Iubesc mierea, nu este un secret! Nu doar gustul său îmi este pe plac, mai degrabă aş spune că o prefer ca ingredient pentru tratamente cosmetice decât pentru limonadă sau prăjituri. Folosit intern şi extern, deliciosul produs auriu din stup este considerat una dintre cele mai puternice arme naturale împotriva îmbătrânirii. Mie îmi place să consum miere amestecată cu polen între mese, iar în privinţa tratamentelor externe combinaţia pe care o prefer este miere plus lăptişor de matcă.
Alegerea mierii potrivite este esenţială pentru reuşita tratamentelor pe care vrem să le urmăm. Fie că vrem să aducem un sprijin sistemului imunitar, fie că vrem să tratăm o acnee uşoară sau un ten gras, trebuie să fim cu băgare de seamă la alegerea mierii. Vă recomand să vă îndreptaţi atenţia înspre o miere ecologică certificată, cum este di Melio de la Apidava. O altă alternativă pe care o susţin este achiziţionarea produselor apicole de la un producător local de încredere. Poate aveţi vreun vecin pasionat de apicultură pe care îl puteţi susţine prin cumpărarea unui borcan cu miere. Prin pieţe este foarte greu să mai găsim miere curată, sortimentele falsificate sau cu zahăr adăugat sunt greu de recunoscut la o primă vedere de către un simplu consumator şi de aceea e foarte uşor să fim păcăliţi.
Ce este mierea ecologică? Spre deosebire de mierea obişnuită (care este tot un produs natural), cea ecologică este produsă de albinele care s-au hrănit din culturi poziţionate în zone curate. Certificatul bio se obţine doar dacă solul, apa şi plantele din zonă nu au fost poluate sau tratate cu pesticid, iar albinelor nu le-a fost administrat antibiotic. Mierea ecologică este scumpă pentru că zonele curate sunt puţine iar albinele netratate cu antibiotic pot muri mai repede. Au fost cazuri când producătorii au pierdut multe familii de albine încercând să obţină acest tip curat de miere. Aşadar, certificarea ecologică nu este o strategie de marketing lansată pentru a ne lua banii, este un risc pe care apicultorul şi-l asumă pentru a scoate pe piaţă un produs de o calitate deosebită.
Ajunşi în posesia unei mieri bune, nu ne mai rămâne decât să o integrăm uşor, uşor în rutina noastră de înfrumuseţare. Mai jos găsiţi câteva idei de tratamente pe care le-am încercat cu succes de-a lungul anilor.
Mască tratament pentru ten gras şi uşor acneic:
Se aplică un strat subţire de miere pe piele şi se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute. Eu las toate măştile cu miere să-şi facă treaba vreme de mai bine de o oră, timp în care rezolv mici probleme de la muncă.
Mierea se clăteşte foarte uşor de pe faţă, chiar dacă apa folosită este rece. Prefer apa rece pentru spălarea feţei, este o metodă ce previne uscarea sa.
Tratament împotriva ridurilor
Se amestecă miere cu lăptişor de matcă în proporţie de 1:1. Se aplică pe tenul curat şi se lasă să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Pentru un tratament complet puteţi urma cu o cremă pe bază de venin de albine. Lăptişorul de matcă şi veninul de albine sunt două arme wow în menţinerea aspectului tânăr şi sănătos al pielii. Veninul este mai greu de tolarat de către un ten sensibil, dar lăptişor de matcă se potriveşte tuturor tipurilor de piele.
Mască antirid pentru ochi
Masca aceasta am furat-o de la Dr. Oz care afirma că mierea în combinaţie cu o banană foarte coaptă constituie un soi de botox natural. Se amestecă puţină banană foarte coaptă cu puţină miere iar pasta rezultată se aplică pe zona contur din jurul ochilor. Se lasă să acţioneze 20-30 minute şi se aplică cât mai des posibil, chiar şi zilnic, până la obţinerea rezultatelor dorite.
Decolorant pentru păr
Se adaugă 2 linguri de miere în 10 linguri de apă, se amestecă şi se aplică pe păr. Se lasă să acţioneze timp de câteva ore, apoi părul se spală în mod obişnuit. Tratamentul acesta dă roade în cazul unui păr natural sau al unuia vopsit dar cu porozitate ridicată.
Pentru a afla dacă aveţi un astfel de tip de podoabă capilară este suficient să puneţi un fir de păr într-un vas cu apă. Dacă după 2 minute firul de păr ajunge pe fundul vasului atunci sunteţi posesoarele unui păr cu porozitate ridicată. Dacă pluteşte sau nu se scufundă complet, atunci nu aveţi probleme legate de porozitate.
Pentru cele mai bune rezultate vă sfătuiesc să aplicaţi tratamentul săptămânal. Reţineţi că decolorarea nu este una radicală, ea se obţine treptat şi nu este nocivă pentru firul de păr.
Tratament anticelulitic
Cu siguranţă aţi mai citit pe blogul meu despre acest tratament deosebit de eficient şi ... dureros. Este o tehnică folosită şi în saloane, marele său avantaj fiind acela că nu duce decât rareori la spargerea vaselor capilare.
Pielea se unge cu miere, apoi se lipesc palmele şi se desprind de piele, foarte rapid. Durează atâta vreme cât toleraţi! Uneori m-am trezit cu mici vânătăi, acestea dispar în câteva zile. La salon tehnicianul nu se opreşte neapărat când spuneţi că vă doare, el vă încurajează să rezistaţi şi de aceea urmele lăsate pot trece mai greu. Mi se pare un tratament foarte eficient. Mie nu mi s-au spart vasele de sânge în urma lui, aşa cum am păţit anul trecut în urma apelării la un masaj clasic, cu mişcări circulare.
Dacă doriţi să achiziţionaţi mierea ecologică de la Apidava, găsiţi AICI lista completă a locaţiilor unde produsele acestui brand românesc sunt prezente. Tot pe site-ul lor puteţi afla mai multe detalii din culise, această firmă având o poveste cât se poate de interesantă. Pornind ca o mică afacere de familie cu doar 2 angajaţi şi 50 de stupi, Apidava a ajuns un nume răsunător pe piaţa internă şi internaţională, lărgindu-şi an de an paleta de produse apicole şi cosmetice.
Comentarii
Trimiteți un comentariu