Exista 3 retete super usoare (ca tehnica) pe care le preapar atunci cand nu am multa vreme la dispozitie sau cand mi se face pofta de ceva delicios. Prima dintre ele este o reteta de baza pentru paste: pun la fiert un pahar plin cu paste (35 de grame-am copiat acest truc de la Jamie Oliver, care a recomandat ca o portie potrivita pentru o persoana se pregateste dintr-o cana plina cu paste), fara sare si ulei.
Apoi pun intr-o tigaie o lingurita de ulei la incins si calesc in el doua rosii taiate cuburi. Adaug apoi 5-6 ciuperci taiate, un praf de sare si cateva bucatale de mezel (sunca presata, salam, etc). Pun si pastele fierte in tigaie si amestec cateva secunde sa se amestece bine totul. Iau tigaia de pe foc, presar putin cascaval ras (foarte putin, cca. o lingura de fulgi razuiti). Uneori mai adaug si ierburi aromatice proaspete, cand este sezonul lor.
Cea de-a doua reteta simpla este cea de pizza (marea mea slabiciune!).Prepar aluatul in masina de facut paine din 200 grame faina, 60-70 ml apa, putina drojdie uscata, o lingurita de ulei si un praf de sare. Din aceste ingrediente obtin aluat pentru doua pizza de marime medie. Niciodata nu mi-a iesit aluatul framantat de mana. Blatul de pizza e destul de pretentios si trebuie amestecat muuuuulta vree pana devine elastic. Altfel, se usuca cand il bagi in cuptor si ramane doar o crusta din el.
Blatul il ung cu doua rosii calite in putin ulei, apoi pun cateva ciperci, cateva felii de sunca presata,iar la final razuiesc cascaval afumat pe deasupra (este preferatul meu, deoarece se intinde la fel ca mozzarella, dupa ce incepe sa se topeasca la caldura cuptorului. Si are si un gust bun, dulceag.) Dupa 10 minute de stat la cuptor, pizza e numai buna de savurat!
Iar la final va invit la inghetata! Si nu orice fel de inghetata, ci una extra-rapida. Pasati cateva fructe cu furculita (piersici, portocale, pepene galben, banane) si amestecati-le cu frisca batuta sau cu smantana dulce. Bagati la congelator si in scurta vreme va puteti rasfata cu o inghetata delicioasa, cu iz imbatator de fructe.
Comentarii
Si cumnata face blatul la masina de paine. Eu il fac cu mana ca mi-e lene sa spal aparatura :)) Serios, prefer sa ma murdaresc eu decat masina de paine :))) Sunt o ciudata, stiu...
O sa incerc zilele astea reteta ta de inghetata. pupici
Trimiteți un comentariu