Din secretele unui supererou


   Sunt Superman și dacă te miră faptul că scriu în limba română înseamnă că nu mă cunoști deloc. De România mă leagă foarte multe lucruri, aici aflându-se multe persoane de care depind și dacă vei rămâne cu mine până la final vei afla multe dedseubturi din viața unui supererou. Copiii mă adoră, bărbații vor să fie ca mine, iar doamnele cu siguranță nu mi-ar refuza o vizită, însă sunt atâtea lucruri ce se ascund în spatele imaginii perfecte prezentate de Hollywood, așa că să nu vă mire următoarele destăinuiri.

  Am ajuns în România după ce câțiva fani de pe Twitter mi-au mărturisit că în țara voastră se află cineva care a descoperit secretul nemuririi. Cum asta e o superputere care îmi lipsește am venit în fugă să aflu misterul cunoscut și păstrat cu sfințenie de Ion Iliescu. Așa că multe ore pe zi îmi petrec urmărindu-l ce-și cumpără când merge la plafar. Chiar azi de dimineața a dat peste mine când îl spionam pe ușa magazinului naturist.
   -Ce faci, neseriosule, aici? mă întreabă conu Nelu.
   -Tovarășe, tot încerc să devin nemuritor și nu-mi iese!
   -Ai luat tinctură de ciuboțica-cucului, cum te-am învăţat, înainte de micul dejun?
   -Nu, am luat după micul-dejun, că e cam amară și nu-mi cade bine pe stomacul gol.
   -Ei, acolo greșești, tinere! îmi râse idolul meu fluturându-mi pe sub nas plăsuța cu poțiuni luate din plafar; ce se ascundea într-însa poate n-am să aflu niciodată.

   Lăsat baltă încep să mă reculeg, după care mă îndrept grăbit înspre atelierul designerului meu de chiloți. Van Damme mi l-a recomandat, el poartă numai chiloți de la Botezatu, zice că în ei face șpagatul de două ori mai repede ca în orice altă marcă de lenjerie. Bote, cum mă vede, dă ochii peste cap observând că sunt balonat.
   -De la tinctura de dimineață! mă scuz eu.
   El își păstrează în continuare expresia nemulțumită pe chip, după care îmi prezintă creațiile special făcute pentru următorul film în care voi juca.
   -Cătăline, vreau să zbor ca fulgerul în chiloții ăștia satinați!
   Bote rămâne în continuare dezgustat de burtoiul meu până ce răbunește:
   -Este inadmisibil! Cât măsori în talie?
   -80 centimetri, îi răspund. E mult?
   -Nu e mult. E enorm! urlă designerul meu favorit după care îmi împachetează comanda în cutiuțe luxoase, pe perne de catifea, amintindu-mi să nu-i scot de acolo decât la filmări. Ca și eroul care-i poartă, chiloții trebuie să doarmă comod, e sfatul pe care mi-l dă la finalul fiecărei vizite.

   Nu că aș fi mare împătimit de shopping, dar în ciuda laudelor pe care le primesc pentru actele mele și a aprecierilor nesfârșite pentru pedepsele pe care le aplic răufăcătorilor, primesc întotdeauna feedback negativ din partea unei conaționale de-a vostră, Iulia Albu. Oare Superman nu și-a dat seama cât de expirat e outfitul cu care ne obosește de zeci de ani? scria ea despre mine în rubrica vedetelor prost îmbrăcate. Sau Materialul colanților purtați de Superman pare atât de ieftin încât insist să-i donez niște pantaloni din lycra din garderoba mea pentru următorul său film!  Pe cuvânt de supererou că-i mai crudă decât Lex Luthor și Darkseid la un loc...

   Auzisem că la voi femeile sunt frumoase, dar n-am crezut până ce o studentă din Iași mi-a picat cu tronc. Și-am apărut la fereastra camerei sale din cămin umfâlndu-mi pectoralii, m-am pus și-n profil ca să-mi observe luciosul breton uns cu gel, numai că fătuca nu-mi permitea să-i intru în grații. Am aflat de la o colegă că nu umblă decât cu intelectuali, că-i dintre aceia cu Basarabia pământ românesc și că asta ar fi singura ei slăbiciune. 
    Ce să fac, ce să fac? mă gândeam perpelindu-mă de necaz că frumusețea Moldovei nu mă place. Pun mâna pe telefon să sun un basarabean:
   -Băi, solistule de la Carla's Dream, sunt eu, Superman. Ia zi, mai ești fanul meu?
   -Și încă cum, ochii care nu se văd nu se uită, răspunde el. Datorită ție am început să mă deghizez și eu, colorându-mi fața.
   -Bine, atunci fă-mi și mie o melodie pentru moldoveanca asta frumoasă de m-a fermecat.
   -Îți fac una ca pentru muza unui erou,chiar dacă ceasul e târziu și mi-e pohui, mă asigură el.
   Nici n-ajung bine acasă, intru în newsfeed-ul de pe Youtube și văd: Carla's Dream- Eroina. Trimit link ieșencei mele, ea zice că i-a mers la suflet dedicația și obțin o întâlnire. De obicei nu povestesc publicului despre viața mea intimă, dar am vrut să vă lămuresc cum de-a apărut hitul ăsta, iar data viitoare când o să-l ascultați vreau să-i mulțumiți lui Superman pentru bucuria de a-l auzi.

    Regretul meu e că nu l-am prins pe Traian Băsescu președinte când am venit la voi în țară. El mereu m-a susținut pe pagina de Facebook, unde îmi lăsa comentarii ca: Mă, Superman, mă nene, ce i-ai ars una kriptonianului ăluia, de-am crezut că-i zboară sângele prin plasmă. Mă, nene, mă! Foarte comic ex-ul vostru, mă gândeam chiar să-i propun lui Zack Snyder să mi-l facă asistent într-o producție pe viitor, că prea aud voci care spun că filmelor cu Superman le lipsește umorul.

   Ultimul secret pe care vi-l dezvălui e că în perioada următoare o să apar la TNT , iar alături de filmele în care joc se vor regăsi altele celebre. Ce spuneţi, îmi acceptaţi invitaţia de a mă urmări?


Comentarii