Preferinte si dezamagiri in 2011


Iata ca a trecut si 2011 si a venit momentul primelor concluzii trase, dupa un an in care am incercat fel si fel de produse, de la cele mai ieftine la unele foarte scumpe. Concluzia generala ar fi ca nu intotdeauna ce este scump este si bun si de aceea trebuie sa calculam indelung atunci cand investim intr-un produs. Foarte important este sa ne gandim  bine la cosmeticele de care avem nevoie si de aceea promisiunea pe care mi-o fac in acest an este de a calcula cu atentie alegerile pe care le voi face. Nu stiu cum este la voi bilantul, dar eu am terminat 2011 cu o cutie plina cu geluri de dus, lotiuni, parfumuri, pe care nici in 2012 nu cred ca o sa le termin. Stiu cat este de tentant sa iti cumperi un produs de ingrijire nou, mai ales cand prinzi si o promotie buna, dar de cele mai multe ori aruncam banii doar de dragul de a face shopping. De accea, imi promit ca in 2012 sa renunt la achizitiile dese de cosmetice si sa ma gandesc de doua ori inainte de a cumpara ceva!


                                                                 PREFERINTE

Regele incoronat al anului este uleiul de cocos. Imi place atat de tare incat m-as casatori cu un producator al acestui tip de ulei, fara sa stau pe ganduri :D Pe langa mirosul sau divin, care imi face sa imi rontai parul atunci cand il aplic ca masca, este foarte hidratant si usor. Este cel mai light ulei incercat vreodata si pot sa stau cu el si pe scalp pana la 24 de ore, fara sa imi simt parul imbacsit. Evident, nu il pot purta decat prins, dar vreau sa spun ca nu simt parul murdar, chiar daca il aplic in exces.
Ma simt ca un strut care a stat cu capul in nisip pana acum si nu a incercat acest produs miraculos. Dar este bine ca l-am descoperit chiar si acum si sunt convinsa ca si in 2012 imi va fi un prieten foarte bun.


Brandul anului 2011, in materie de produse pentru ingrijirea corpului si parfumerie a fost Yves Rocher. As fi fost tentata sa spun Sabon, dar inca nu am folosit 90% din ce mi-am cumparat. Raportandu-ma si la preturi, Yves Rocher merita sa stea pe prima pozitie! In plus, ofertele si cadourile lor oferite in 2011 au fost de exceptie.
Pensulele au fost o descoperire pentru mine, in acest an. Pana nu demult, aveam o singura pensula: cea pentru pudra. Acum, sunt dependenda de pensula stipple si de cea kabuki. Pe ambele le-am cumparat de la ELF, dar nu sunt tentata sa incerc branduri mai scumpe. Consider ca isi fac perfect treaba si pe viitor, cand se vor uza, intentionez sa le schimb cu Eco Tools (foarte accesibile ca pret).
 Desi am decoperit-o recent, pudra de orez merita titlul de cel mai bun si ieftin produs de make-up din 2011, alaturi de produsele minerale sub forma de pudra. Si ca sa ramanem in sfera produselor naturale, nu pot sa nu amintesc de uleiurile vegetale- cea mai eficienta metoda de a scapa de cosuri, pete, piele crapata, deshidratata, riduri,etc.


Cele mai bune lacuri de unghii incercare au fost de la Yves Rocher. Pe unghiile mele nicio oja nu rezista mai mult de doua zile, fie ca e Avon, OPI, Revlon sau Yves Rocher, dar ce imi place la acest lac este faptul ca obtin o acoperire perfecta dintr-o singura aplicare!


Si daca uleiul de cocos a fost regele anului, nu puteam incheia lista preferintelor fara o regina!Anul acesta titlul merge la APA! Acest elixir usor de procurat, esential pentru sanatatea si silueta noastra, inamicul nr 1 am problemelor digestive si al celulitei, cel mai bun hidratant interior, curatator al toxinelor si cheia tineretii! Nu exista o metoda mai eficienta pentru o piele tonifiata decat consumul a 2-3 litri de apa zilnic. Imaginati-va ca asa cum pielea de pe coapse are de suferit din cauza celulitei, asa si pielea de pe fata sufera de deshidratate si niciun fond de ten nu va reda pielii acea prospetime naturala. Eu una recunoscca in ultima perioada am cam evitat apa, de aceea promit sa incep anul in forta.


                                                                       DEZAMAGIRI


La categoria cele mai proaste produse pentru par din 2011, Balea Trend it up si Joico au fost cele mai dezamagitoare cosmetice incercate. Motiv pentru care niciun produs ale acestor firme nu a fost folosit mai mult de doua ori pana sa ia calea sigura spre cosul de gunoi. Toate mi-au imbacsit foarte tare parul si l-au facut foarte lipicios (fixativul Balea Trend it up si crema Joico fiind campioane absolute).


Gama Skin so soft a fost marea mea dragoste, in varianta veche. In varianta nou lansata crema hidratanta are un miros oribil si arata fix ca un iaurt. Mai mult, lasa urme albe pe piele si nu hidrateaza deloc. Desi iubesc produsele Avon, aceasta crema nu a fost deloc pe placul meu, motiv pentru care a aterizat si ea in tomberon foarte curand dupa ce am deschis-o.
Nu sunt experta in lacuri de unghii, dar oja Rimmel mi s-a parut foarte greu de folosit, in sensul ca aveam nevoie de cel putin 4 straturi pentru a obtine culoarea din sticluta. La ce bun ca o gaseam mereu la 50% reducere in DM, daca are o calitate atat de slaba?! Comparativ cu Flormar si Farmasi (branduri de doua-trei ori mai ieftine)  mi s-a parut apa de ploaie.
Desi initial am fost incantata de acest produs, dupa o luna de la deschidere a inceput sa isi schimbe consistenta si sa se faca numai scame pe fata. Si culoarea sa s-a schimbat, devenind dintr-o data mult mai caramiziu. Fondul de ten Roc merita un loc cert in categoria dezamagirilor, mai ales ca in mod normal costa peste 150 de lei. O prietena a fost de asemenea dezamagita de un fond de ten de la Clinique, care si-a schimbat rapid textura si a devenit rosu (cumparat din Sephora, la pret intreg-deci nu era expirat). L-am folosit si eu si am constatat ca se vedea oribil pe fata. Imi pare rau ca nu mai retin numele, dar era vorba despre un fond de ten lichid.


 Acestea sunt parerile mele proprii! Este posibil ca alte persoane sa aiba alte aprecieri fata de alte mele, dar tocmai acest lucru ne face diferiti! Abia astept sa vad ce ne rezerva anul 2012 si sa citesc noile postari aparute in blogosfera!



Comentarii

Simona Tucu a spus…
Foarte frumoase postare! Eu ma gandeam ca pe locul intai va fi YR, la cate cumparaturi ai facut de la ei...Tu ai reusit sa imi starnesti curiozitatea cu aceste produse, pe care eu nu prea le cunosc si in 2012 as vrea si eu sa incep sa mai fac cumparaturi si de acolo... :)
Mi-am pus pe lista oricum, pudra de orez si uleiul de cocos...

Produsele Roc m-au dezamagit si pe mine, am avut o crema contur de ochi, destul de scumpa si aceea, nu mai retin dar peste 100 lei, care s-a comportat oribil pe piele, facea numai scame, precum spui si tu, in schimb vopseaua de par si tratamentul reparator de la Joico mi-au placut, insa nu mi le permit, asadar a trebuit sa caut variante mai ieftine si am gasit. :)

Si eu abia astept sa vad ce review-uri ne mai pregatesti anul acesta!
Pupici! :)
Gina Cristiana a spus…
Ce imi place genul asta de postare :)
Da asta imi promit si eu ca nu voi mai cumpara tone de produse doar de dragul lor. Geluri de dus am o groaza desfacute,,nu e bine asa.
Si eu sper sa citesc cat mai multe lucruri frumoase si sa invat cat mai multe utile de la tine.
:*
Unknown a spus…
Sunt f curioasa in legatura cu pudra de orez,trb neaparat sa caut sa incerc! La multi ani! Xo
ilda76 a spus…
Gata, am luat notite: uleiul de cocos si pudra de orez sunt pe lista mea!
Subscriu in ceea ce priveste apa - e, alaturi de lectura, unul dintre aspectele pe care mi-am propus sa le imbunatatesc in acest an!
Ai un pm pe forum, te vazusem acolo putin mai devreme si de aceea am ales acea cale de comunicare...
Pupicei!:)
Foarte interesanta si utila postare! Imi place mult sa citesc astfel de posturi in aceasta perioada prin blogosfera.
Eu o sa comentez strict referitor la pensule: spuneai ca esti multumita de ELF si ca, pe viitor, ai putea incerca Eco Tools. Si eu sunt fana a pensulelor ELF si Eco Tools.
Din pacate insa, Eco Tools nu au inca nici o kabuki full size ok (doar una retractabila care are pb. mari de constructie - se strica repede) si nici o pensula stipple (doar o "finishing brush" pentru veils si alte pudre). In rest, au pensule f bune, insa acestea doua (atat de importante) din pacate lipsesc. Inca. Poate le vor lansa anul asta :)
Pana atunci: La multi ani! Multa fericire, sanatate si la multe-multe postari la fel de faine!
Toma Aurora a spus…
Simona, nu am stiut ce sa pun initial pe primul loc. Dar am zis sa ma las influentata de ultimele preferinte si de aceea am ales uleiul de cocos.


De la Roc sigur nu o sa mai incerc nimic. Inainte eram atrasa de produsele lor cand le vedeam la Sensiblu- mi se parea ca sunt super performante!


Joico au produse de care multa lume e multumita- probabil nu le-am ales eu pe cele mai stralucite sau nu s-au potrivit tipului meu de par.


Te pup:*
Toma Aurora a spus…
Gina, asa aveam si eu multe desfacute si nu stiam cum sa le mai consum. Le transformam rand pe rand in sapun lichid pentru maini :)).

Anul 2012 va fi insa anul cumpatarii:D
Toma Aurora a spus…
Dora,la multi ani si tie si abia astept sa iti vad tinutele din noul an. Desi nu iti las comentarii sunt mereu cu ochii pe blogul tau si iti admir outfit-urile!
Toma Aurora a spus…
Ilduta, sper ca te-am lamurit cum trebuie prin mesajele de pe forum :D. Abia astept sa iti vina comanda, sa ne spui parerile tale! :*
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, cat de bine ca m-ai lamurit! Eu vazusem pe iherb niste kabuki-uri mititele care aratau binisor si pe cel retractabil care parea din plastic (chiar aveam indoieli in privinta lui). Pensulele Elf vad ca se mentin excelent, nu le-a cazut niciun fir de par. O sa apelez tot la aceasta firma cand se vor toci.

Te pup si iti urez si eu la multi ani!
Rhodiolin a spus…
Nu stiu daca voua v-a placut uleiul de cocos, insa mie mi-a placut mult de tot
Eu nu ma dau deloc in vand dupa produsele de la avon
Toma Aurora a spus…
Rhodiolin, mi-a placut la nebunie!
Toma Aurora a spus…
Inscriere in directoare, au si produse slabute calitativ, dar de unele am fost foarte multumita. Depinde si de preferintele si necesitatile fiecaruia!
Alexandra a spus…
Foarte utila postarea!
Mereu am fost atrasa de fondul de ten Roc...trista marturisire ai facut!:( Pacat!
Pupici!
>:D<