Benzile pentru scoaterea punctelor negre erau la modă încă de pe vremea când eram doar o copilă. Se găseau mai rar prin magazine, însă cine îşi dorea aşa ceva putea face rost din oraşele mai mari. Ca şi azi, nici atunci nu erau deloc scumpe. Nu-mi amintesc exact când i-am încercat prima oară, dar sigur a fost prin adolescenţă, atunci când tenul meu gras începuse să-mi dea de furcă.
În funcţie de cât de buni sunt, aceşti plasturi reuşesc să scoată mai mult sau mai puţin din sebumul şi impurităţile adunate în pori şi să lase în urmă un ten mai curat. Însă nu se folosesc oricum, e nevoie de o scurtă pregătire înainte de a ne pune pe extras nesuferitele puncte negre.
Tenul trebuie să fie foarte curat înainte de aplicarea plasturelui. Dacă tenul este unul gras, cu atât mai mult trebuie insistat asupra acestui pas. Pe o piele insuficient degresată, plasturele nu se va fixa suficient de bine şi ne vom trezi cu doar câteva coşuri extrase. Eu îmi spăl bine faţa cu un gel de curăţare potrivit tipului meu de ten, las spuma să acţioneze 2-3 minute şi abia apoi clătesc. Folosesc apă caldă.
Urmează apoi o mică repriză de saună facială. Într-un vas pun apă foarte fierbinte, aburindă, şi mă aplec cu faţa asupra lui timp de 2-3 minute. Nu neapărat cu un prosop pe cap, ca în cazul unei băi de abur ca la carte, ci doar pentru a face impurităţile din pori mai simplu de extras.
După scurta saună umezesc cu apă porţiunea cu puncte negre vizate, aplic plasturele apăsând asupra sa cu degetele şi apoi îl las să acţioneze timp de 15 minute. Pe cutiile anumitor benzi scrie că sunt suficiente chiar şi 10 minute, dar mi s-a întâmplat ca banda să rămână uşor umedă după scurgerea acestor 10 minute, aşa că prefer să prelungesc perioada de aşteptare cu încă 5 minute.
Trag uşor de plasture, desprinzând cu unghia unul dintre colţuri. Dacă folosesc plasturele pe nas, trag din ambele direcţii, pe rând. Dacă folosesc plasturele pe bărbie sau pe frunte, de obicei trag dintr-o singură direcţie.
Urmează un pas opţional: aplicarea unei măşti sau a unei loţiuni tonice, în funcţie de timpul liber de care dispun şi de preferinţele de moment.
Aplicarea plasturilor trebuie făcută regulat pentru a păstra pielea curată. În cazul tenului meu, cel puţin o dată la două săptămâni trebuie repetat procedeul. Sinceră să fiu, nu se extrag la fel de multe impurităţi ca la o curăţare facială făcută la salon, nici măcar pe jumătate, însă e o opţiune accesibilă, nu necesită multe cheltuieli şi nici mult timp alocat. Iar în cazul în care preferaţi să vă lăsaţi pe mâna unui specialist, ştiţi că şi la el trebuie mers periodic altfel rezultatele se pierd rapid.
Dacă vă întrebaţi care sunt plasturii care mi-au plăcut cel mai tare nu cred că aş putea face o departajare. Am încercat şi celebrii Biore, buni dar nu cu mult mai presus decât cei scoşi la vânzare de alte mărci. Pot spune doar că benzile cu extract de cărbune de la Montagne Jeunesse au fost o dezamăgire, pe acelea nu le-aş achiziţiona din nou, nu se lipesc bine şi au un miros neplăcut.
Unde găsim astfel de hârtiuţe speciale pentru extragerea punctelor negre? În magazinele DM există multe opţiuni, la fel şi în hypermarketuri şi în marile parfumerii. Online există seturi Essence disponibile AICI la preţul de 9 lei/3buc. Pot fi folosite pe orice zonă a feţei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu