Caleidoscop


    Este primul caleidoscop pe care îl scriu din Spania. Aş avea atâtea de povestit însă o să încerc să îmi comprim cuvintele ca să nu vă plictisesc. Viaţa în Barcelona e frumoasă şi trece repede, nici nu ştiu cum s-a risipit prima săptămână de când sunt aici. Am văzut locuri frumoase şi am cunoscut oameni prietenoşi; am început să învăţ limba spaniolă, mi se pare uşoară şi a început să nu îmi mai fie ruşine să o folosesc în conversaţii. Singurul lucru care nu-mi place este mâncarea din supermarket, fructele au toate acelaşi gust şi multe alimente sunt fie complet degresate, fie pline de E-uri. În oraş se mănâncă foarte bine, tocmai de aceea încep să-mi fac griji în privinţa bugetului iniţial, care pe zi ce trece devine mai slăbănog. Am sosit aici fix când au început reducerile şi mi-am luat câte ceva din Sephora, de la Zara şi nişte cărţi. Reducerile nu sunt momentan chiar wow însă se aplică la o gamă mult mai largă de produse decât la noi. În curând vor urma alte două rânduri de reduceri, vor creşte progresiv, o să fiu prezentă şi atunci prin magazine.

    În drumurile lungi prin oraş mi-au fost alături pantofii sport roz prăfuit de la Le coq Sportif pe care i-am comandat de pe Fashion Days fix înainte să plec. Îi probasem şi la Zoot înainte (acolo costă vreo 600 lei la reducere) dar experienţa mi-a demonstrat cât de comozi sunt cu adevărat. Nota 10, dacă aveţi ceva bănuţi disponibili pentru shopping nu rataţi acest model. Găsiţi adidaşii AICI.



   În Barcelona am participat la două evenimente handmade ca expozant, au fost nişte experienţe pe care o să mi le amintesc cu siguranţă şi la bătrâneţe. La cel de-al doilea, organizat în grădina unui local boem, am întâlnit artişti din alte ţări, unii stabiliţi în Spania, alţii aflaţi doar în trecere. Mi-a plăcut atmosfera foarte tare, mi-aş dori să mai iau parte şi la alte expoziţii de aici.



   Am mers pe Camp Nou la meciul dintre Barcelona şi Manchester United, ediţia legendelor. Meciul a fost unul caritabil, banii de pe bilete fiind redirecţionaţi înspre ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. Pentru Barcelona a jucat preţ de câteva minute şi Gică Popescu. Nu prea s-a descurcat, din punctul meu de vedere, dar şi alte nume mari, precum Ronaldinho sau Kluivert, au jucat la acelaşi nivel. Atmosfera a fost relaxată, jucătorii râdeau de gafele lor iar publicul a susţinut ambele echipe în egală măsură. M-am distrat la meci, eu obişnuiam să merg cu prietenele mele şi prin Bucureşti la partide de fotbal şi ne simţeam foarte bine.



    Nu ştiam că Maupassant a scris literatură fantastică, m-a suprins să descopăr în cartea Un caz de divorţ- Povestiri fantastice un cu totul alt stil al autorului, similar cu cel al lui Bulgakov. Maupassant mi se părea mai fâşneţ din fire, povestea cu umor despre cazuri ciudate, dar nu imposibile. În istorioarele acestea se concentrează pe fricile omului, pe spaima care naşte din nesiguranţă. Unele poveşti sunt mai greu de digerat, dacă nu vă plac detaliile dezgustătoare atunci mai bine săriţi peste culegerea asta de istorioare. Dacă aveţi stomacul tare şi vă place literatura fantastică, atunci găsiţi cartea pe Elefant



   Glow este serialul momentului în Barcelona, peste tot sunt afişe ce anunţă noua serie ce promite să devină una de top. L-am început împreună cu prietenul meu înainte să plecăm din ţară, la recomandarea Cătălinei. Sora mea este la curent cu tot ce apare nou în domeniu, chiar dacă nu urmăreşte toate serialele până la final. Glow este o comedie despre nişte femei ce se apucă de wresling pentru a face rost de bani. Acţiunea se petrece prin 1985, aşadar avem parte de moda şi detaliile acelor faimoşi ani. Toate aceste femei, diferite una de alta, vor întruchipa stereotipurile societăţii în care trăiesc. Una va fi arăboiaca care vine să arunce SUA în aer, alta negresa marginalizată care mănâncă tot ce e mai prost din supermarket, alta va fi un soi de Miss America, alta va fi o rusoaică ce se plânge de capitalism, şamd. 


Comentarii

Simona Nemtanu a spus…
Tare draga imi esti. Si admir ceea ce faci, tu esti exemplul clar ca iti traiesti viata exact asa cum doresti, fara compromisuri. Asta mi-am dorit si eu intotdeauna!
Te pup, sedere placuta in Spania, cred ca e minunat!
Ella a spus…
Ce fain e localul din a doua poză! Eu aștept cu interes mai multe povești și poze din Barcelona, mai ales că stând mai mult acolo probabil vei avea timp să descoperi și locuri mai puțin cunoscute, dar faine. O să mă interesez de serial, îmi plac comediile, dar am epuizat cam tot ce era bun.
Alina a spus…
iti doresc sedere placuta si cat mai mult spor la shopping :).

m-as duce si eu la un asemenea meci.
Toma Aurora a spus…
Mulţumesc, Simona!
Da, e foarte fain aici. O să scriu şi despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat, însă aştept să văd mai multe.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, am mai descoperit câteva locuri frumoase pe nişte străduţe dosite din centru. Aşa este, când mergi în vacanţă doar pentru câteva zile încerci să te concentrezi pe atracţiile turistice principale, nu ai timp să bagi de seamă detaliile. Ştiu cum sunt eu, mereu pe fugă ca să apuc să văd şi aia şi aia.
O să-ţi placă serialul, e super amuzant!
Toma Aurora a spus…
Alina, mulţumesc!
Am fost deja de 4 ori la cumpărături, am observat că în unele magazine preţurile se modifică chiar şi de la o zi la alta şi zilnic sunt băgate produse noi la reducere.