Caleidoscop



   Hello! Am revenit pe blog cu un nou caleidoscop!
   După câteva săptămâni în care am cumpărat cosmetice şi haine în neştire am pus stop şi am început să pun banii deoparte pentru vacanţa din această vară. Voi fi plecată toată luna iulie, este pentru prima oară când voi avea o vacanţă aşa de lungă, sper ca până atunci să mai adun câţiva bănuţi pentru a vizita Andorra pentru câteva zile, dar şi Girona, oraşul în care se află muzeul-teatru Salvador Dali. 
    Mi-am cumpărat mai mult strictul necesar pe partea de îngrijire cosmetică şi câteva cărţi. Pe Elefant a fost din nou 50% reducere la cărţi şi mi-am luat Liza din mahalaua Lambeth şi Colonelului n-are cine să-i scrie. Autorii lor se numără printre preferaţii mei, am zis să merg la sigur. Pe prima o aveam de 6 luni în wishlist pe site şi nu o prindeam în stoc. S-a petrecut miracolul!




   Când am fost în DM să-mi cumpăr pastă de dinţi Kingfisher (e foarte faină, sunt la al treilea flacon) am pus în coş şi o periuţă pentru curăţarea tenului, dintre variantele pentru ten sensibil. Sunt foarte moi aceste periuţe, mai moi decât pensula de pudră, se pot folosi zilnic împreună cu gelul de curăţare obişnuit. Preţul uneia este de 12 lei. Am vrut să-mi iau şi bureţel din acela pentru aplicarea fondului de ten, de tip beauty blender, dar nu mai aveau pe stoc.


   
   Pe partea de gastronomie am încercat o mulţime de lucruri. Ţin o dietă hipocalorică şi încerc pe cât posibil să fac alegeri mai sănătoase. Îmi plac mult dulciurile şi recent am suferit de migrene în zilele în care am eliminat total zahărul. Experienţa a fost ciudată căci nu m-a durut capul în viaţa mea şi abia acum am priceput cât de incomodă e o durere de cap. Aşa că am băgat iar dulciurile în meniu, dar au îmbrăcat forma fructelor confiate, a dulceţurilor, şamd. De la Les Saveurs d'Yveline am încercat Pates de Fruit, nişte jeleuri foarte moi şi super gustoase, din suc natural de fructe. Sunt scumpe aceste dulciuri, se găsesc  în magazinul lor de pe Dorobanţi însă o dată pe lună e binevenit un astfel de răsfăţ. 



   De la Casa Universitarilor am luat miere de lavandă, un tip de miere pe care nu l-am mai încercat. Era vândut direct de producător (care cultivă lavandă şi se ocupa totodată şi de stupi) şi un borcănel dichisit a costat 20 lei, dacă îmi amintesc exact. Gustul mi s-a părut ciudat la început, aveam impresia că mânânc ceva zaharisit amestecat cu parfum de lavandă, nota florală este una pregnantă. Lavanda e puternică, acaparează tot! 
   Găsiţi pe eticheta de pe borcănel numele paginii de Facebook a producătorului.



   Sora mea a fost plecată în Marbella în vacanţa de Paşte şi mi-a adus o pijămăluţă drăguţă de la Sfera, un magazin care nouă ne place mult şi pe care ne-am dori să-l avem şi în România. Avem şi un fond de ten preferat de la Deliplus, tot o marcă spaniolă super accesibilă. Fondul de ten se numeşte Larga Duracion Maquillaje, costă 5 sau 6 euro, are acoperire foarte mare şi nu arată precum o mască. Dacă aş fi avut tenul normal acest fond de ten ar fi fost favoritul meu, însă nu rezistă pe pielea mea grasă precum Double Wear de la Estee Lauder, ci doar 5-6 ore.
  În trecut am avut nuanţa 3, care îmi era deschisă şi trebuia să o amestec cu ceva mai închis. Acum Cătălina mi-a adus nuanţa 4, care-mi este potrivită.



   Am văzut multe filme bune, atât la cinema cât şi acasă. Unul dintre preferatele mele a fost Contratiempo, un film cu un plot twist incredibil. La final am căutat şi alte producţii ale regizorului şi am dat peste El Cuerpo care, ce să vezi, parcă era sosia lui Contratiempo, tot cu un final de-ţi descentra sistemul nervos. 
   Am mers să vedem şi Guardians of the Galaxy 2 şi ne-a plăcut tuturor foarte mult. Subsemnata a fost impresionată şi de animaţia Balerina pe care a catalogat-o drept un film inspiraţional, pentru super-fetiţe.



   La finalul lunii mai voi participa din nou la Bounty Fair, de data aceasta la prima ediţie din 2017 în aer liber. Târgul de design românesc se va desfăşura pe terasa frumoasei locaţii din centrul Bucureştiului, Casa Universitarilor, şi pe lângă bijuterii şi haine veţi găsi şi ateliere de creaţie pentru cei mici şi multe delicatese cu care să vă răsfăţaţi. 


   

Comentarii

Ella a spus…
Ce bine sună vacanța de o lună, aștept cu interes impresii și fotografii de prin locurile pe unde te vei plimba! :D
La filme nu prea m-am mai uitat în ultima perioadă, probabil din cauza prea multor eșecuri, dar m-ai făcut curioasă cu El Cuerpo și Contratiempo, o să le adaug pe lista care începe să se cam lungească. :))
Anonim a spus…
Aurora, am vazut si eu filmul Contratiempo recent si mi-a placut enorm desi nu aveam mari asteptari . Imi place pijamaluta sa o porti cu drag .
(Anamaria)
Toma Aurora a spus…
Mihaela, o să pun şi fotografii cu siguranţă!
O să îţi placă filmele, sunt încărcate de mister şi au un final de te lasă mască. Ambele au note foarte mari pe IMDB, note la care filmele de la Hollywood ajung rareori.
Toma Aurora a spus…
Anamaria, să te uiţi şi la El secreto de sus ojos (The secret in their eyes), e tot un thriller năucitor, a luat un Oscar şi alte 50 de premii.
Mulţumesc mult!
miki a spus…
Le-am cautat pe toate 3 si le-am pus in bookmark pentru weekend. Vad ca regizorul Campanella s-a ocupat si de episoade din House si din cele doua Law&Order, deci e tare :D
Si eu ma abtin de la cheltuieli, ca acusica plec in Corfu si n-am prea agonisit cine stie ce
Dorina a spus…
Aurora, am vazut si noi filmul Contratiempo recent si ne-a placut enorm, desi nu aveam mari asteptari. L-a gasit Cristina si cand am vazut la ce vrea sa ne uitam, nu eram deloc incantata, ma gandeam ca e ceva gen telenovela :))))
Acum o sa il cautam si pe celalalt recomandat de tine :*
Toma Aurora a spus…
Miki, te invidiez pentru faptul că ajungi iar în Grecia în această vară.
Mi se pare cea mai faină destinaţie pentru sezonul estival, plajele sunt superbe!