Imi doresc....


 ...in primul rand multe carti de pe Alegecartea.net. Este anticariatul meu preferat, locul unde gasesc carti vechi care ma intereseaza, volume care nu se ma publica in ziua de astazi, site-ul unde imi pot permite sa achizitionez aproape orice. Va marturisesc ca ma doare inima cand platesc foarte mult pentru o carte, cand stiu ca o pot gasi la mana a doua si astfel sustin si protejarea padurilor, procesul de reciclare, etc.. Acestui motiv i se adauga si faptul ca o carte se citeste repede si consider ca nu este logic sa platesc de 10 ori mai mult pentru o carte noua, cu o pagini glossy, frumos colorate si.....ACELASI CONTINUT!

Singura carte pentru care am platit un pret ridicat (45 de lei) a fost Nana (Emile Zola), o lucrare pe care nu am gasit-o la niciun anticariat fizic unde am intrebat de ea. Evident, cand este vorba de o carte nou lansata este firesc sa platim pretul intreg de vanzare, dar cum mi-au ajuns pana in gat romanele publicate dupa anul 2000, pe care le-am citit intens in anii adolescentei mele , m-am reintors la autorii de altadata. Ce-i drept in adolescenta, fiind un cititor nu foarte experimentat, nu as fi apreciat o capodopera! Tin minte ca in liceu tot ce suna a Cohelo, Marquez,  Kiki Vasilescu, era devorat din scoarta-n scoarta in maxim doua zile de noi, fetele curioase, in cautare de detalii cat mai siropoase si deocheate. Tin minte ca paralel cu aceasta obsesie se derula cea pentru romanele a la Sandra Brown, cu care eu una nu am avut de-a face. Nu am citit nicio carte de acest gen si niciodata nu m-au atras, desi aveam in familie un  fan inrait:D.

Si acum introcandu-ma la wishlist, am zarit pe Alegecartea.net o oferta promotionala de titluri la pret unic- 5 ron. In jur de 5000 de titluri ne asteapta cu bratele deschise. Am vazut cel putin doua mii de carti foarte bune, romane psihologice foarte apreciate, beletristica romaneasca de calitate si suficiente romane din literatura rusa. Neaparat imi voi comanda un titlu de Maxim Gorki. Nu stiu cat de multe v-am povestit despre pasiunea mea despre Gorki pana acum, dar este una dintre persoanele care m-au inspirat si pe care le-am admirat nu numai spiritual ci si fizic. Chipul atipic al lui Gorki, de motan ursuz, reprezinta pentru mine imaginea romancerului de geniu, neinteles si foarte bland. Gorki a fost aspru criticat pentru faptul ca a colaborat cu Stalin, dar multi i-au inteles gestul: sa te dedici unei cauze nu este niciodata un lucru gresit, cel putin nu pentru tine! Maxim G. s-a dezvoltat ca intelectual, sustinand permanent socialismul. Inainte ca bolsevicii sa preia puterea, el publicase deja un roman in esenta socialist, intitulat Mama. Cu toate acestea ideile sale nu au coincis cu cele ale lui Lenin si de aceea a ales calea exilului. Gorki nu a fost un vizionar, nu urmarea un viitor maret pentru Rusia ca stat ci si-a aparat intodeauna convingerile sale, de orfan ridicat din paturile mijlocii ale societatii.



Ati vazut noile produse cu aroma de rodie de la Yves Rocher? Eu una m-am indragostit de ambalajul lor. De asemenea sunt mare fana a rodiilor si cu siguranta vor fi pe placul meu. Imi doresc macar gelul de dus, pentru a-mi inviora diminetile! Un produs hdratant ar fi fost si el binevenit, dar trebuie sa ne multumim si cu atat!


Stiu ca este imposibil, dar imi doresc spray-ul cu sclipici de la Color Trend cu aroma fructata. Era atat de sclipicios incat ma simteam ca o sirena cand il foloseam :D. Tin minte ca mirosea foarte frumos si il foloseam intens cu sora mea, indiferent de ocazie. In 2007 a fost retras din catalog si de atunci nu a mai aparut! Au aparut produse noi cu glitter, dar nimic nu s-a ridcat la nivelul acestui spray. Chiar, nu il mai are nimeni ratacit pe acasa?


Imi doresc o pereche de blugi...evazati! Am auzit ca au revenit in trend, dar nu acesta este motivul pentru care mi-i doresc. Am citit de curand pe blogul unui barbat ca el (+ prietenii lui) nu inteleg cum poate o femeie sa poarte jeansi skinny cu tocuri si ca lor li se pare ca practic purtam "izmene cu tocuri". Pe moment nu mi-a picat tocmai bine pentru ca eu am numai blugi skinny, dar apoi am cautat  niste poze cu tinute pe lookbook si se pare ca tipul respectiv avea cat de cat dreptate. Cu exceptia fetelor foarte slabe (foarte, foarte slabe) nu mi se pare ca blugi mulati avantajeaza pe cineva! Dar asta nu inseamna ca voi renunta la ei, dar pentru tocuri voi incerca si o pereche evazata, foarte lunga! Cu o camasa inflorata cred ca ar arata flower-power si silueta ar fi foarte frumos pusa in valoare.


Cu o camasa in genul acesteia, de la D&G! Numai ca eu voi apela la varianta low-budget, adica la magazinele vintage, unde se gasesc niste camasi nemaipomenite, inflorate!



Pentru ca am o reducere substantiala pe Adevarulshop.ro (generata in urma recenziilor publicate pe site) ma gandesc sa imi aleg doua carti : Cele 120 de zile ale Sodomei (deja am vazut filmul de 2 ori, prima data nu mi-a placut, mi s-a parut foarte gretos, dar la o doua vizionare mi s-a parut destul de interesant) si Povesti cu Zane (stiu ca multi vor rade, dar mie imi plac foarte tare basmele si citesc foarte des o povestioara, o snoava sau o istorioara vesela). Povestile cu zane ale Contesei de Segur nu m-au trecut insa prn maini. Imi amintesc doar cateva fragmente dintr-o culegre de lecturi de vacanta, dar cartea intreaga nu am avut-o niciodata in maini.


Foarte tare imi doresc sa cultiv ciuperci! Luna aceasta vreau sa pun in aplicare acest plan, desi nu stiu exact de unde sa pornesc. Am gasit pe google multe trucuri si invatamnte si sper ca macar 10 ciuperci sa reusesc sa cresc si eu! Promit sa le fac o garnitura cu usturoi si ceapa verde :)) Ciupercile cresc cel mai bine in beci, ceea ce este perfect pentru ca eu am un  beci foarte mare si gol, unde nu se afla si nu se intampla momentan nimic. Va deveni asadar gradina mea de ciuperci!






Comentarii

Milena a spus…
Hey! Eu am gelul de dus YR cu rodie si miroase ataat de bine! Nu l-am folosit inca, dar urmeaza si cred ca oricum va fi bun pt ca din gama Jardins du Monde am incercat multe sortimente si toate sunt faine la dus.
Alice wonders a spus…
Hello,

Esti noua castigatoare a giveaway-ului de la mine pe blog, astept optiunea in materie de culoare pentru oja magnetica Flormar si adresa ta pe alice.left@gmail.com.

Te pup!
Dorina a spus…
Si mie mi se par tentante noile produse YR.
Nu stiam de faza cu beciul .Ce-am mai ras cand am citit! PAre ciudatica ideea cu ciuperci in beci, dar daca da roade e foarte buna :))
Si mie imi plac mult de tot ciupercile si daca as avea unde, as cultiva si eu.
Sa ne pui pe blog fotografii cu reteta pe care o faci din ciupercile din beci, da?
Ce frumoasa e camasa. As vrea si eu una asa....
Si mie imi place mult sa citesc, o sa ma uit pe site, sa vad daca gasesc ceva interesant.
Dorina a spus…
Felicitari! Am vazut ca ai castigat si un giveaway intre timp :))
Toma Aurora a spus…
Yuppyyyyyyyyyy! Multumesc mult pentru veste! Iti voi trimite imediat mail! Pupici!
Toma Aurora a spus…
Tocmai l-am comandat si eu de pe site, dupe ce am citit comentariul tau! Ma bucur ca miroase frumos si abia astept sa il primesc!
Marra a spus…
Congrats sweetie:*
Am si eu acasa Povesti cu zane de contesa de segur,e foarte veche,dar atat de frumos ilustrata:X
Descude a spus…
Esti tare amuzanta la faza cu ciupercile,insa trebuie sa recunosc ca reusesti intotdeauna sa fii unica...in sensul bun:)
feather a spus…
Am citit 120 Days of Sodom sub forma de ebook, dupa ce am vazut filmul. Tot ce iti voi spune e ca nu o sa poti sa citesti cartea fara sa ti se faca mult mai greata decat la film. Cartea incomparabil mai dezgustatoare si mai imorala decat filmul. Dar modul in care e scrisa e superb. Un singur sfat am: incearca sa faci pauze in care sa te uiti la ceva frumos, sa nu iti ramana intiparit in minte ceea ce ai citit.
Gina Cristiana a spus…
Eu inca ma simt o adolescenta incurabila si citesc carti mai recente. Nu am mai citit un basm sau o povestioara de nu stiu cand si tare mi-as dori sa o fac. Am vrut si eu sa ma apuc sa cultiv ciuperci, in scop comercial insa tot m-as fi bucurat si eu de ele, am gasit in libraria Mihai Eminescu cateva carticele la 10-12 lei insa pe internet gasesti lucruri mult mai bune si practice.
Eu visez sa am tot felul de ghivece in bucatarie cu plante aromate, proaspete ca sa iasa mancarea delicioasa :)


Te pup
Toma Aurora a spus…
Beciul-ciupercarie :))) Sper sa reusesc sa scot macar o ciupercuta la suprafata si sa nu scape vreo pisica sa faca pisu pe ea si sa moara subit. Beciul e deseori viztat de pisici, acolo este toaleta lor :))
Toma Aurora a spus…
Multumesc! Ma simt foarte norocoasa mai ales ca imi doream produse Essence!
Toma Aurora a spus…
Marra, am gasit-o si eu online, am vazut ilustratille- sunt de vis! Eu am comandat o varanta noua, de la Corint, era la reducere (costa vreo 7 lei) si nu stiu daca o sa aiba si imagini, desi imi doresc foarte tare sa semene cu editia veche. :*
Toma Aurora a spus…
Hi hi, de multi ani vreau sa cultiv macar o mana de ciuperci, numai ca mereu m-am trezit prin august-septembrie sa ma duc supa seminte (si nu mai gaseam nicaieri). Am vazut la tv ca unele persoane cultiva ciuperci in dressuri umplute cu ingrasamant natural. Cica ar da o productie mult mai mare si astfel nu mai e nevoie de un sistem de aerisire. Dar eu am ganduri domoale, nu ma astept sa recoltez kilograme de bureti. :)))
Toma Aurora a spus…
Feather, multumesc pentru recomandarea sugerata! Da o voi citi in paralel cu Povesti cu zane, tocmai pentru a atenua socul. Ma bucur sa aud ca este frumos scrisa; am citt cateva fragmente scrse de Sade si chiar am ramas impresionata. Ma asteptam la un limbaj grosolan (in genul scriitorilor romani contemporani), dar ma bucur ca exceleaza in ceea ce priveste expunerea!
Toma Aurora a spus…
Gina, felicitari pentru faptul ca citesti! Am vazut ultimele tale achizitii pe blog si ma bucur ca exista tineri care citesc si in ziua de azi (cand suntem tentati de alte moduri de a ne petrece timpul liber).

Si eu m-as dori ghivece cu plante aromatice! Am vazut pe Euforia in bucataria unei frantuzoaice (Sa gatim frantuzeste) si mereu mi-am imaginat cum ar fi daca as avea si eu asa ceva in bucatarie.
claudia_mami a spus…
eii uite ca ideia ta cu ciuperci cultivate imi surade si mie ,miar place sa citesc pasi urmati de tine si de ce nu poze cu ciupercute cultivate .mult suuces
Toma Aurora a spus…
Claudia, daca voi avea rezultate o sa fac o postare foarte detaliata. Multumesc!
Alina a spus…
stii ce parere am despre cele 120 de zile :)) cum ai reusit sa te uiti de 2 ori, eu m-am uitat la cateva secvente si mi-a fost rau toata ziua! :))
Toma Aurora a spus…
Alina, am fost si eu profund dezgustata la inceput, doar ti-am zis si la vremea respectiva. Apoi am zis sa ma mai uit o data si desi nu pot spune ca mi-a placut, a inceput sa ma atraga subiectul. Am zis sa dau o sansa cartii, sa vad care este diferenta intre ea si film.