Recomandările lunii ianuarie



   Caramel este cel de-al doilea film din categoria filmelor recomandate pe blogul meu, regizat de Nadine Labaki, celebra actriță libaneză premiată pentru performanța din Et maintenant, on va ou?. Filmul este o comedie ce are drept subiect viața unor femei care lucrează la un salon de înfrumusețare (în care se practică epilarea cu zahăr ars-caramel- de unde și titlul producției). Sunt surprise și detalii legate de stilul de viață dus de femeile libaneze, de regulile și legile acestuit stat, dar într-un mod cât se poate de plăcut! Este unul dintre puținele filme pe care mi le doream a fi fără sfârșit, ori sub forma unui serial sau măcar a unei mini-serii. Distins cu multe premii, filmul nu e doar o producție de succes ci și o lecție de viață și cu siguranță va răpi oricărei femei măcar un zâmbet și va pune pe gânduri orice bărbat (măcar pentru câteva momente).

   
   Zola a fost un pișicher din cale-afară până și în viața de zi cu zi, darămite în paginile cărților sale! La ce credeați că s-a referit atunci când a pus titlul unui roman- Pântecele Parisului? Nu la nucleul social al capitalei, nici la bârfele din înalta societate ci la pântecele parizianului. La piața din Paris, mai exact, locul din care precupețele se băteau pentru clienți iar viața pulsa mai intens decât în orice altă locație. După Paradisul Femeilor (operă literară în care redă episoade intense dintr-un magazin de haine și accesorii pentru femei), romanul sus menționat confirmă încă o dată talentul autorului de a descrie aspecte pe care în mod normal cu toții le trecem cu vederea: nuanțele legumelor în anumite momente ale zilei, mirosul de mosc al anumitor pești, culoarea cărnurilor afumate proaspete. Intriga se țese în jurul unui reprimat al sistemului reîntors în Paris sub o identitate falsă, numit apoi într-o funcție ce ținea de buna funcționare a pieții, prins între dorințele absurde ale unor femei din cale-afară de frumoase: mezelăreasa Lisa (cumnata sa) și frumoasa Normandă (cea mai încântătoare vânzătoare) el caută un mijloc de a-și concretiza cauzele pentru care luptase în tinerețe și de a ține piept vieții agitate ce i se insuflă o dată cu primul pas făcut dimineața, în halele pieții.

Comentarii

Descude a spus…
Iubesc toate recomandarile tale,cu cartile mai greu pentru ca nu prea le gasesc,dar toate filmele pe care le-am vazut in urma recomandarii tale,au fost peste masura:)
Unknown a spus…
De abia astept sa vad filmul iar cartea pare si ea foarte tentanta! Sper sa o gasesc!
Anonim a spus…
Acum imi si scot filmul!
ilda76 a spus…
Aveam nevoie de o recomandare de film, la tanc a picat si mi-a trezit interesul!
Cu Zola nu am reusit sa ma imprietenesc nikci pana acum, poate mai avem sanse totusi...:))
Multumesc, Aurora!
Pupici!

Ilda
Lavender Thoughts
ilda76 a spus…
Aurora, am omis un detaliu important, o intrebare: cum/unde ai vizionat filmul? Online/cinematograf...?
Thanks! Kisses!

Ilda
Lavender Thoughts
Toma Aurora a spus…
Ilda,

L-am vizionat online aici:
http://filme-online-gratis.com/blog/2012/03/10/caramel-2007-comedie-online/

Nu ai nevoie de cont, doar lasi putin filmul sa se incarce!
Astept parerea ta dupa ce il vei viziona!
Te-am pupat!
Alina a spus…
dupa ce am auzit parerea ta, m-am apucat sa citesc si eu putin din zola. pana acum am dat gata La paradisul femeilor. Nu pot sa zic ca a fost cartea mea favorita, dar e ok :).
Unknown a spus…
immm!!! par misto :)
Toma Aurora a spus…
Sper sa iti placa si acest film. Il gasesti online, cu subtitrare aici:
http://filme-online-gratis.com/blog/2012/03/10/caramel-2007-comedie-online/
Toma Aurora a spus…
Josephine, eu cartea am cumparat-o dintr-un anticariat online. Cred ca se gaseste pe la tarabe sau magazinele cu carti mai vechi. :)
Toma Aurora a spus…
:D Sper că ți-a plăcut, Maia!
Toma Aurora a spus…
Alina, aceasta seamana cu La paradisul femeilor, doar că are mai multă descriere și tonul povestirii e mai glumeț. Pup :*
Anonim a spus…
Super, chiar o sa ma uit la amandoua filme regizate de Nadine, mersi de recomandari. Iti doresc o saptamana minunata.
Alix