Produse folosite în luna iulie



   S-au strâns o mulţime de produse despre care doresc să vă povestesc. După cum puteţi observa am schimbat denumirea acestei postări, renunţând la eticheta de favorite ale lunii proaspăt încheiate. Asta pentru că n-o să vă dau detalii doar despre ce mi-a plăcut, doresc să insist şi pe ce m-a nemulţumit. Ne aflăm în plin sezon estival aşa că n-or să lipsească produsele de protecţie solară, cele pentru un machiaj rezistent şi, nu se putea altfel, cosmeticele pentru îngrijirea tenului/ scalpului gras.


   Protecţia solară

    Cea mai inteligentă investiţie în materie de frumuseţe sunt cremele cu factor de protecţie solară. Sunt cel mai bun scut antirid şi ne feresc de petele pigmentare şi de cancerul de piele. Cum în primăvară m-am încumetat să fac un tratament cu retinol, pielea mea s-a sensibilizat şi ştiam că am nevoie de ceva foarte bun pentru a o proteja de arsuri. Cea mai bună descoperire: crema Apivita cu SPF 30, varianta în tub galben cu capac portocaliu. Apivita are mai multe tipuri de creme cu SPF 30, de asta am făcut precizarea. Crema am cumpărat-o pentru a doua oară. Un tub mă ţine 3 luni, folosind crema zilnic. Este o cremă foarte bine tolarată de tenul meu gras, nu este deloc iritantă şi nu lasă deloc filtru alb la suprafaţă. Eu o cumpăr din Sensiblu (87 lei).
    La polul opus şade Bioderma Photoderm Mat SPF 30. Textura sa mi se pare puţin ciudată, mă poartă cu gândul la aracet. Nu mi se pare deloc matifiantă, după câteva ore simt nevoia urgentă de a o clăti de pe faţă. Având pielea măslinie în mod natural, mă deranjează pelicula albă pe care o lasă la suprafaţa pielii. În cazul meu, voalul acela alb nu dispare niciodată. Tot din farmacie am luat-o (cca. 50 lei).

   Pentru corp folosesc crema non grasă de la Paula's Choice cu SPF 50 (112 lei). Îmi place că nu rămâne lipicioasă, pot îmbrăca orice atunci când o folosesc. Nu-mi place mirosul său şi am observat că dacă o aplic pe piept este comedogenă (doar în această zonă, în cazul meu). O să mă orientez înspre altceva mai accesibil de prin farmacii, când o s-o termin.
    Din mall mi-am luat, mai mult din nostalgie, uleiul cu SPF 15 de la Yves Rocher (cca. 45 lei). Miroase aşa cum ştiam eu că miros produsele de protecţie solară de la Yves Rocher, a monoi. Un miros foarte dulce, dar cât se poate de natural. Uleiul este foarte gras, la modul că nu mă pot îmbrăca cu nimic după ce-l aplic. Îl folosesc doar când mă duc să citesc în grădină, ştiind că imediat după aceea o să-l spăl de pe corp.
   

   Îngrijirea tenului

   La acest capitol se cuvine să menţionez crema Hydrance Legere de la Avene. Este a doua oară când o cumpăr din farmacie (cca. 65 lei). Este o cremă hidratantă foarte bună pentru tenul gras si sensibil, ce se absoarbe foarte repede. Pentru mine este o cremă hidratantă basic pentru un ten mixt sau gras. Pentru că mă înţeleg bine cu această formulă, voi continua să o cumpăr şi pe viitor. Singurul minus este că expiră în 6 luni de la deschidere. Tubul anterior l-am aruncat pe jumătate plin pentru că imediat după trecerea celor 6 luni a prins un miros rânced. E bine să fie singura cremă pe care o folosiţi, dacă obişnuiţi să rotiţi produsele hidratante, atunci poate n-ar fi o alegere isteaţă.

   Alt produs care-mi place mult şi pe care l-am folosit a fost masca Apivita cu propolis, cea pentru pielea adolescentelor. Ştiu, nu mai sunt adolescentă de vreo 15 ani, dar masca aceasta funcţionează foarte eficient asupra tenului meu gras, curăţându-l în profunzime. Partea proastă: pielea rămâne roşie după îndepărtare, durează câteva ore până se calmează, de aceea o aplic doar seara. Preţ: 13 lei un set de 2 pliculeţe, în Sensiblu.

   Îngrijirea părului

   O să încep cu ceva care nu-mi place deloc: şamponul Apivita pentru rădăcini grase şi vârfuri uscate. M-am spălat cu el de vreo 6 ori, tot vrând să-i mai dau o şansă. Nu-mi curăţă deloc părul la rădăcină, chiar dacă şamponez de două ori consecutiv, aşa cum se obişnuieşte. E un şampon foarte blând, dar pe mine asta nu mă încântă cu nimic. A costat 50 şi ceva de lei, în farmacie.
   Pentru că încă mai am prostul obicei de a apela la placă sau ondulator, m-am înarmat cu produsul de protecţie termică Thermal Image de la Wella, cotat drept cel mai bun pe Youtube şi pe diverse forumuri. Nu ştiu exact ce să zic despre nivelul de protecţie pe care-l oferă, dar sunt mulţumită că mă ajută să-mi păstrez coafura mai mult timp şi că nu-mi îmbâcseşte părul. Miroase plăcut şi discret, este un alt produs Eimi care-mi place, după şamponul uscat (favoritul meu!). Eu l-am luat de AICI cu 53 lei, mai ieftin ca în saloanele de coafură.

    Din nou am cumpărat uleiul Moroccanoil, de data aceasta direct dintr-un salon. L-am găsit la 200 lei în varianta de 100 ml, un preţ avantajos. De obicei îl luam din mall sau de pe net în varianta de 25 ml, la un preţ de 85-100 lei. Nu ştiu ce aş mai putea spune despre el, probabil este cel mai eficient produs de îngrijire pentru părul vopsit, degradat sau uscat. Este şi foarte economic. Pe lângă faptul că se consumă foarte greu, în cazul meu înlocuieşte balsamul şi masca, produse pe care nu le mai cumpăr.

    Machiaj

   La începul lunii iulie mi-am cumpărat din nou fondul de ten Double Wear de la Estee Lauder, în nuanţa Tawny. Acesta a rămas fondul meu de ten preferat, îl cumpăr o dată pe an. Nu îl folosesc chiar zilnic, dar mă dau cu el destul de des în această perioadă. Este un fond de ten foarte rezistent şi cu un finish natural. Nu are o acoperire wow, dar este cel puţin medie. Readuc în discuţie faptul că se demachiază foarte, foarte greu. Eu folosesc un demachiant bifazic sau ulei de cocos, iar apoi mă spăl de 2 ori cu gel de curăţare. Numai aşa reuşesc să îl demachiez complet. Neîndepărtat în totalitate de pe piele, provoacă coşuri. Inclusiv unei persoane care nu suferă de acnee, cum este cazul meu. Online îl puteţi comanda de AICI.

   De la Maybelline am cumpărat tuşul cremă, cel în borcănel, după ce l-am văzut lăudat pe Youtube. Spre deosebire de carioca din gamă, cea care pe mine nu prea m-a convins, nefiind nici foarte pigmentată nici rezistentă, tuşul la borcănel m-a cucerit. Vine însoţit de o pensulă cu care se pot trasa linii de toate dimensiunile. Nota 10 din partea mea, este un produs de machiaj de un negru intens şi foarte rezistent. Preţul său este în jur de 35 lei. Online îl găsiţi AICI

   Cuvinte de laudă se duc şi înspre paleta pentru sprâncene de la Artdeco. Eu nu-s fan şi nici specialist în conturarea, pensarea, aranjarea sprâncenelor. De fapt, nu mă pensez decât de 2-3 ori pe an, smulgând câteva fire care cresc sub arcadă. O singură dată am mers la salon pentru a le stiliza şi am plecat tare amărâtă de acolo. Pentru mine orice este prea bine tuns, conturat, modelat echivalează cu artificialul. Paleta de la Artdeco am luat-o pentru a-mi umple sprâncenele aşa cum îmi place mie, adică într-o nuanţă identică şi urmărind forma naturală. 
    Pentru a obţine un efect natural amestec fardurile din jumătate între ele şi le aplic trasând mici sprâncene false printre spaţiile dintre cele naturale. Nimic milimetric, gândindu-mă doar cam cum ar creşte ele dacă ar exista şi-n realitate. Apoi aplic ceară transparentă pentru a da un aspec lucios şi îngrijit. Fardurile sunt foarte rezistente, raman la locul lor de dimineaţa până seara garantat. Ceara nu e deloc lipicioasă şi nu curge. Paleta întreagă îmi inspiră calitate, inclusiv penseta şi pensulele ce sunt incluse în ea. Penseta e chiar foarte, foarte bună!
   Fardurile pot fi folosite şi pentru machiajul pleoapelor. Sunt mate şi arată frumos. 
   Paleta a costat 74 lei la promoţie şi am cumpărat-o de AICI


    În vara aceasta am folosit zilnic parfumul Nina de la Nina Ricci. L-am cumpărat tot într-un moment de nostalgie, amintindu-mi cum îmi cheltuiam bursa în Sephora cumpărându-mi acest parfumel, în anii de studenţie. Am găsit şi gelul de duş din gamă la promoţie (37 lei) şi m-am bucurat şi de acesta. Parfumul Nina este dulce şi uşor de purtat vara. Nu este genul acela greţos de dulce. Este mai degrabă un parfum de copilă, dar mie îmi place în continuare la fel de mult.
   Produsele pentru picioare de la Yves Rocher (scrubul şi gelul răcoritor), fac parte din rutina mea de îngrijire estivală de aproape 10 ani. Scrubul îmi place în mod aparte, are o putere mare de exfoliere. Gelul revigorează instant gambele după o zi petrecută în picioare.
   Ce n-am în poze pentru că am uitat prin baie sunt nişte geluri de duş din Lidl care-mi plac mult. Sunt din gama Cien, unul este cu ananas şi celălalt cu mandarine. Nu ştiu dacă se mai găsesc prin supermaket, au costat vreo 6 lei şi sunt faine şi ca textură şi ca miros.
    Şi tot fără poză, dar de data asta de aruncat cu roşii în el, este exfoliantul Yves Rocher cu lămâie, mandarine şi cedru, cumpărat la promoţie (25 lei) dintr-un magazin Yves Rocher. Nici nu exfoliază bine, nici nu lasă pielea prea curată (fiind foarte dens, cremos) şi se consumă din 4-5 utilizări. 


Comentarii

CristinaM a spus…
M-am relaxat citind articolul tau! Subt curioasa de produsele de picioare de la Yves Rocher, niciodsta nu le-am dat atentie. Poate o sa le cumpar si eu :)
Alina a spus…
eu chiar simt cand tu te pregatesti sa postezi, pentru ca si zilele trecute am verificat blogul tau :)).

eu nu sunt deloc impresionata de paula's choice, ba chiar ma tot gandesc de anul trecut daca sa scriu pe blog experienta mea, dar asta inseamna sa-mi rascolesc amintiri neplacute, am ramas cu cicatrici luni de zile. au fost cateva produse acceptabile printre mostrele incercate, dar absolut niciunul care sa ma faca sa spun ca merita sa-mi dau economiile pe ele, iar exfoliantul cu AHA m-a terminat :(. eu vad ca ma inteleg cu clarins.

nina am avut si eu, frumos parfum, de copila, cum zici si tu :).

am doua mostre de double waer si mi-e teama sa le testez pentru ca am mai auzit ca poate fi comedogen, iar porii mei se blocheaza foarte repede.

produsele de la lidl au fost delicioase! chiar vineri mi-am mai cumparat un sapun lichid cu ananas, dar am luat din toate aromele cate ceva :).