Leapşa de toamnă


    Toamna este anotimpul meu preferat, însă anul acesta nu am apucat să mă bucur de ea aşa cum o făceam altădată din pricina programului aglomerat pe care l-am avut. Nu mă pot descrie neapărat drept o workaholică nemaivăzută, dar când mă apucă, mă apucă! Am gustat totuşi din frumuseţile şi capriciile toamnei lui 2016, am vizitat câteva oraşe din ţara noastră, am şi petrecut două zile în pat din cauza răcelii. Cumva, am simţit anotimpul pe pielea mea! 
    Provocarea de azi am preluat-o de la Mihaela, mi-am dorit mult să o completez pentru a mă mai relaxa puţin.


1. Ce îţi place cel mai mult toamna?
   O să sune monstruos, dar cel mai mult îmi place că se întunecă devreme. Chiar foarte devreme de când s-a schimbat ora. Într-o discuţie cineva se văita că e nasoală bezna de la ora 18:00, că îţi taie cheful de orice. I-am dat dreptate căci într-un fel aşa e, dar în străfundul minţii mele mă bucură acest detaliu. 

2. Ce accesorii porţi cel mai des toamna?
   Pentru că anul acesta a fost frig şi în octombrie şi în luna curentă, am făcut pereche aproape zilnic cu fularul. Ba chiar şi cu fesul în unele seri.

3. Care este culoarea predominantă în garderoba ta, toamna?
   Albastru închis şi un strop de roz!

4. Care este băutura ta preferată toamna?
   Ca în niciun an, ceaiul de mentă. Beau ceai de mentă şi de 3 ori pe zi, mi se pare înviorător. Şi, ceva de care nu-s prea mândră, am devenit dependentă de cafea, nu sar o zi fără una uriaşă pregătită la prima oră a dimineţii. Ca să o citez pe mama, am devenit o cafengioaică!

5. Care este filmul tău preferat în această toamnă?
   Filme artistice nu am mai urmărit, dar m-am uitat la câteva seriale. Shameless este unul dintre ele. Altul ar fi Stranger Things, un serial SF cu Winona Ryder, despre două lumi paralele între care se crează o breşă. Creaturi dint-un spaţiu întunecat pătrund în lumea noastră şi invers. Nu are cel mai catchy subiect, dar este produs bine.

6. Care este melodia ta preferată în această toamnă?
   Nu pot alege una singură, am ascultat des Le Lac (Julien Dore) şi American Pie (Madonna). 
   O altă melodie pe gustul meu este Kiss it Better a Rihannei, singura piesă care-mi place din repertoriul artistei. Pentru mine este cel mai frumos cântec al anului, are un ritm ce mă poartă în atmosfera anilor 90.

7. Care este cartea preferată în această toamnă?
   Dacă în septembrie am citit destul de mult, în celelalte două luni ale toamnei n-am deschis decât Regina Margot, fără să apuc să o termin. Cel mai sigur din ianuarie încolo o să am din nou timp pentru lectură, asta sper. Regret că am ignorat rubrica Cartea Lunii, însă nu am avut despre ce să scriu.

8. Ce nuanţe de ruj foloseşti toamna?
   Nu mă dau cu ruj, dar luna aceasta mi-am cumpărat unul. O nuanţă trandafirie de la Yves Rocher numită Grand Rouge. Am citit eu undeva că tenului măsliniu i se potrivesc nunaţele trandafirii, l-am cumpărat repede pe acesta şi m-am rujat de două ori cu el. Ce pot spune este că e rezistent, nu se transferă pe aparatul dentar şi se estompează uniform peste zi. Şi are un miros plăcut, vintage. Dar nu mă văd rujându-mă zi de zi, deşi mi-aş dori asta. Mi se pare ceva cochet!

9. Ce lac de unghii foloseşti toamna?
   De data aceasta am aplicat mai mult tratamente, mai puţin lacuri colorate. Am unghiile foarte subţiri şi caut să le întăresc ca să le pot purta şi eu mai lungi. 

10. Care este parfumul tău preferat în această toamnă?
   IN2U de la Calvin Klein. Un parfum urban, modern, aproape unisex, accesibil ca preţ dacă îl cumpăraţi online. 


Comentarii

Ella a spus…
Mă bucur că ai preluat leapșa! O să țin minte serialul Stranger Things, să-i dau cândva o șansă și o să intru chiar acum să ascult melodia aia a Rihannei, nu știu dacă am auzit-o, nu prea sunt la curent cu ce a mai scos.
Mie îmi e groază când mă gândesc la căciuli și fulare, nu-mi place deloc să mă înfofolesc atât, dar poate ar trebui să mai caut unele cât mai simpatice, să le pot purta cu mai mare plăcere.
Ladybug a spus…
Ma bucur ca nu sunt eu singura weirdo care se bucura de lasarea intunericului mai devreme, mi se pare ca are un farmec aparte. Chiar si cand imi suna ceasul la 5:50 sa ma duc la serviciu si e bezna afara, tot am un sentiment placut de caldura in casa si intuneric afara. Si mai ales cand sunt la serviciu si afara ploua ma simt foarte bine, nu stiu cred ca am o problema 😂😂😂😂
bydee-make-up a spus…
O sa caut si eu serialele pe care le-ai mentionat pentru ca sunt avida dupa "marfa noua". De cand cu frigul asta... lecturi si seriale, asta e tot ce-mi doresc!
Si mie-mi place aroma mentei dar in ultima perioada ma indrept spre arome scortisoresti. ;))
Eu prefer parfumuri mai puternice in ultima perioada dar nu cred ca e din cauza sezonului, ci din cauza starii pe care mi-o ofera. Hmmm... suna ciudat? ;))
Pupici
Toma Aurora a spus…
Mihaela, până acum câţiva ani uram fularele şi căciulile, preferam să ies fără ele. M-am dat pe brazdă după o răceală zdravănă, iar acum chiar îmi face plăcere să port un fesuleţ. Fularul încă îl simt ca pe un şarpe încolăcit, dar asta e...
Toma Aurora a spus…
Gărgăriţă, eu mă scol la 7 când încă e puţin întuneric şi am o senzaţie de sărbătoare în aer sau alteori simt o atmosferă de oraş nordic :D.
Unei prietene îi place ploaia, aşa cum îţi e şi ţie dragă, psihic o face să se simtă în largul ei, ba chiar e dornică să iasă de la lucru şi să se ducă în cutare loc, la câteva staţii distanţă, prin ploaie, cu umbrela, pâş-pâş.
Toma Aurora a spus…
Arome scorţişoreşti :D! (Să fie oare şi nişte vinişor fier pe acolo?!)
Te pup, draga mea.
Unknown a spus…
IN2U de la Calvin Klein il am si eu. Nu prea ne impacam desi intial a fost un coup de foudre.,,,probabil tine de ph pielii mele. Imi pare tare diferit de aromele dulci pe care stiu ca le preferai. Ti-ai schimbat preferintele sau e doar exceptie?
Toma Aurora a spus…
Iulia, IN2U se numără printre favoritele mele de vreo 8 ani :D. Acum l-am răpit de la sora mea, să ştii că şi pe pielea ei miroase altfel decât în sticlă, cumva a flori de tei :D. De la CK îmi place mult şi Beauty, e foarte elegant şi suprinzător de accesibil.