LIDL: raiul dulciurosilor :))


E prima data cand ajung intr-un magazin Lidl. De fapt, ma duceam deseori in vechiul Plus, dar de cand acesta si-a schimbat denumirea, nu i-am mai calcat pragul.

Diferenta dintre ce era inainte si ce e acum, la capitolul dulciuri, este aceea ca au adus multe produse noi. Cred ca este singurul supermarket unde nu ai cum sa pleci fara cateva dulciurele, chiar daca esti la dieta. Eu una m-am saturat de produsele obisnuite, gen Milka, Poiana, Chio, etc. Ieri am mancat pentru prima data Milka Snacks: nu isi merita deloc banii! Pe langa faptul ca sunt foarte putine chestiute in punga, nu au nici macar un gust nemaipomenit si cred ca batoanele Fitness cu ciocolata sunt mult mai gustoase decat acestea. Iar pretul: 10 lei! 10 lei ca sa le mananc in 3 minute?!



Revenind la Lidl, prima data m-am repezit la budincile cu ciocolata si la iaurturile cu cereale. Sunt preferatele mele in materie de gustari si le-am gasit la preturi mai convenabile decat cele de la Muller sau Yoplait. Sunt produse de marci din afara tarii noastre, neincercate pana in prezent de mine. O sa va postez si preturile produselor, pentru ca vreau ca acest post sa fie practic pentru cei care doresc sa cumpere pe viitor produsele. De asemenea vreau sa evidentiez faptul ca sumele pe care le veti plati sunt foarte convenabile.

Pentru  4 cutii de 150 de ml de budinca cu ciocolata am platit 3.5 lei, adica de 2 ori mai ieftin decat produsul similar de la Danone. Iaurtul cu cereale glazurate costa 2,5 lei, iar cel cu fructe (banane, capsuni si caise) 4 lei pentru 6 cutiute. Branzica cu cirese costa 2 lei.



Apoi am trecut la rafturile cu dulciuri , care ocupa cca. 1/4 din suprafata magazinului Lidl din Targoviste. Nu am putut sa rezist ciocolatelelor individuale cu menta (6.5 lei-11 bucati), ciocolatei cu alune de padure (6 lei-200 g), "bananutelor" glazurate (4lei), unei cutii imense de murshmallow invelite in ciocolata (8 lei-12 bucati imense), biscuitilor glazurati (5 lei), ciocolatei albe cu lapte (5,4 lei-200g) sau celei amarui (5 lei- 150g).


Apoi, cand "am dat coltul" la raionul cu biscuiti si bomboane, am insfacat imediat o punga mare cu 30 de pachete individuale de jeleuri (10 lei), jeleuri cu ciocolata si portocale (4,5 lei), batoane cu banane si ciocolata (1,6 lei), biscuiti bio cu cereale si ciocolata (4 lei), napolitane imbracate in ciocolata amaruie (1 leu). De asemenea am gasit biscuiti waffe cu crema de caramel (0,9 lei), asemanatori celor postati de Meg pe blogul ei.

Sunt recomandati sa fie consumati alaturi de ceai sau cafea calda. Inca nu i-am gustat, dar abia astept:D



Tot la Lidl am gasit musli cu ciocolata la un pret foarte bun (10 lei). Am mai avut si varianta la 500 de grame si au fost delicioase! Cutia mare are 750 de ml si o sa va puteti prepara cca. 25 de portii din continutul ei.

Cred ca in magazine exista momentan zeci de oferte, deoarece era asa de multa lume in supermaket si toata lumea cumpara si se minuna. Si de la raioanele de paste, sosuri, creme de branza, produse din carne, lactate am ales multe lucruri interesante, la preturi bune. Din experienta am observat ca alimentele din afara tarii noastre sunt mult mai gustoase decat ale noastre. Cand se intoarce cineva din strainatate, abia astept sa primesc tot felul de bunatati, pe care eu una nu am de unde sa le procur. Ma bucur ca acum avem si noi parte de acest rasfat!

P.S.: Nu ma refer la produsele romanesti facute direct de producatori: acestea sunt exceptionale, ci la cele din marketuri.


Sa va mai spun ce am vazut interesant: bomboane in cutie metalica cu aroma de cirese (cca. 4 lei), turta dulce cu miere si ciocolata in diverse forme, multe tipuri de cafea instant care erau ambalate superb (preturi intre 6 si 19 lei), chipsuri si snacksuri cu tot soiul de arome, crema de branza cu usturoi (este absolut delicioasa! -4 lei), iaurturi de baut cu fructe diverse (2,5-4 lei, in functie de gramaj), multe tipuri de unt, raiul inghetatelor (au si pungi din acelea care mentin temperatura scazuta a alimetelor de vanzare, asa ca va puteti risca sa cumparati si inghetata), multe bunatati pentru caini si pisici, ceaiuri feleurite, etc. Din pacate, bugetul nu mi-a permis sa imi cumpar tot ce mi-as fi dorit, dar pe viitor vreau sa incerc cat mai multe.


Singurul minus pe care il are magazinul este faptul ca se afla intr-o zona destul de indepartata. Autobuzul face oprire chiar in raza magazinului, dar trebuie sa ma duc special pentru cumparaturi pentru ca altceva nu mai pot face prin zona (este undeva la periferie).O data pe luna, insa, cred ca merita efortul!


Voi ce parere aveti depre magazinele Lidl? Le-ati facut vreo vizita?






Comentarii

Dana Adeana a spus…
Am inteles de ce ti-ai facut provizii :)
Sadie a spus…
Eu merg frecvent la Lidl si iti recomand, la urmatoarea vizita, sa te opresti si la frigidere, de unde eu iau mereu lasagna (15 lei- 3 portii normale - foarte gustoasa) si bagetele cu unt si usturoi (5 lei - 2 bucati - preferatele mele). Eu iau mereu cereale Vitelle cu ciocolata si capsuni pe care le mananc in fiecare dimineata. Punga e in jur de 6 lei si mananc cel putin de 5 ori din ea.
Marra a spus…
mi-ai facut o pofta de ceva dulce vai de mine!eu am lidl chiar in centrul orasului si ii fac vizite dese:)) dar ma feresc de raionul cu dulciuri ca daca intru acolo e de rau.ce imi place mie de la ei sunt cutiutele cu branzica gen perle de branza cu smantana de la dorna dar care sunt mult mai bune si mult mai ieftine..si mai aduc cateodata tot felul de lucruri interesante cum ar fi tavi colorate,mini tabloase de pictat pentru copii(mi-am luat si eu si prietena mea cea mai buna sa pictam:))seturi de ate si ace ,seturi pentru petreceri..din astea:D
te pup
Camelia a spus…
Ha ha, acum m-am intors si eu din Lidl si vroiam sa scriu cum mi s-a parut. Oricum eu nu despre dulciuri vroiam sa scriu, dar au fost ceva produse care mi-au atras atentia.
Toma Aurora a spus…
Dana, daca as fi avut multi bani as fi cumparat aproape tot!:D
Toma Aurora a spus…
Sadie, prin frigidere recunosc ca nu m-am uitat. Imi amintesc ca erau vreo 4 pusti de 9 ani si isi cumparasera pizza la 3,5 lei. Tin minte pretul pentru ca tot se harjoneau pe acolo :))

Nu am mancat niciodata lasagna, chiar sunt curioasa cum este. Uitandu-ma la reteta sunt sigura ca va fi pe placul meu. 15 lei pentru 3 portii este foarte convenabil asa ca o voi incerca!

Iti multumesc pentru recomandari!
Toma Aurora a spus…
Marra, raionul cu lucrusoare era gooool :(( Chiar m-am uitat dupa niste cutiute pentru sandvichuri: stiu ca inainte aveau caserole colorate. Nu mai erau nici macar paiele de baut cu animalute, pe care le-am vazut acum cateva luni :(( Dar tocmai se aducea marfa, deci cred ca le voi regasi in curand!

Pup!
Toma Aurora a spus…
Camelia, abia astept sa citesc postul tau!!!!


Eu am fost mai mult atrasa de dulciuri si de restul produselor am uitat.


Te pup si astept sa vad ce vei scrie!
Sadie a spus…
Sa stii ca e extrem de buna, chiar merita! Numai sa respecti timpul de coacere si sa nu o pui congelata in cuptor, ca nu se face. Eu am luat o data teapa asta...
Unknown a spus…
Buna!
Imi place muult blog-ul tau, il urmaresc de ceva timp! Si acum , ca sa raspund la intrebarea ta: imi place LIDL. Il frecventez mai des decat a luat locul Plus-ului...mi se pare mai curat..hush de ce.
Intotdeauna nu rezist tentatiei de a-mi cumpara cutia imensa de murshmallow invelite in ciocolata (8 lei-12 bucati imense)Si....dau o fuga! Nu de alta..dar mi-ai facut pofta!:)
Toma Aurora a spus…
Sadie, o sa o decongelez inainte. Asa procedez si cu pizza congelata. Abia astept sa mananc!!!
Toma Aurora a spus…
Chic Boutique, multumesc pentru compliment!

Vai, sunt delicioase murshmallow-urile. Deja familia mea e topita dupa ele. Si din 2-3 bucati te saturi. Sunt asa mari si gustoase. Eu am mai vazut pana acum doar in pachete de 3, mici, produse de Romstar. Este o diferenta de la cer la pamant intre ele. Cele romanesti nu au deloc consistenta si abia le simt gustul dupa 2-3 pachete.

Te pup!
Unknown a spus…
Nu am incercat cele produse de Romstar..habar nu aveam ca exista. Eu imi cumparam de fiecare data cand mergeam in germania cateva cutii..si cam atat. Am fost super happy cand am vazut ca sunt in Lidl...:)
te pup, somn usor!
Carmen Tobias a spus…
Eu iubeam Lidl si cat am stat in Germania,si asa ma bucur ca a venit si la noi!:)

Referitor la lasagna,e mortala,desii rar cumpar,o fac cu drag in casa,inclusiv foile.Ai idee ca dupa abia ma tin pe picioare?Dar e asa buuuuna... :):) Sa o incerci neaparat!!! :*
Toma Aurora a spus…
Carmen, m-ai facut si mai curioasa!
Abia astept sa cumpar din Lidl si sa o savurez!

Te pup!:*
Gina Cristiana a spus…
De azi de dimineata, de cand am vazut articolul acesta delicios, tot caut in jurul meu un magazin LIDL insa nu am nici unul, decat foarte departe..mor de pofta :))
Simona a spus…
nu le-am facut inca nici o vizita insa cu asa o reclama, tentatia e mare :)
Alina a spus…
Vai, Aurora, nu e destul ca ajung saptamanal acolo? Trebuia sa ma tentezi si tu?:))) Mor dupa Lidl si dupa dulciurile lor. As dormi in magazin. Tocmai ieri seara mi-am terminat biscuitii de la ei. Maine iar ma duc:))))
Adina Aruştei a spus…
Auroraaaaa, cate bunatati aici!! Sa caut pe net o lista cu Lidl-uri,poate gasesc ceva mai aproape.
Ma bucur ca fetele enumera si alte produse de care au fost multumite!
O sa ma cuprinda febra Lidl-ului, asa cum m-a prins cea a DMului :D
Te pupam!
Toma Aurora a spus…
Ginutza, mult lume se plange de faptul ca magazinele sunt amplasate destul de prost. La mine in judet se afla la periferia orasului. Am mai vazut un Lidl prin Chitila, o zona nu foarte populata. Poate se vor extinde pe viitor.

Pup!
Toma Aurora a spus…
Simona, in plus sunt multe alte bunatati! Am vazut arahide imbracate in ciocolata in niste cutiute cilindrice, tot soiul de jeleuri ciudatele, etc. Sigur nu vei pleca cu mana goala :D!
Toma Aurora a spus…
Alina, ce norocoasa esti ca ajungi asa des!
Aseara am visat ca eram in Lidl si furam un carucior plin cu alimente (eu mereu am vise din astea in care fur si reusesc sa scap, dar stiu ca doar visez si imi zic: Degeaba, e doar un vis! :))).
Toma Aurora a spus…
Hello Meg,


Da, se anunta o noua "epidemie", pe langa DM. Sper sa se inmulteasca tipul de magazine de acest tip. Nu ma refer numai la cosmetice si alimente ci si la haine, produse electrocasnice, obiecte de decor. Cei din afara au tot felul de piete locale in care se gasesc numai lucrusoare ingenioase. La noi trebuie sa scoti o multime de bani pentru astfel de lucru (de exemplu, in Carrefour am vazut o razatoare pentru nucsoara la un pret de 19 lei, iar prietena mamei mele i-a adus din Italia una identica pe care daduse 30 de eurocenti). Mi se pare nedrept sa fim luati peste picior de comercianti ijn felul acesta:(
coco a spus…
o sa merg , se pregateste de deschidere in orasul meu !
Alina a spus…
:)))))))))))))))
pai am un Lidl la nici 5 minute de casa, dar in acela ajung rar. Si mai am unul, aproape de centura, e destul de departe de unde stau, dar mie-mi place sa ma plimb, plus ca acolo au si painici super proaspete.
eu sunt moarta dupa crema tartinabila cu somon si arpagic:), sunca Baroni, fish-fingers si au si legume congelate foarte bune.
De la dulciuri tot cumpar biscuiti cu unt, pachet super mare, mini-piscoturi, ciocolata cu caramel Mister Choc(mai bun ca Mars), Ciocolata cu cocos Cocco Locco(parca), batoane de musli trase in ciocolata alba, am avut si cutii Liana, alea cu portocale fiind mai bune ca cele cu visine si altele dar nu-mi mai aduc aminte acum.
Si dischetele demachiante sunt bune, geluri de dus mi-am luat 3, sapunuri am tot cumparat..de cand cu Lidl nici in Real nu mai ajung:))
Toma Aurora a spus…
Coco, super!

Sa ne povestesti ce ti-ai cumparat si ce ti-a atras atentia in mod deosebit! Te pup! :*
Toma Aurora a spus…
Alina, inseamna ca am avut noroc cand am luat jeleurile Liana cu portocale. Mie imi amintesc de jeleurile Suchardine pe care le mancam prin clasa a 2-a.

Cocco Locco cu cocos neaparat trebuie sa incerc, pentru ca ador combinatia aceasta.

Mi-am cumparat niste servetele demachiante si un aparat de ras tare interesant (din acela cu 5 lame). Seamana cu aparatul Gilette pentru barbati care costa 39 de lei, numai ca acesta are si un cap cu lame de rezerva i m-a costat si pe jumatate. Abia astept sa in incerc.


Pup:*


P.S: Daca as avea si eu magazinul langa mine :((
Monica - Pisica albastra a spus…
ce-am balit si eu si Motanul meu la postul asta!!!
:))
muaaa...din pacate, cred ca Lidl-ul din Targoviste e muult mai mare decat cele existente pe la noi prin Bucuresti, dar tot trebuie sa mergem sa cautam cateva din minunatiile pe care le-ai prezentat.
ne-a ramas gandul mai ales la prajiturelele pentru ceai si cafea fierbinte. :)

noi insa mai vrem sa recomandam si niste pungi gigaaantice de jeleuri lungi ca niste fire cu arome de mere sau Cola. ambele sunt delicioase si au un fel de zahar acru presarat deasupra, ceea ce face un contrast placut cu dulceata jeleurilor (imi ploua in gura! sunt foarte bune). cosat 5 lei punga si cred ca sunt cele mai mari pungi de jeleuri pe care le-am vazut :)
tot de la Lidl, desigur!
aah: au si crema mascarpone foarte ieftina. daca vrei sa faci tiramisu e "un must" :)
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, am vazut jeleurile!!!

Erau intradevar ambalate la pungi uriase. In setul de pungi de jeleuri pe care l-am cumparat sunt si pungulite cu cola si viermisori cu zahar acru. Inca nu le-am gustat, dar abia astept:D.

Crema de mascarpone s-a memorat. Mie imi place sa o mananc simpla, ca pe o budinca. Dar poate o pun de un tiramisu pentru ca am vazut niste pungi imense de piscoturi la super-pret.



Te pup si pe tine si pe pofticiosul motan!
Alina a spus…
Sa-ti spun ca azi am fost in Lidl?:)))) Si bineinteles ca mi-am luat biscuitei-waffe. Si napolitane cu aroma de frisca si un pungoi de bomboane, si slacksuri si baton de musli cu portocale si Coco Loco(nu stiu de unde le-am bagat eu cate un c in plus:))) si mi-am luat si o cutie de suc sa vad cum e. Mi-am luat si baghete de pregatit la cuptor, painica cu seminte de dovleac si altele, dar am obosit sa scriu:))))
Drept este sa imi faci asa o pofta la ora 22:30? :)) Vina mea ca am citit asa tarziu. Am fost si eu la Lidl (fan Lidl fiind) de mai multe ori si m-am incarcat de bunatati - ciocolata cu migdale este preferata mea, dar si cea alba. Pentru cine vrea sa se lase de cafea, recomand Inka (bautura de orez, foarte buna la gust). De la Lidl imi mai cumpar inghetata - diverse sortimente - dar cel mai mult imi place cea cu nuci, branza topita foarte convenabila atat ca pret dar si cantitate (24 triunghiuri), orez expandat, dulceata de caise si muuulte altele. Cand intri la Lidl e greu sa iesi fara sa cheltuiesti macar 150 ron, dar acelasi pret l-ai plati in alta parte pentru jumatate din produsele pe care le iei de la Lidl.
Cand iau salariul direct la Lidl ma opresc. Nu m-am uitat sa vad daca primesc bonuri de masa, nu ar fi rau.
Te pup :)
Alina a spus…
primesc si bonuri de masa, ieri am platit eu cu ele.
Toma Aurora a spus…
Alina, wow, ce de bunatati ti-ai luat!
Iar faptul ca primesc bonuri de masa este un lucru foarte bun. In Interex am observat ca nu se mai primesc, cel putin la mine in oras.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Gabrielle, nu este deloc drept :D!
Ai dreptate, produsele sunt foarte economice. Eu cam 150 de lei am consumat, dar mi-am luat duper multe dulciuri, foarte multe iaurturi, multa mancare, plus cateva cosmetice (aparat de ras cu 5 lame, servetele demachiante, servetele umede). O adevarata afacere am facut!


Ciocolata cu migdale este foarte foarte buna. Toata lumea s-a minunat cat de ieftina a fost: 6 lei pentru 200 de grame!!! Practic a fost mai ieftina ca Milka&Co., dar calitatea sa este superioara tuturor brandurilor pe care le-am incercat.

Ciocolata alba este deosebita, are un gust puternic de lapte si este foarte satioasa. Voi ramane clar fidela acestui brand de ciocolata.


Te pup!
Unknown a spus…
Noi am incercat doar napolitanele Roger,cu cioco amara, cu alune si cu cocos. Buuuune :)

Pur si simplu iti ador blogul, e atat de classy...
Sadie a spus…
Hai ca m-ai motivat sa ma apuc si eu de scris despre Lidl: http://septembriejoi.mug.ro/2011/11/21/ce-cumpar-eu-de-la-lidl/
Andreea a spus…
Si eu iubesc Lidlul! Si imi plac f multe cerealele. Chiar azi mi-am cumparat cereale cu fructe exotice. E superb si in produsele nealimentare, doar ca dispar cam repede...ori se cumpara ori le iau ei de acolo...nu stiu. Oricum, multumim Domnului pt aceste magazine.
Anonim a spus…
Buna,mi-am cumparat si eu de la LIDL oez expandat,vasi ruga sa-mi ziceti careva daca stiti daca contine gluten
MoGio a spus…
Biscuitii waffe cu caramel sunt bestiali :) Daca pui unul deasupra cestii de ceai cat e fierbinte, se inmoaie caramelul...hmm..super :P Intr'adevar nu ai cum sa pleci fara dulciuri din Lidl :)) Si batoanele de ciocolata cu cocos Cocos Choco sunt exact ca si Bounty, dar mai ieftine :)