori o băgăm la frigider pentru o oră, dacă dorim un desert răcoritor.
Mai poate fi preparată cu muesli, fulgi de ovăz, orez expandat, miere, frișcă, nuci, fructe, înghețată, în funcție de preferințele fiecăruia. Ori, de ce nu, putem improviza și o salată la bocan, ca în exemplul de mai jos:
Un aspect important al acestui tip de preparat este cel practic. Poate fi transportat ușor, fără teama că se va strivi ori își va strica forma, apelând la un simplu ...capac!
Comentarii
Pinerest este cu adevarat o comoara de inspiratie :*
Trimiteți un comentariu