3 retete gustoase si rapide



   Exista 3 retete super usoare (ca tehnica) pe care le preapar atunci cand nu am multa vreme la dispozitie sau cand mi se face pofta de ceva delicios. Prima dintre ele este o reteta de baza pentru paste: pun la fiert un pahar plin cu paste (35 de grame-am copiat acest truc de la Jamie Oliver, care a recomandat ca o portie potrivita pentru o persoana se pregateste dintr-o cana plina cu paste), fara sare si ulei.
Apoi pun intr-o tigaie o lingurita de ulei la incins si calesc in el doua rosii taiate cuburi. Adaug apoi  5-6 ciuperci taiate, un praf de sare si cateva bucatale de mezel (sunca presata, salam, etc).  Pun si pastele fierte in tigaie si  amestec cateva secunde sa se amestece bine totul. Iau tigaia de pe foc, presar putin cascaval ras (foarte putin, cca. o lingura de fulgi razuiti). Uneori mai adaug si ierburi aromatice proaspete, cand este sezonul lor.


   Cea de-a doua reteta simpla  este cea de pizza (marea mea slabiciune!).Prepar aluatul in masina de facut paine din 200 grame faina, 60-70 ml apa, putina drojdie uscata, o lingurita de ulei si un praf de sare. Din aceste ingrediente obtin aluat pentru doua pizza de marime medie. Niciodata nu mi-a iesit aluatul framantat de mana. Blatul de pizza e destul de pretentios si trebuie amestecat muuuuulta vree pana devine elastic. Altfel, se usuca cand il bagi in cuptor si ramane doar o crusta din el. 
Blatul il ung cu doua rosii calite in putin ulei, apoi pun cateva ciperci, cateva felii de sunca presata,iar la final razuiesc cascaval afumat pe deasupra (este preferatul meu, deoarece se intinde la fel ca mozzarella, dupa ce incepe sa se topeasca la caldura cuptorului. Si are si un gust bun, dulceag.) Dupa 10 minute de stat la cuptor, pizza e numai buna de savurat!


   Iar la final va invit la inghetata! Si nu orice fel de inghetata, ci una extra-rapida. Pasati cateva fructe cu furculita (piersici, portocale, pepene galben, banane) si amestecati-le cu frisca batuta sau cu smantana dulce. Bagati la congelator si in scurta vreme va puteti rasfata cu o inghetata delicioasa, cu iz imbatator de fructe.


Comentarii

Alina a spus…
pizza! ieri am mancat, dar iar vreau, e slabiciunea mea.
Raluca a spus…
delicios! si noi suntem fani paste si pizza! Paste prepar destul de des, preferatele mele sunt cele cu sunca afumata..O sa incerc si reteta ta, nu am incercat cu ciuperci pana acum!
Unknown a spus…
Ce tare :)) si eu folosesc aceleasi retete cand mi-e lene sa gatesc!te pup
Anonim a spus…
Toata am salivat in ultimele 10 minute; mai ales la pizza aia,mi se pare ceva imposibil de facut pizza acasa..
Anonim a spus…
Toata am salivat in ultimele zece minute; mai ales la pizza aceea, pentru ca mi se pare ceva imposibil sa fac pizza acasa..
Toma Aurora a spus…
Da, la fel e si in cazul meu. Niciodata nu m-as satura de pizza :(
Toma Aurora a spus…
Raluca, eu sunt fana ciupercilor. Acum cativa ani nici nu voiam sa aud de ele, dar de la un timp le mananc si goale.
Toma Aurora a spus…
:)) Cred ca sunt mai rapide si decat cartofii prajiti. Nu stiu, eu sunt cam stangace cand vine vorba de prajit cartofii si mai mereu ii ard. Asa ca m-am specializat pe paste si pizza :D
Criss a spus…
Mmmmm, mi-ai facut o pofta de pizza :)) ca nu am mancat demult :P Si la inghetata mi se cam lasa dar ma doare putin gatul :* :*
Sadie a spus…
Pe primele doua le fac si eu, ba chiar aluatul de pizza il framant chiar eu, fara sa-mi bat prea tare capul, dar imi iese fain ca si consistenta.
Carmen Tobias a spus…
Noroc ca abia am terminat de mancat ca de nu... :)

Si cumnata face blatul la masina de paine. Eu il fac cu mana ca mi-e lene sa spal aparatura :)) Serios, prefer sa ma murdaresc eu decat masina de paine :))) Sunt o ciudata, stiu...
Anda Zelenca a spus…
Toate arata super bine!:X
Alexandra a spus…
Obisnuiesc si eu sa fac pizza in casa, insa pun cascavalul ras direct pe blat, in felul asta ramane f pufos, nu mai trage umezeala de la rosii.
O sa incerc zilele astea reteta ta de inghetata. pupici