Review: Fond de ten 10 hours sleep effect Bourjois



Duminica am comandat de pe blogul Cool-cosmetics trei fonduri de ten sub forma unor testere, fiecare dintre ele avand un continut de 12 ml de produs, in trei nuante diferite. Imi doresc de multa vreme sa mixez mai multe nuante pentru a-mi gasi culoarea perfecta si am  reusit sa obtin acest lucru.

Fondul de ten ales a fost Bourjois 10 hours sleep effect, despre care am citit nu de multa vreme ca va fi retras din productie! Ma bucur ca am fost inspirata si l-am cumparat, pentru ca este un fond de ten bun, cu un aspect frumos, natural!

Nunatele pe care le-am ales au fost 71 abricote clair/ 73 beige clair/ 75 abricote. Nuanta perfecta pentru tenul meu este cea cu numarul 73, dar din mixarea celorlalte doua culori obtin exact aceeasi nuanta.


Mi-a placut foarte mult faptul ca fiecare capac avea prins de el o spatula, in interior, cu ajutorul careia pot scoate cantitatea exacta de produs, fara sa bag degetul in interior si fara sa torn direct din sticluta si sa risipesc mult produs.

Textura fondului de ten este light, catifelata, matasoasa. Se muleaza perfect peste piele si parca se topeste si devine una cu tenul. Nuantele sunt foarte frumoase, cu subton bej (unul dintre motivele pentru care ocolisem fondurile de ten de la Bourjois era acela ca aveam impresia ca toate nuantele lor sunt rosiatice!).

Acoperirea oferita de acest fond de ten este medie, dar se mai poate aplica un strat superior pentru extra-camuflare. Se intinde foarte bine cu degetele si tenul ramane foarte proaspat dupa aplicare. Nu are particule iluminatoare, dar pielea ramane luminoasa. Din acest motiv am crezut ca pentru tenul meu mixt va fi un real esec. De obicei fondurile de ten lichide devin poveste dupa 3-4 ore de la aplicare, daca nu le fixez cu pudra sau putin fond de ten mineral. Dar acesta a rezistat cu brio si chiar si acum tenul meu arata ok.  O sa va pun o fotografie cu pielea dupa 10 ore de la aplicare:



Lucrul pe care il apreciez cel mai tare la acest fond de ten  este aspectul natural pe care il ofera! Chiar si daca am incercat sa il sterg din unele locuri nu s-a vazut urat, patat. De asemenea, nu se strange in ridurile de sub ochi si nici in colturile gurii.

Punctul slab este ca nu are rezistenta la transfer si a lasa urme pe telefon. Probabil se ia si pe haine, desi nu am testat inca acest lucru.

In concluzie, fondul de ten 10 hours sleep efect este un produs de make-up foarte bun, de care sunt foarte incantata. Pe viitor nu voi mai ocoli fondurile de ten de la Bourjois, ba din contra, cred ca vor fi primele pe care le voi incerca.

Pretul unui flacon de 30 de ml costa in Sensiblu  63 de lei si din cate am citit pe site-ul lor nu se mai gaseste decat in cateva farmacii din tara, ceea ce inseamna ca in curand ne vom lua ramas bun de la el. Un alt fond de ten Bourjois care ma tenteaza este Healthy Mix Serum, foarte apreciat de multe bloggerite!

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Am incercat si eu un fond de ten Burjois si anume healthy mix serum. Se intindea foarte usor si avea o acoperire medie..problema mea a fost ca mi-am ales un ton mai inchis din cauza vanzatoarei care nu stia pe ce lume e cand o intrebam de nuante, in Kendra ( niste magazine cu fete care habar nu au despre produsele vandute in magazin). Din cauza ca nu prea stiam ce pudra sa folosesc imi lucea fata imediat insa as fi curioasa sa il cumpar din nou in nuanta buna si cu pudra de la Elf Complexion Perfection care imi tine zona T mata :)
Sunt super testerele cu spatula.

Te pup
Toma Aurora a spus…
Gina, asa mi s-au parut si mie vanzatoarele din Unirea de la B&B, de la Bourjois. Erau foarte imprastiate si mai rau m-au incurcat cand le-am intrebat de un fard de obraz.

M-am bucurat foarte tare cand am vazut spatula, pentru ca nu exista riscul sa risipesc foarte mult fond de ten ! Pupici!
Unknown a spus…
mi-am comandat si eu de pe blogul Cool Cosmetics cate ceva...si chiar am fost multumita. Printre altele si un fond de teN bOURJOIS , la care ar cam trebui sa ii fac un review...bine ca mi-ai adus aminte:) kisses!
O sa fac si eu o mica comanda pe Cool Cosmetics! Multumim pentru review :*
Ela a spus…
Cred a aceeasi nuanta care este potrivita tenlui tau este buna si pentru mine.

Review-ul m-a convins dar mi-ar fi fost de folos sa vad o poza cu tenul imediat dupa aplicare pentru ca in aceasta de dupa 10 ore observ ca unele mici imperfectiuni (chiar minuscule,esti o norocoasa!) sunt vizibile si ma intrebam daca imediat dupa aplicare imperfectiunile sunt camuflate perfect?Imi poti spune,te rog?
La tine abia se vede ceva dar eu nu am tenul asa de curat ca al tau si am nevoie de acoperire marisoara.Ma gandeam ca daca micile defecte nu le acopera,alea mari ale mele sigur nu o sa le ascunda.
Realizez ca dupa 10 ore e si normal sa nu mai fie la fel.Bine oricum vad ca se comporta binisor pe piele chiar si dupa un timp indelungat dar eram curioasa daca la inceput este o acoperire impecabila,sa nu se mai vada nimic,nimic.

Scuze pentru atata vorbaraie,poate te-am zapacit dar sunt in cautarea unui fond de ten bun si de aceea cer informatia asta,asta este problema principala a mea,nu decolorarile,nu roseata,ci cosuri si cicatrici.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ela, eu nu am de obicei cosuri, dar am foarte multe pete rosii mici cauzate de faptul ca ma irit repede de la praf, parfumuri, etc. Fondul de ten nu are o putere de acoperire foarte mare, dar uniformizeaza foarte placut culoarea fetei (mai bine si decat fondurile de ten care acopera foarte bine) . Marele sau plus este aceasta uniformizare + stralucirea si luminozitatea pe care o ofera pielii. Eu zic sa il testezi prima data in magazin, in Sensiblu de exemplu. Poti ruga vanzatoarele sa te lasa sa iei intr-un mic recipient cativa stropi pentru a-i folosi acasa, ca sa vezi exact cum se comporta peste zi.
Ela a spus…
Multumesc pentru raspuns,Aurora!Daca uniformizeaza atunci e suficient!

Apropos de vanzatoare,mi-e asa o jena si teama ca stii cum sunt oamenii in Romania.Foarte scarbosi,reticenti,amari si inchisi la minte si te mai trezesti cu cate o mutra din aia acra si niste replici de iti vine sa intri in pamant.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Cu placere, Ela!
Da, stiu cum sunt pentru ca si eu am primit asemenea raspunsuri. Dar macar poti sa te duci nemachiata si sa te machiezi la fata locului :D.In DM nu stiu sigur daca exista stand Bourjois, dar acolo macar te poti machia lnistita daca doresti. Cel putin la cel pozitionat intre Unirea si Universitate vad mereu femei care se machiaza cap coada. Si mi se pare ok....adica d-asta pui testere, ca sa se consume si sa vada cumparatorul clar daca ia produsul sau nu.Din moment ce ele vin oricum gratuit nu vad de ce unele vanzatoare sunt asa rele! Pupici!
Unknown a spus…
Testerele, din cate stiu, nu sunt de vanzare...
Toma Aurora a spus…
În teorie, nu sunt. Însă online se vând testere de parfum, produse cosmetice, pe multe site-uri.